The wizarding world of Harry Potter!!


Nu gäller det att spara pengar mina vänner!
Jag vart helt till mig när jag såg att dom i Orlando Florida slår upp portarna till The wizarding world of Harry Potter i juni i år!
Jag älskar verkligen Harry Potter filmerna och jag tror att många drömt sig iväg om hur det skulle vara att få leva så där :)
JAG VILL DIT!
Nog för att man alltid har velat åka till Disney land men nu tror jag att jag skulle välja Harry Potter före haha.

I The wizarding world of Harry Potter kommer man att få uppleva i stort sett allt som man har sett i filmerna. Köpa din första riktiga trollstav, äta konstigt godis, besöka hogwards, strosa runt i Hogsmeade och kika runt i olika konstiga och förtrollande affärer, gå på dragon challenge och åka en massa kusliga och roliga åkattraktioner! :)

Här kommer lite bilder på hur det är tänkt att det ska se ut när det är färdigt.













Alltså nu i Juni öppnar dom upp parken. Visst skulle det vara roligt att åka dit?!
Är ni lika förtrollad av Harry Potter filmerna som jag?

Nu vet jag vad jag ska försöka spara ihop pengar till! Vilken upplevelse.


Pizzadag :)


Hej på er!

Har jobbat, promenerat till ica och handlat med mina 2 :), kommit hem och ätit 3 tuggor av ett omoget päron och satt mig vid datorn :)
Benny och Saga leker inne i hennes koja.. Gissa hur glad hon var när hon förstog att hon skulle få sova i sin koja igår kväll :) Helt överlycklig. Nästan så att man vart lite avis haha.

Idag blir det ingen matlagning. Det blir en pizza i stället. Jag tycker att dom som man köper i frysdisken på affären kan vara riktigt goda och billiga är dom ju också. ICAs egna tycker jag nog bäst om faktiskt och willys har också någon som är god. Brukar ni köpa sån pizza?
Det är bra att ha hemma i frysen och ta fram som nu tex när man inte orkar eller har lust att laga något.
I norge äter dom riktigt mycket fryspizza, specielllt till lunch har jag märkt varje gång jag är dit :)

Efter pizzan hade jag inte tackat nej till att jäsa ner i en sån här fåtölj



Eller vad säger ni? :)

Kramar <3

 


Vila i en koja :)


God kväll på er :)

Hur har eran dag varit?
Jag jobbade som sagt till 16:30 och när jag kom hem och innanför dörren så tittade jag in i Sagas rum och såg att hennes våningssäng hade förvandlats till en stooor koja :)
Jag lyfte på en filt och där inne satt både Benny och Saga och hade det riktigt mysigt.. Det hängde till och med leksaker i brädorna som håller madrassen ovanför på plats..

Vi lagade lite våfflor med sylt och grädde till *mums* men samtidigt blir det alldeles för mycket tycker jag med det söta.
Något som jag tycker är gott är att göra fattiga riddare i våffeljärnet och ha endast lönnsirap till :P prova det...
Har ni ätit våfflor nu då?



Efter maten var jag så proppmätt och  trött att det blev en tur in i Sagas koja :) Där la jag mig med en filt och drömde mig tillbaka om hur det själv var att vara liten :)
Det var ju så roligt att bygga koja, man levde sig ju verkligen in i det man gjorde. Lekte man att man bodde i en hydda i djungeln så gjorde man ju verkligen det och verkligheten försvann för en stund :)
Idag som vuxen kan man ju inte försvinna för en stund på samma sätt som när man var liten...
Men där låg jag i alla fall i säker 1 ½ timme och bara myste själv och ibland med Saga och ibland med Benny och ibland med båda :) Det var skönt att få ligga och vila bara i ett barnrum där man slipper att se och tänka på alla måsten för en stund. Att bara vara.

Sen ringde min lillebror och frågade om han kunde kika förbi så att jag kunde klippa honom. Så slut på vilandet vart det och dags att göra ett ryck.
Så nu är han fin i håret och springer runt här och leker kurragömma med Saga.
Idag blir det sängen tidigt tror jag, bara ligga och kika lite på tv innan jag känner för att somna. Jag orkar verkligen inte göra någonting här hemma idag. SKÖNT att bara vara.. :)

Sov så gott inatt <3




Jobb jobb.. :)


Måste börja med att skriva:
Stort Grattis till min vän Therese och hennes familj som fått igenom ett lån till att köpa hus!!
Tänk vilken glädje och lycka!
Jag är jätteglad för eran skull.. Hojta till om det behövs hjälp med något! :) VA ROLIGT! Kramar till er <3



Här är min nya lilla ängel jag köpte :) Tro vad man ska lägga i bladet? Ett litet ljus kanske?

Nu skaajag kila iväg på jobb. Jobbar 12:00 till 16:30 idag, sen jobbar jag fre, lör och sön också 7:30 till 14:00. Skönt men samtidigt oroligt pga hjärtklappningen som kommer och går. Håll tummarna för att det går bra!

Idag är det våffeldagen och det vankas våfflor här hemma tills jag kommer hem :) Ska ni också äta våfflor idag?

Ha en riktigt bra dag! <3


God morgon på er :)


God morgon :)

Väntar just nu på att pappa ska vara snäll och skjutsa in mig till mora, jag har ju ett sånt där roligt möte på arbetsförmedlingen som jag ska på *suck*
Vad  ska jag säga denna gång? Jag känner mig dum varje gång jag är in dit eftersom att det är sån stor press på att jag måste söka jobb samtidigt som jag känner att jag inte har tid  för det eftersom att jag jobbar en del som vikarie och inte har någon bil så att jag kan åka runt och söka jobb.
Jag vill helst besöka platser personligen när jag söker jobb. Jag tycker att det känns så opersonligt att ringa eller skicka papper... Men sen så finns det ju inga jobb att söka heller om man kikar på olika annons sidor.
Jaja jag får väl se vad dom säger. Jag har i alla fall jobb över sommaren och jag jobbar ju lite varje månad så jag tycker att dom borde vara nöjda med det ändå :) Det är ju jag haha.

Köpte ännu en ängel igår.. :) Jag älskar änglar! Lägger ut en bild på den senare..

Vad har ni för planer idag?

Kramar <3 

Kvällsmys med en sjuk liten Saga.




Saga var hängig redan igår kväll och det visade sig vara feber *stackars* Det har varit en lugn dag som spenderats hemma hos mina föräldrar.  Jag tror att alla har varit riktigt trötta idag.

En tur till mora!


Gomorron på er!

Vaknade 07:30 pigg som en nötkärna :) Blev förstås överlycklig över att se vilket underbart väder det var ute.
Pratade med Linda lite igår och hon skulle in till mora idag så då velade jag gärna följa med en sväng. Det är ju som sagt svårt att komma iväg om man skulle känna för det när man inte har någon bil.

Idag är jag glad!! Och varför? kan berätta sen :)

Vad ska ni hitta på idag?
Jag måste köpa lite smink inne i mora. Nu har det varit slut aldeles för länge :) eller slut är det väl inte men jag hatar när man får skrapa av det sista.

Återkommer senare igen :)

Kramar till er <3

Om"tumlande"


Vilket konstigt väder vi har, vill inte riktigt bestämma sig verkar det som :)

I morse öste snön ner till skillnad ifrån igår (varmaste dagen hittills i år) det kom ner hur mycket som helst. Riktigt tråkigt var det att se så vi bestämde oss för att ha en inne dag.



Så här såg det alltså ut i morse ifrån mitt vardagsrumsfönster när snön vräkte ner..



och så här ser du ut just nu för stunden :)
Benny passade på att springa ner och handla nu när solen kikade fram och jag och Saga lyxade till det med lite glass :) Barn älskar ju glass och dom flesta mammor också haha.
Speciellt om det är maränger och chokladsås till :P



Idag har vi haft en inne dag som sagt men inte Saga. Barn går ut och leker i vilket väder som helst, helt fantastiskt. Jag skulle tvätta kläder men hade gjärna velat ha en torktummlare eftersom att jag skulle tvätta våra morgonrockar.
Jag har ju tvättmaskin inne så jag tvättar ju aldrig ute i våran gemensamma tvättstuga. Det kanske är 1 år sedan som jag var där ute sist och sen har jag lyckats slarva bort nyckeln till cylindern. :S
Men i alla fall så bad jag Benny gå ut och kika om det fanns en tvättid så kunde jag för ovanlighetens skull tvätta upp allt där ute.
Benny kommer in och talar om att det var väldigt komiskt. Sist vi använde tvättstugan så hade vi just detta datum och den tid som vi behövde för att tvätta haha. Våran cylinder satt alltså på den 21:a kl 12:00 - 16:00 :D Häftigt va? Det har väl någon mening antar jag..



Idag blir det finmat Fläskfil'e, potatishalvor i ugn och god sås till det :) Benny är nog kocken idag.
Nu ska jag ut och hämta sista tvätten och sen blir det att leka lite med Saga.

Ha en fortsatt bra dag! <3

Fröken heroin.


Såg på nyheterna i morse dom visade från stockholm att det bara växer och växer med droger fram för allt kokain. Som att det skulle vara coolt eftersom att de flesta bratsen gör det i innekretsarna när dom ska ut på krogen!
Det finns andra vägar att välja som är så mycket finare och givande!
Nu vet ju jag att det finns många olika orsaker och att det är svårt när man lever i det, men jag önskar ingen det livet. Snälla människor, tänk efter lite!

Den här hittade jag i en gammal bok ifrån högstadiet:

Fröken heroin.

Så lille vän du har tröttnat på gräs, LSD och kokain? Du vill ha något med fräs. Då kommer en "polare" en "vän" och säger " får jag presentera fröken heroin " Men innan du börjar leka med mig, så låt mig berätta hur det blir för dig.
Jag ska förföra dig och göra dig till min slav, jag har sänkt starkare män än dig till deras grav!
Du tror att du aldrig ska bli som dom andra, slav under vallmon mot avgrunden vandra.
Du börjar att sniffa mig försiktigt en dag, men sprutar mig ändå i armen efter ett tag! och har jag inte blivit insläppt i blodet ditt så kommer suget efter mer göra att du mister ditt vett!
Du lurar din mor och för en tia eller två är du beredd att ljuga, sparka och slå!
Du  flinar och bedrar för min dövande charm, är bara tillfreds med mig i din arm!
Den dag du inser vilket odjur du blivit lovar du, " aldrig mer sil " durt och heligt! men om du tror du är cool, säker och trygg, försök kasta mig FRÖKEN HEROIN av din rygg!
Du spyr, du får kramper, värken aldrig vill sluta, dina nerver skriker efter en sista spruta! du svettas, du fryser, abstinensens smärta kan bara mitt vita pulver lätta!
Det finns ingen utväg, låt bli att leta!
Du vet att du är fast, låt bli att streta!
Du rusar till langaren desperat, och sen välkomnar mig i din arm igen och när du väl kommer åter precis som jag sa så skänker du mig din kropp, din själ jag får ta!
Du ger upp din moral, ditt hjärta blir hårt, du blir min tills döden skiljer oss åt!!

Sorgligt men sant..


Lördag!


Ja nu är det ju som sagt lördag och helt OK att äta gott :) Jag äter tyvär gott allt för ofta men nu ska jag försöka ändra på det.
Ska försöka att hålla mig till endast lördagar hädanefter. Tro hur det ska gå? :)

Det sägs ju att man går upp i vikt när man slutat röka och då måste man väl försöka att hålla efter lite med det goda tror jag, eftersom att jag inte alls trivs med mig själv om jag går upp..
Men men man vet aldrig hur ens kropp reagerar.

Har ni haft en bra dag? Hur har ni tagit reda på dagen?


Vi  tog en långpromenad och på ett garagetak så droppade det så mycket vatten att det såg ut som ett vattenfall! Idag har det verkligen varit varmt ute. Vi gick hem till mina föräldrar efter att ha handlat och fick äta lite mat. Benny och pappa ska titta på fotboll idag så myskvällen med godis blir väl här hemma hos mamma och pappa till vi ska hem. :)



Slänger in en bild på ett vackert slott beläget i skottland! Det gröna landet, dit skulle jag verkligen vilja åka någon gång. Vilka magnifika slott dom har och en obeskrivligt vacker natur!

Trevlig kväll <3

En tappad tand!


Vilken underbar morgon att vakna upp till! Solen sken i morse när jag tittade upp och termometern visade 9,6 grader varmt ute :)
Vaknar tidigt nu för tiden och vet ej varför men samtidigt så tycker jag att det är skönt eftersom att man hinner med mycket mer utav det man vill. Vaknade 07:30 occh låg i sängen och drog mig ända tills nyhetsmorgon började kl 09:00 Saga kom intrippandes kanske en halvtimme innan. Det gjordes frukost, Saga satt och klagade över att hon inte kunde tugga eftersom att det gjorde ont i den lösa tanden.

Helt plötsligt hör jag Saga ropa TANDEN! Jag tittar dit och där sitter hon med stirrande blick och ser lite  småchockad ut med en tand i handen :)



Hon vart superlycklig och kunde genast äta :) Tanden lades i ett glas och Saga funderade hur tandfen ser ut. Så nu får vi väl se om "tandfen" kommer och lägger i någon peng i glaset i natt :)

Nu ska vi göra oss i ordning och ta oss en promenad ner och handla.

Ha en underbart fin dag! <3

Lite bilder ifrån sovrummet :)


Här kommer lite bilder på hur det blev i sovrummet. Tyvär så var Benny snabb med att börja riva ner så det blev ingen förebild men jag tog i alla fall bild på hur väggarna såg ut innan.





















Nu är det äntligen klart! Det blev sent igår, vi fick lov att måla 3 gånger i alla fall så det blev att sova på soffan för min del i alla fall :D
Benny fick knöla ner sig bredvid Saga i hennes säng.

Nu på morgonen var det bara att sätta igång med att plocka och städa! Men nu känns det så SKÖNT att det är klart och nu känns det nytt, rent och fräscht vilket är en mycket trevlig känsla :)

Överkastet vart jag nöjd över, nu är ska det bara köpas in lite kuddar sen. Tavlorna är köpt på jysk. Fönstret ovanför sängen är köpt på återvinningen i mora för en tia. Stegen har vi snickrat och målat själv av återvunnet trä som bara legat ute i skogen. Möblerna är inköpta för många år sedan på IKEA.
Någonting som jag tycker är roligt och intressant är om man kan hitta något gammalt, rusta upp, måla, kanske göra om lite och så blir det något riktigt fint!
Man återvinner vilket är bra för miljön, det är billigt och ibland tom gratis, och man är stolt över att ha skapat någonting själv.

Har ni något spännande projekt på G? Berätta gärna!

Nu börjar jag bli hungrig!
Idag blir det kokt torsk, potatis och äggsås. *mums* Jag är ingen fiskmänniska men ibland är det faktiskt gott :) Det beror på vad det är för sås till och så vill jag helst ha panerad fisk i sånna fall.
Vad blir det för mat åt er idag?

Ha en riktigt bra dag!
Kramar <3

Väntar...


Väntar just nu på att få kunna stryka på andra lagret med färg här i sovrummet. Idag blir det nog sent i sängen eftersom att vi inte kan lägga oss förän det är klart här inne.
Hoppas hoppas att vi bara behöver måla 2 gånger haha. Annars blir det jobbigt. Kanske får lov att sova på soffan :S

Hoppas ni haft en bra dag!
Kramar till er...

God morgon!



Bild på Saga förra våren precis innan vi tog av stödhjulen :) Tänk vad tiden går fort!
Saga längtar verkligen till det går att ta fram cykeln och börja cykla igen.

Igår ringde hon mig när jag var på jobbet och var helt överlycklig och och sa det "Mamma, mamma gissa vad jag har fått för någonting! Jag har fått en lös tand och nu ska jag tappa den!"
Superglad var hon och Benny berättade att hon hade skuttat runt och sjungit på (Min tand är lös) haha.
Som sagt, tiden går fort!

Nu på morgonen har det blivit en promenad till dagis med Saga, tagit reda på tvätt, skrubba badkaret, städa Sagas rum, fluffa kuddar i soffan haha och nu är det dags att maskera sovrummet.
Benny har redan börjat och jag hör verkligen hur han stönar och suckar så det är lika bra att gå och hjälpa honom innan jag blir galen på hans ljud! :D

Vi höres!
Kramar <3

Köket före och efter :)


Hello everybody!

Igår var det fullt upp ifrån vi slog upp ögonen till dom slöt sig igen *puh* Men samtidigt så är det ju skönt att känna att man har gjort någe.



Tulpanerna blir bara finare och finare :)

Igår då tog vi tag i köket ÄNTLIGEN! Det finns nästan inge vägg alls där inne men ändå så gör det så stor skillnad  på det lilla som är.
Vi köpte antikvit färg vilket betyder att på mörkgrön tapet så vart det 3 strykningar med färg för att det skulle täcka men det gick ju fort eftersom att det är så lite att måla.
Färgen torkade på 1 timme så därför hann vi klart igår eftesom att vi började så tidigt.

Så här hemskt var det innan:



Tänk att vi har stått ut med det där ända sen vi flyttade hit (5½ år sedan) :S Vi förstog inte det själva faktiskt. Jag menar, den enda tiden på året som den där färgen passar in är ju runt jul haha.



         Köket innan målning. ------>                      

Resultatet blev:






Tänk vad lite färg kan göra egentligen. :)
Nu längtar jag till att få sätta igång i sovrummet! Idag har jag jobbat hela dagen så idag blir det inte av att börja med det i alla fall.

Nu blir det att bara sitta ner och ta det lugnt för nu är jag riktigt trött. Jag antar att det blir en kopp te som vanligt innan sängen.
Imorgon hoppas jag att jag har en massa ork och energi till att göra någonting men tyvär så brukar ju den där orken och energin svika. Om man ändå kunde få lite utav barns energi då hade man nog haft mycket på tapeten haha :)

Benny tog en bild på mig precis haha.
Så här ser en trött och bloggande Emelie ut just nu :D
                                        
                                       

Ha en skön kväll! <3

Äntligen fick känna lite glädje.


Hej på er.

Natten till söndag så hände någonting som gjorde mig så arg, ledsen, besviken och allt negativt som man kan känna på samma gång! Vill inte ta upp det på bloggen men just därför har det inte blivit någon uppdatering.

Idag blev det en sväng in till mora och eftersom att vi inte har någon bil så får man passa på när någon som man känner ska in :)
Jag och saga följde med mina föräldrar och eftersom att Saga så gärna vill in på lekhuset varje gång vi är där och dom öppnar 14:00 så fick vi lov att fördriva tiden lite först eftersom att vi åkte in ca 12:30
Först var vi in på järn&bygg och drömde oss iväg om att renovera och göra nytt kök. Helt underbart mycket fint det finns!
Det är nästan så att jag blir rädd. Jag tänkte på att när man själv kanske står där och har hus och ska renovera VILKEN BESLUTSÅNGEST! Det skulle i alla fall jag ha :D

Vi åkte vidare och gick in på ÖB. Jag köpte färg!! Äntligen ska jag få måla lite här hemma! Va skönt att ha någonting att göra. Då vart jag verkligen uppåt på en gång.
Jag tänkte ju faktiskt så att jag har ju slutat att röka och jag har räknat ihop att jag sparat 350:- hittills på det så varför inte bölöna sig lite :)

Efter ÖB vart det MAXI där vi tog oss en korv med bröd innan vi handlade haha ibland är det gott med en korv :D
Inne på affären köpte jag hem lite tulpaner



Tulpaner är ju sååå fina. Jag tänkte köpa endast vita men jag gillade verkligen den lilla färgen också :)
Jag skulle även köpa smink men då var just det jag skulle ha slut så jag hoppas att jag tar mig in någon annan dag ganska snart eftersom att mitt är ungefär helslut! :)

Det blev även en sväng till Dollarstore! Plockade på mig någon lyckta och lite annat småkraffs men helt plötsligt fick jag syn på ett jättefint överkast och jag som verkligen vill ha ett överkast!
Det som vi har nu är så tunnt så att sängen ser skrynklig och ful ut hela tiden och jag går och rättar till och rättar till!



Lite  svårt att se hur det ser ut men jag vill inte ta upp det innan jag har målat om. Det är ungefär som ett lapptäcke och på andra sidan är det  helmönstrat. 500:- och liknande jag sett förut går ju på runt 1000:- så jag fick bara lov och då sket jag helt och hållet i småkraffset haha :)
Som sagt så belönade jag mig själv denna gång och nu ser jag verkligen fram emot att få måla om och lägga på det nya överkastet. Men nu måste jag köpa nya kuddar till sängen också!

På väg hem så åkte vi via våmhus eftersom att mamma alltid köper potatis i bonäs direkt ifrån gården vilket är väldigt billigt. Där hade dom även tjurar som var så himla fina. Vi gick och kikade lite på dom och gav dom lite hö :)
Det tyckte Saga var roligt men jag ångrade verkligen att jag inte hade kamera med mig men det är ju alltid så typiskt.

Vi kom hem och åt tacos som Benny gjort klar tills vi var hemma och nu vill jag börja måla! Men jag får nog lov att hålla mig till i morgon. Kanske börja att spackla och maskera ikväll i alla fall :)

Hoppas att ni haft en bra dag!
Kramar till er <3


Drömsängen ?


Hade jag haft en sån här säng så kanske jag hade sovit bättre om nätterna haha :)



Mitt ultimata sovrum är ett STORT sovrum med en riktigt härlig himmelsäng ungefär som detta. I anslutning till sovrummet ska det finnas en walking clouset och ett badrum haha :)
Men innan jag får mitt ultimata sovrum så ska jag bli miljonär först så att jag har råd med mitt ULTIMATA HEM!!

Drömmar, drömmar, ja drömmar kan ta oss vart som helst egentligen.

Idag jobbade jag till 14:00 och efter det vart det en långpromenad som snart kommer att kännas ganska onödig när jag har fått i mig lite godis!
Det är ju trots allt Lördag och min lilla TIGER
 


                                   





har blivit lovad av sin mamma att titta på filmen "up" och äta godis och mysa medans pappa Benny är hos sin kompis och tittar på tråkig fotboll.
Jag lovade Saga igår att vi skulle göra det idag pga att jag var för trött för att se film igår och velade bara lägga mig i ett bad. Men så kom jag ju på att det är final i melodifestivalen kl: 20:00 även om jag inte tittat på melodifestivalen så brukar jag vilja se finalen i alla fall men nu har jag ju lovat och det känns ju helt klart viktigare med en myskväll med sitt barn än att titta på melodifestivalen eller hur? :)

Jag ska nog inte äta så mycket godis, ska nog hellre ta en kopp te och någon smörgås i stället ;)

Ha en underbart skön lördagskväll! <3

Igår vart det bowling :)


Hallå på er!

Idag har jag jobbat i detta underbart fina väder! och jag kan ju säga att jag har njutit för fullt. Jag gick på ett lugnt schema idag och jag hade ingen arbetsbil så jag gick mellan varje person som jag skulle till och det gjorde mig ju absolut ingenting kan jag ju säga haha! Idag har jag verkligen gått hela dagen, solen har värmt och hjärtklappningen har jag inte känt av alls för att jag har mått så bra av att vara ute och gå.
Dagen har flytit på bra och jag har känt mig SåÅÅåå stållt över att jag verkligen har klarat mig ifrån att röka!!! Nu är det 3 dagar sen som jag tog mina sista bloss!!

Igår tog vi en promenad bort till mina föräldrar och lurade med min lillebror ner till bowlinghallen. Saga hade vi inte heller berättat för att vi skulle bowla och gissa om hon blev glad? :)



Saga väljer klot och skuttar verkligen fram och tillbaka hela tiden av lycka för att hon ska bowla :)



När vi kom hem så vart det lite god kvällsmat innan sängen och en sömntablett gled också ner. Jag kände inte av sömntabletten innan jag somnade och jag låg ändå och vaknade upp nästan hela natten. Riktigt jobbigt när man ska kliva upp och jobba.

Snart ska jag lägga mig i ett varmt  och skönt bad. Känner att jag behöver det! Även om det har varit underbart väder idag och att jag alltid är på gott humör så har jag ändå känt mig less, trött, grinig och osocial på något konstigt sätt. Så nu blir det att bara luta sig tillbaka i badet, andas och tänka positivt..

Ha en riktigt trevlig kväll!
Kramar till er <3

Vill ha lugnande!


God morgon på er. :)

Nu är det andra natten som jag nästan inte har fått en blund. Benny var vaken till sent i natt och sa nu på morgonen att jag vaknade upp ca 5 ggr/timmen utan anledning, inte konstigt att jag är trött.
Jag ringde vårdcentralen nu på morgonen så ska dom ringa upp. Måste fråga om jag kan få något lugnande en period så att jag får sova om nätterna och inte vara så orolig på dagen.

Nu ska jag jobba fre, lör och sön så vi får se hur det går. Jobbar ju bara till 14:00 som tur är.
Det kanske bara är bra om jag jobbar lite så att jag får tankarna på något annat.

Idag är det inte lika fint väder som det har varit men det blir en promenad ändå i dag skulle jag tro. Vi behöver handla lite och jag känner att jag behöver få komma ut och få lite frisk luft istället för att bara sitta inne.
Men det blir en lugn dag idag också. Jag tänkte igår att vi skulle dra oss in till badhuset en sväng men jag kom ju på det att vi inte kan ta oss in för att vi har ju ingen bil. Men vi kanske kan låna någons bil nästa vecka och åka in en sväng :) Skulle vara skönt att bada och sola lite  vilket känns som 100 år sedan.
Sommaren förra året så vart det ju inte så mycket sola och bade eftersom att jag jobbade hela sommaren och det regnade och regnade.

Igår kom jag att tänka på något viktigt. Vi människor är nog beroende av framtidsplaner och drömmar. Tänk dig själv om du inte skulle ha något som helst att se fram emot, inga drömmar alls, skulle vi överleva utan dom?
Det tror inte jag! Då kom jag även på det att jag har alltid haft många, många drömmar och sett fram emot så mycket saker, haft visioner om hur livet ska utvecklas och bli framöver MEN...
Det senaste halvåret så har jag mått sämre och sämre ekonomin har ju som sagt blivit körd i botten, vi vet ingenting om hur det blir med jobb varken för mig eller Benny och allt känns bara komma längre och längre ifrån oss.
Mina drömmar och det jag har sett fram emot har dött ut mer och mer, allt känns suddigt, vagt och långt borta! Jag måste på något sätt hitta tillbaka till mina drömmar, jag måste få känna att någonting händer snart tror jag.

Kan det vara pga av det här som jag tappat mig själv mer och mer? kan det vara därför jag känner som jag känner och behöver kippa efter andan hela tiden?
Jag tror absolut att det kan vara det som är en bov i det hela.
Nu vill jag må bättre!

Har ni något tips på hur jag kan koppla av och bara må bättre?

Ha en underbar dag!
Kramar!

Trött!


Idag har jag varit trött hela dagen.. Inget nikotin har det varit och det har gått riktigt bra faktiskt! känner mig stolt och hoppas att det fortsätter så.

Jag har spenderat denna dag på soffan under filten. Jag antar att man blir trött av det som hänt och trött av att både vänja av sig kaffe som jag annars dricker i mängder och cigg som jag också röker i mängder.
Nu ikväll blir det också soffan med en kopp te kanske och så blir det först att titta på det okända på 4+ och sen på fuskbyggarna :)

Saga har precis badat efter att ha varit ute nästan hela dagen och lekt och nu är det ju såklart bollibompa :)

Hoppas att ni haft en bra dag och får en riktigt fin kväll..
Kramar.


Smycken!


Sitter just nu och kikar lite på smycken. Helt underbara smycken ifrån "vintage by fe" har ni sett?



Jag vill verkligen ha en halsbandsklocka! Jag älskar verkligen dessa smycken och när vi fått igång lite ekonomi så SKA JAG beställa mig lite smycken ifrån denna sida! :)
Jag är en sån som aldrig köper smycken men vill ha smycken. haha visst säger det lite emot sig själv? :)



Det finns hur mycket som helst så det är svårt att bestämma sig vad man skulle vilja ha. Gå ut och kika själv på: http://creativelounge.se/shop/
Där finns massa olika smycken mm.

Många kramar!

Ambulansfärd och en kväll på akuten!


Hallå på er.

Det har inte varit någon vidare dag för mig idag och absolut inte igår.

Jag var hemma och hade myskväll med Benny och Saga, vi kollade på en barnfilm tillsammans och precis innan den var slut så gick jag ut och rökte. När jag kom in igen och lade mig på soffan så fick jag någon slags panikkänsla, hjärtat började bulta fort och stenhårt och jag fick svårt att andas.
Jag reste mig upp och gick in i köket för att ta vatten och kände mig riktigt orolig! Jag blev yr och svimfärdig så jag gick in i soffan igen och berättade för Benny att jag inte mådde bra alls.

Jag satt och försökta lugna mig och drog djupa andetag och efter ett tag så kändes det bättre. Men Benny sa det att vi borde ringa och höra vad det kunde vara för någonting. Precis innan han skulle ringa så vart det samma sak igen och jag sa bara till Benny (RING NU)
Ambulans blev skickad och jag försökte hela tiden att lugna mig, tänka lugnt och andas lugnt men efter ett tag så började hela kroppen att skaka på mig helt okontrollerat precis som kraftig frossa.

Pappa kom bort till oss och dom övertalade mig att lägga mig på sängen och slappna av tills ambulansen kom. Jag skakade och skakade och var riktigt orolig men skakningarna blev bättre precis när ambulanspersonalen kom dit.
När jag lagt mig ner i ambulansen och vi skulle till att åka in till mora lasarett så började skakningarna igen!
Vad är det här tänkte jag? Och ambulanspersonalen verkade inte heller riktigt veta, det dom sa var att jag hade feber vilket jag inte alls kände av själv och att pulsen var hög.

Väl inne på sjukhuset så blev det bara bättre och bättre med mig, dom tog alla möjliga prover och EKG men alla prover visade inte på någonting utan det såg bra ut.
Slutsatsen av det hela var att det säkert var relaterat till (panikångest, stress, psykiskt och oro) Men det konstig var ju att det bara kom så plötsligt.

Jaja jag vart hemskickad i alla fall och jag var hela tiden orolig att det skulle komma tillbaka. Jag var så trött så trött men jag kunde inte somna, DET KOM TILLBAKA! Hjärtat började att slå hårt och kroppen började skaka på mig så jag sa åt Benny att prata med mig hela tiden för då blev jag lugnare och han la sitt ben över mig så att jag kunde slappna av i kroppen.
Hela tiden när jag var på väg att somna vaknade jag av ett ryck och fick för mig att jag slutade att andas, då fick jag lov att be benny om en till tjänst (snälla Benny kan du ligga och lyssna på mig hela tiden och höra om jag andas när jag somnar)
Och eftersom att han gjorde det så lyckades jag tillslut att somna med ett lugn.

Jag sov hela natten men morgonen har varit orolig. Jag har legat på soffan hela dagen och ibland har jag känt att hjärtat börjat bulta hårdare men då har jag bara slagit bort tanken på  att det har varit något och tagit djupa andetag och det har gått över.

Förstå själv vad jobbigt att vara på spänn att någonting ska komma tillbaka, det blir nästan som inbildning. Och att känna att kontrollen över sin egen kropp försvinner.
Att inte riktigt veta vad som händer och tankarna på om man skulle lämna denna jord?
Nu blir det att bara ta det lugnt ett tag, njuta av livet och SLUTA med rökningen.

Hoppas inte att någon av er behöver att uppleva något sånt här! Det var riktigt läskigt!

Många kramar!

Bilder ifrån igår. vasaloppstältet.


Godag :)

Igår vart det ju som sagt utgång. Linda kom hem till mig och min storebror Daniel kom också hit :)
Vi hade trevligt och åt lite god mat.

Det värsta jag vet är att gå ut på vintern för det är ju sååååå himla kallt och nackdelen med att gå ut på vasaloppstältet är att man får köa. Och tro mig vi köade.
Det tog oss ca 45 min att ta oss in i tältet och då kan jag ju tala om att känsel i fötter och händer var minimal!
Ändå hade jag ett par vanliga strumpor, ett par raggsockor och ett par stövlar.

Jag fick lov att ta en bild på en tjej som stog precis framför oss. Hur kan man vara så dum att gå ut i sånna skor! Hon lämnade kön tillslut och åkte hem tror jag och det kan jag ju förstå.

Kolla själv



Brr säger jag bara!

Här är lite flera bilder. Klicka för att få större storlek.

   

   

   

 

På bilderna:

*Jag.
*Linda i svart klänning.
*Min storebror Daniel.
*Therese som var jättegullig och skjutsade in oss.

Jag tror att det var 3 år sedan som jag var ut på tältet sist och då var det ungefär dubbelt så mycket folk som  det var nu och folket blev mindre och mindre hela tiden tyckte jag, men vi hade skoj i alla fall.
Jag såg nästan ingen som jag kände igen heller, kanske 4 personer sammanlagt.

Dom stängde redan klockan ett så det blev inte så sent hem men aldeles lagom för att komma hem och stoppa i sig något att äta.

Man blir ju alltid så hungrig när man har varit ut :D

Idag mådde jag prima när jag vaknade. Kände inte alls av gårdagen vilket var väldigt skönt :)

Nu blir det myskväll på soffan :)

Många kramar!


bröllop.


Godagens.

Satt och kikade lite på tradera vilket jag inte har gjort på väldigt länge. Jag skulle egentligen kkika på lite saker tiill hemmet men hamnade på kläder och sedan klänningar och fick syn på en fin bröllopsklänning. :)



1999:- skulle dom ha för denna.
Jag har ju själv sagt det att om jag ska gifta mig så ska jag gifta mig med någon rik eller så ska jag gifta mig i Las Vegas haha.
Mest sagt på skoj då så klart :)
Men visst är det väl så att vi alla har drömt om att gifta oss. Men jag har ändå inte sett det som ett måste.

Men drömmarna om hur mitt bröllop skulle se ut är ju många. Jag har bla drömt om:

*Ett helt vanligt och originellt bröllop här omkring.
*Ett bröllop i norge uppe på ett berg vid en söt liten kyrka med utsikten utöver fjordarna. (Jag är ju halvnorsk)
*Ett riktigt stort lyxbröllop i New York som på film haha.
*Ett bröllop i smyg på en strand helt ensamma i ett tropiskt land.
*Ett bröllop Med 1700-tals tema. :D

Som sagt drömmarna är många och jag antar att jag inte kommar att uppleva någon av drömmarna. Det är ju riktigt dyrt att gifta sig.
Eller så kan man ju helt enkelt göra som i sex and the city filmen och gifta sig borgligt eller vad det heter och sen gå ut och äta på en resturang och nära och kära står för sin egen mat haha :)

Efter att ha vaknat och ätit frukost så har jag småpysslat lite här hemma och nu ska vi ut på en promenad i det underbara vädret. I morgon skulle det inte bli lika fint så då får man väl passa på idag :)

Önskar er en riktigt bra dag!
Många kramar

Kvällspromenad.


Kom precis hem ifrån en kvälls powerwalk ifrån mina föräldrar och det var riktigt skönt! Det är så härligt att komma hem efter att det har varit kallt ute, att komma in i värmen, känna flåset och bara sätta sig och känna att nu har man gjort någonting bra för hälsan :)
Nu sitter jag och njuter och värmer upp mig och väntar på att Saga ska komma hem efter att ha varit borta nästan hela dagen med Malin och lilla wilma.

Snart blir det duschen och sen ska jag lägga ner mig i sängen och bara myyysa :)

Godnatt och sov så gott!
Kramar till er alla som kikat in.

Piggare än på länge!


Halloj :)

Har precis satt mig i soffan efter att ha ätit våfflor :P Ibland kan det faktiskt vara riktigt gott med våfflor men det blir för sött efter ett tag tycker jag så det blir inte allt för många.

Idag har jag känt mig piggare än vad jag gjort på typ ett halvår! Helt underbart skönt! Jag har jobbat idag och hade tur som fick skjuts av min kära pappa på jobb i morse eftersom att bilen verkar trivas bra där den står. Det har ju varit så underbart väder ute idag så jag antar att det är det som gör att jag får energi :)
Det var meningen att pappa skulle hämta mig också men jag ringde och sa att han inte behövde för det var ju verkligen tillfälle att ta en promenad.
Efter att ha kommit hem så blev det städning, det var verkligen dammit här hemma! USCH.. Det var meningen att jag skulle städa igår men då kom mina föräldrar hit och min mormor och vi bjöd dom på mat så då kände jag EXTRA mycket för att städa idag haha. Skönt att få det gjort.

Det var riktigt roligt att mormor kom hit och hälsade på faktiskt. Hon är i stort sätt bara hit när någon fyller år och det senaste åren har hon varit så sjuk och åkt in och ut på sjukhus så det gör ju också sitt.
Det är såå roligt att se en människa som har varit så svårt sjuk och bara legat i sängen och tvinat att bli så mycket piggare och gladare och också förändrad på ett bra sätt.
Det hela började med att hon fick sjukdommen parkinsson och sen fick hon reda på att hon hade myolom (blodcancer). På något sätt så kände jag på mig att hon skulle bli bättre igen men det är samtidigt svårt att tro när man verkligen ser hur dålig hon var. Men nu är jag glad att hon har blivit så pass bra som hon blivit och att jag får ha kvar min mormor ett tag till.

Sjukdommar är någonting som inte skulle ha funnits tycker jag. Och det är konstigt om man tänker på hur mycket sjukdommar det finns och hur mycket vi har i kroppen att vi egentligen är så pass friska som vi är.

Nu ska jag tillbringa lite tid till på soffan innan jag kommer på något nytt att pyssla med :)
Imorgon blir det nog utgång på vasaloppstältet med Linda verkar det som..

Ha en fortsatt trevlig dag!
Många kramar

Vill måla om!


Hallå på er.

Vilket fint väder det är ute, synd bara att det ska blåsa så himla mycket. Annars hade det ju varit perfekt väder för att tillbringa dagen ute idag.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Det får bli en dag som man hänger på bara. Bilen har vi ju inte fått igång än så inte kan man åka iväg någonstans heller. Det får ju bli att ta en promenad i såna fall. Vad låst man blir utan bil. Men som tur är så blir det ju rätt årstid nu för att strunta i bilen.

Jag hade velat åka in på ÖB och köpa lite färg så att jag kan måla om här hemma lite. Färgen är ju riktigt billig där men det är väl inte direkt någon bra kvalitet. Men bor man i en hyreslägenhet så har man ju absolut inte lust att kosta på något speciellt utan det får ju bli något billigt och som får duga för att man ska trivas lite bättre.

Köket och vårat sovrum har vi inte gjort något åt alls, det ser precis likadant ut sen vi flyttade hit och jag kan inte förstå varför vi inte har gjort någonting åt det för det ser riktigt hemkt ut haha.
I köket har vi gröna väggar och i sovrummet har vi någon ful rosa nyans. Så nästa gång vi ska till ÖB blir det att köpa färg.

Ha en trevlig dag. :)
Kramar

Promenad i det fina :)


Godag.

Vaknad upp i morse av en liten söt Saga som stod och pickade på mig och sa att frukosten var färdig :) Skönt att få vakna upp och bara gå och sätta sig vi d frukostbordet.
Efter frukosten vart det ju såklart att färga håret igen så att slingorna skulle få någon färg, vill ju inte gå ut i morotsfärgade slingor haha :)

Så här vart det i alla fall.



Jag klippte till luggen också. Jag fick lite beslutsångest om jag skulle låta luggen växa ut igen eller om jag skulle klippa den men jag valde att klippa den i alla fall. Om jag inte vill ha lugg så är det bara att ta ett spänne eller spraya till :)



Jag vart nöjd i alla fall. Luggen kanske ska vara lite kortare men det blev en snabbklippning efter som att vi skulle iväg.
Jag, Benny och Saga tog oss en skön promenad ner till Sagas faster för att dom skulle spendera dagen ihop och så skulle hon ju få sova där också så då var ju hon lycklig. :)
Det var meningen att vi skulle ta en promenad ner på sjön men Saga orkade inte det, bowla tänkte vi också att vi skulle göra men bowlingen öppnade ju inte fören kl 16:00 så det får vi ta en annan dag också då.

Sen när jag och Benny skulle knata hemmåt igen så började det blåsa storm nästan haha. Men solen sken ändå och stormen gav sig efter ett tag men det var riktigt jobbigt att få fullt med snö blåsandes upp i ansiktet när man gick, men det är typiskt när vi ska ut och gå :D



Det känns att solen börjar värma nu och det är såååå skönt :)



Benny gick hem till Stefan för att spela lite biljard och jag gick hem en sväng och sitter nu här och skriver innan jag ska bort till mina föräldrar för att färga mammas hår. Idag är det hennes tur att få slingor (tjänster & gentjänster) :)

Sen ikväll blir det nog en myskväll med film eftersom att Saga inte är hemma :)

Ha en riktigt trevlig dag i det fina vädret.
Kramar.


Nu är det kört.


Halloj.

Jag höll på att få ett nervöst sammanbrott tidigare idag. Suget efter att röka blev aldeles för stort, jag började gråta för ingenting egentligen under loppet av 5 min!
Riktigt jobbigt blev det. Jag gjorde inte i ordning nå kaffe på morgonen eftersom att kaffe och en ciggarett på morgonen är ett måste för mig och eftersom att jag försöker sluta röka så tänkte jag att det skulle bli mycket lättare om jag struntade i kaffet men ack så fel jag hade. Jag vaknade ju 7 i morse men när klockan var ca 12 så blev det aldeles för mycket. Benny drog ner på byn för att uträtta några ärenden utan att tala om att han skulle iväg vilket gjorde mig irriterad, samtidigt som jag var ut och gjorde ett tappert försök att starta biöen igen men lyckades ju såklart inte utan stog och svor över vilken skitbil jag har sen så gick jag in och då ringde min kära vän Linda och undrade om hon kunde kika förbi vilket jag avrådde henne till haha.

Men Linda kikade förbi ändå med ett paket cigg efter att jag talat om hur jag mådde :) Jag vart ju såklart överlycklig och gick ut och rökte på en gång samtidigt som jag fick ångest såklart.
Jag ska lyckas sluta och så är det bara men det kommer väl att ta den tid det tar antar jag.

Nu har vi precis ätit lite mat så nu ska vi väl bort till mammsen och pappsen och äntligen få håret färgat! :)

Vi får se om det blir utgång i helgen. Linda velade gå ut på vasaloppstältet så hon tjatade som bara den att jag ska hänga med :)
Vi får se hur det blir. Jag är ju aldrig ut annars så det skulle ju faktiskt vara skoj att få komma ut lite någon gång. Det som jag inte ser fram emot i sånna fall är ju kylan *Brrr* Det är aldrig roligt att gå ut vintertid så frusen som jag är haha och inte vill man gå med hur mycket kläder som helst heller när man ska ut.

Hoppas att ni har haft en bra dag.
Kramar

God morgon :)


Jag vet inte vad det är men jag har börjat vakna så tidigt på mornarna. Vaknar vid 07:00 ungefär och har jag tur så somnar jag om igen men oftast så blir det ju att man slår på tvn och kikar lite.
Ligger just nu i sängen och drar mig, tittar på nyhetsmorgon och väntar på att jag ska känna för att kliva upp och göra frukost till mina 2 tröttizar :)

Det blev inga slingor igår. Mamma blev för trött och så skulle hon upp och jobba idag så efter att hon har slutat idag blir det av i stället, men det gjorde ju inte så mycket eftersom att jag kom på att jag behöver köpa en till färg pga att jag har så mycket och tjockt hår haha.

Jobbigt är det att vara utan ciggaretter också!! fyy. Det blir inge  kaffe till frukosten för min del nu i alla fall, inte så länge det är jobbigt eftersom att man blir extra röksugen då!

Nu ska jag väl hoppa upp och göra lite frukost.
Ha en trevlig morgon :)

Kramar

RSS 2.0