Nya tider...


Godmorgon.
Hoppas att ni sovit gott och fått en timme extra nu på morgonen, för ni har väl inte glömt att det var inatt som vi skulle ställa om klockan till vintertid?? :)



Denna morgon tar jag det bara lugnt. Strosar fortfarande runt i morgonrock innan det är dags för att slänga sig i duschen :)
Inga planer har vi heller för denna dag. Det är ju söndag och i morgon åker Benny och jobbar igen så vi får väl ta denna dag till att umgås och bara vara antar jag.


Hoppas att ni får en fin dag.
Kramar <3



Höstlov och julkula??


God morgon!

Första morgonen på höstlovet och man fick sova lite längre och så var frukosten dukad :) Kan inte klaga på sånna mornar. Ja Saga har ju sitt första höstlov nu. Tidigare har hon ju gått på dagis och då har hon ju varit där när jag jobbat men nu har hon fått sitt första lov. Hon har ju inte haft sommarlov heller någon gång eftersom att jag och benny jobbat.
Skönt med looooov :)



Jag var in på dollarstore här om dagen och köpte på mig 3 såna här :)
20:- st så då kunde jag inte låta bli faktiskt. Hängde upp en i sovrumsfönstret och den lyste riktigt mysigt. Jag får se vart jag ska sätta upp dom andra 2, jag har 2 olika ställen jag funderar på :S
Det är ju en julkula och passar kanske mer in på vintern men den lyste ju så mysigt och jag tyckte att den passade in ändå.. Den är ju inte färgad i rött eller något liknande i alla fall :)


Nu är vi klara för att bege oss in till mora en sväng..

Ha en bra dag!!
Kramar <3



Saga vann!!!


Saga har varit på halloween disco på skolan idag..
2 timmar skulle det hålla på och så skulle dom ha tävling för bäst utklädd. OCH HON VANN!!
Så grattis till mitt lilla monster :)

 

Hon var riktigt lycklig och stolt.
Och såklart blev man ju stolt själv också.
Alla barn var verkligen supersöta!!
Saga är ju så himla gooo. Hon sa innan hon skulle upp på disco att det är så himla orättvist att ha tävlingar eftersom att det bara är en som vinner. Alla borde ju vinna ett pris var eftersom att alla säkert är jättefina på sitt sätt!! :)
Är inte det ganska gulligt sagt? Hon har alltid varit en liten tös som tänkt på andra i första hand så jag tyckte att hon var en värdig vinnare.. :)


Nattinatt! <3



Gravidvecka 37...


Tick tack, tick tack :)
Ja tiden går och nu står det inte på!!! Tycker att det ser ut som att magen sjunkit lite nu.. Vad tycker ni??




Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.  Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt. Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!



Många frågar om jag oroar mig för förlossningen. Men nej jag gör ju inte det och likadant kände jag med Saga. Jag tar det som det kommer helt enkelt. Det här med förlossningsbrev förstår jag mig inte riktigt på. Man kan ju inte direkt planera en födsel. Alla är ju olika. Det känner man väl när man väl är där hur man vill ha det och hur det känns. Eller?
Jag vet ju att det gör ont haha men det går ju inte att undvika :D
Det enda som jagg oroar mig för är om det skulle gå så pass fort att jag måste föda i bil eller något liknande.. Eftersom att mora bb har stängt så är det ju en bit att åka. ca 1,5 timme. :S



Dom hatr ringt ifrån jobbet också och frågat om jag kan jobba men nu har jag sagt nej. Tror inte att jag skulle orka det nu när jag har kommit så pass långt. Det är ju ett ganska tungt yrke och speciellt om man är höggravid då är det nog inte så bra att jobba inom äldrevården.
Så nu blir jag garanterat hemma tills bebisen kommer :)


Kramar!! <3


Packa!??


Ja det börjar väl bli dags att packa lite så att det är klart till den dagen det bär iväg till bb :)
Skötväskan är packad med diverse babykläder, blöjor, våtservetter, salva mm. Men vad ska jag ha med mig då? Och Benny? hmmmm tänker så att det knakar..




När jag väntade Saga så tänkte jag inte alls. Då hade jag endast packat skötväskan med kläder och diverse till henne men inget till mig själv haha. Vad tänke jag då?
Jag fick lov att sätta på mig Bennys kläder efteråt så jag var ju lagomt snygg :D
Nu vet man ju att det behövs en del saker.

Men vad ska jag ha i min väska??

Har ni några förslag?
Är det något som kanske är ett måste?
Komentera gjärna och ge tips :) Jag behöver lite av det känner jag :)


Kramar!! <3



För mycket av det goda...


Ja herregud vad jag har fikat idag.. Känslan är bläääää men jag kan ju inte låta bli heller. Efter att ha lämnat Saga i morse så hade vi tvättid så allt som behövdes tvättas tvättades upp så det var skönt. Sen kände jag för att fika. Bakade ju kokosrutor igår :P
Jag och Benny satte oss och fikade lite. Julmust, kokosruta och pepparkakor haha. Jag fick ju bara lov att köpa julmust och pepparkakor nu när det kommit ut i butikerna, det är så himla gott och st'mningen blir ju så mysig på något sätt :D

Kl 15:00 var det dags för föräldragrupp så jag åkte ner på den. Åt ju såklart mat innan så att jag inte skulle hungra ihjäl :) Kan ju vara kul med föräldragrupp men Benny velade inte följa med. 2 timmar höll det på och det var trevligt, vi var väl 6 blivande mammor och 3 pappor som deltog. Där blev det ju också att fika. Pistagelängd, kaka och saft.

Eftre att ha kommit hem igen så kom svägerskan på besök och hon hade gjort en ananaspaj vilket jag aldrig smakat förut men det var inge vidare tyckte jag. För sött för min smak så efter att ha ätit upp min bit så fick jag ju lov att ta en kokosruta för att smöklökarna inte skulle få en chock av sötman ifrån pajen. Julmust återigen till det haha.


Nu sitter jag i soffan lagomt äcklad av allt sött som jag har fått i mig idag!! Det käns absolut inge bra att ha fikat så mycket men vad ska man göra när det står framför en och man bara "måste" ha en bit och smaka... Nej nu måste jag försöka hålla på mig. Det är varken braa för mig eller bebis, jag ska äta frukt i stället som vi har så mycket utav.

Nu ska jag nog ta en nyttig kvällsmat sen så att jag känner att jag fått i mig något bra i stället :) och snart är det bonde söker fru..


Trevlig kväll!!

kramar <3




kökstök..


Idag har min dag spenderats i köket. Bakade som sagt scones till frukost. Efter att ha lämnat Saga så blev det att ligga och vila på soffan ett tag vilket jag kände att det behövdes.
Sen fick jag något ryck att baka kokosrutor eller vad dom nu heter :) Alla säger ju olika och sen slängde jag ihop lite sjömansbiff i en gryta som fick stå och puttra sig riktigt goood :P

Nu ligger jag på sängen och vilar här i stället haha. Det är en segdag idag känner jag. Jag har inte ens sminkat mig eller gjort någon annan nytta än att vila och stå i köket.. Men det är skönt med såna här dagar också.. Bara vara hemma och ta det lugnt och slappa osminkad i mjukiskläder och håret lite ruffsigt uppslängt i en tofs som sitter på sniskan utan att känna måsten och stress och att man ska hit och dit.

Vi får väl se om dagen/kvällen fortsätter i samma anda eller om det vänder. Det vet man ju aldrig.


Take care!!
Kramar <3
 



Vardagen är tillbaka...


Godmorgon på er och hoppas att ni sovit gott.
Nu är vardagen här för min del igen. Saga  har ju varit hemma i nästan 2 veckor eftersom att hon fick vattkoppor. Nu är det ju bra igen och det var dags för skola idag så nu var det bara att kliva upp på morgonen igen när klockorna ringde :)
Eftersom att det var jag som vaknade först som vanligt så klev jag upp och bakade lite scones till frukosten.

  


Sen var det bara ut och skrapa rutorna *suck* Det var sån där frost som verkligen satt fast på rutorna. Tror att det tog en kvart eller nått sånt att skrapa dom och inte är det så lätt heller med en stor mage som är ivägen..
Jag skjutsade också ner svägerskan på vårdcentralen och sen var det bara att åka hem i värmen igen och ta det lugnt och vila magen lite. :)
Tänk att snart är det snö också som man ska slira runt i.. Brrr, det som är mysigt med vinter är att få sitta inne i värmen och mysa tycker jag :D

Tro vad man ska hitta på idag då??


Kramar <3



1 månad kvar!!!


Idag är det den 24 oktober vilket betyder att det är exakt 1 månad kvar till beräknat förlossningsdatum :)






Så Benny fick ta kort på mig för det + att jag velade visa vad jag shoppade igår haha. Det blev inte så mycket shopping i borlänge. Ett linne och en lång stickade som jag kan ha sen efter förlossningen. Benny fick sig ett par vinterskor vilket var på tiden och Saga fick sig någon leksak. Mamma och pappa var också med och pappa köpte sig en kaffemaskin som man kunde göra allt i, kaffe, te, choklad, latte cappuchino köpte han till :)
Så när vi kom hem så blev det ju såklart att provsmaka. För mig blev det en varm choklad mmmmmm va gott dét var!!! :D
Jag var också in på babyproffsen och hämtade ut en gratis babybox.



En blöjhink, blöjor, rabatter, vanish tvättmedel, amningsinlägg och diverse rabatter :) Perfekt med lite gratisgrejjer..

1 Månad kvar!!
Ja det är helt otroligt vad tiden har gått fort men samtidigt inte.. Men jag längtar så otroligt mycket efter den här lilla knodden men jag känner att jag kommer att sakna magen. Det är ju så mysigt och fint.. :)

Nu ska vi hälsa på våran nya granne "svägerskan" :) Ska se om hon har fått någon ordning. Vi hjälpte ju henne hela fredagen med att flytta, så våran helg har varit fullspäckad...


Trevlig kväll.
Kramar <3






Borlängetripp..


Godmorgon!!

Hoppas att ni fått sova gott inatt..
Själv har jag klivit upp och ätit frukost, gjort mig i ordning och fixat lite för att åka en tur till borlänge och kika. Skönt att komma iväg en sväng och att komma iväg en liten tur innan beisen ska komma ut :)
Just nu väntar jag bara på att "kvinnan" i huset ska bli klar hahahaha...! Min karl är nog värst. Det är alltid han man får vänta på, allt i sista minuten. Men men jag är van även fast det kryper i kroppen varje gång..

Hoppas ni får en fin dag!
Kramar <3




Stor, större, störst!! :D



      
v 16                          v25                          v30                         v35

En liten magutställning på hur den vuxit :)

Ett par grannar åkte in på bb i morse så nu är man ju lite nyfiken på hur det har gått för dom och vad det blev för något. Det är Sagas bästa kompis Emma som blir storasyster och Saga är lite avis på att Emma får bli storasyster redan nu :)


Idag blev vi bjudna på tacogratäng hemma hos mina föräldrar :P Riktigt riktigt gott...
Nu blir det mys i soffan.


Trevlig kväll!





Gravidvecka 36 & Hissagardinen..



Hallå på er..

Nu är det ännu en dag närmare bf och jag längtar! :)
Idag går jag in i vecka 36!! Inte många veckor kvar nu...






Bebisen:

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt. Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 
Mamma:

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer. Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ. Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta. Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.



Idag har jag börjat packa lite bebiskläder som ska med när det är dags :)
Känns svårt att veta vad man ska packa så det blir lite av varje haha.. Man vill ju  vara säker på att man får med sig så att man klarar sig. Ska fundera ut vad som mer kan behövas och vad jag och Benny ska tänka på vad vi ska ha med oss.
Bebisen är verkligen stark nu.. Herregud vilka sparkar och sträckningar den gör. Riktigt ont kan det göra.
Barnmorskan hörde av sig igår och talade om att jag skulle börja med järntabletter, vilket jag misstänkte. Så Niferex here we go again! Inte det godaste...
Igår var det ju föräldragrupp också men tyvär så hann jag inte med den.. Dagen blev proppfull med saker att göra eftersom att Benny oväntat kom hem halv tre på morgonen och skrämde livet ur mig!! :D




Igår var jag mannen här hemma och skruvade upp gardinstången så att jag kunde sätta upp hissgardinen i Sagas rum.. Mannen i huset satt och pysslade för fullt med dotra för att han hade lovat henne det.. En riktig myskväll blev det som spenderades på hennes rum..
Det blev mycket bättre med hissgardin där inne. Känndes skönt att få upp något. Ska köpa ny matta dit in också sen. En hampen matta ifrån IKEA som går på 399:- Grön :)

Idag är det däckbyte som gäller... sen får vi se vad som mer sker denna dag...


Ha en fin dag!
Kramar <3



BM besök igen.



Idag var det dags för ännu ett besök hos barnmorskenan. Jag klev upp i morse och åt en mysig frukost med min sessa och skjutsade bort henne till mamma så att jag kunde åka ner ensam. Det är nog inte så smart att ta med henne när hon har vattkoppor och sen är det väl inte det roligaste för henne heller.

Det var ett trevligt besök och vi pratade om allt möjligt. Jag sa att jag inte hade hört något om proverna som togs förra måndagen men då kollade hon upp det och såg att både blodvärdet och feretininvärdet eller vad det heter var låga. Men hon skulle fråga doktorn i morgon och antagligen så hör han av sig om jag måste börja med järntabletter eller ej..

Hon kände på hur bebisen låg och kände bra länge på magen. Hon tyckte ändå att huvudet ännu var lite ruckbart men nästa gång jag ska dit så skulle hon be den andra barnmorskan också att känna eftersom att hon vill vara helt säker på hur bebisen ligger.
Hjärtljuden var jättefina, tror dom låg på 135. SF måttet hade ökat från 32 (som det var sist) till 34. Allt var bra i alla fall och på vägen ut så ställde jag mig på vågen. Sen sist (2 veckor sen) Så har jag gått upp 1,4 kg.
Total viktuppgång hittills: +18 kg.
Imorgon ska jag på föräldragrupp. Får se hur det går och hur det känns.


Efter BM besöket tog jag, mamma och Saga en tur till mora för att komma ut lite. Det har ju varit såååå himla trisst väder dom här dagarna och jag har haft så himla tråkigt och bara känt mig trött så det var skönt att komma ut lite. Visste ni att dom fått in hissgardiner på dollarstore???! En massa annat fint också för den delen.
Det var mamma som sa det till mig så jag fick ju lov att springa in och köpa en till Sagas rum där det inte sitter några gardiner alls.. Det blev en grön till hennes rum och sen måste jag köpa till vardagsrummet också men det blir sen det.
Ska se om jag lyckas sätta upp den i morgon. Sen det tapetserades om där inne så måste jag ju sätta upp gardinstängen på nytt igen.


Fick lov att ta en bild på Saga nyss haha.. Hon var så trött så hon tvärslocknade på soffan.. Ser ni vad hon har i örat? :D




Det var väl skönt att stoppa en kula i örat och somna antar jag :D Mitt <3


Nej nu blir det sängen för min del.. Riktigt trött nu..
Sov så gott!!



Centrerad text..?


Ja nu funderar jag på att börja centrera texten när jag skriver här på bloggen... Vad tycker ni?
Jag har ingen aning om hur man ändrar storlek eller stil på texten vilket jag jättegärna skulle vilja eftersom att jag tycker att det känns tråkigt att skriva med likadant hela tiden.
Jag tycker att den största delen av dom bloggar jag besökt har centrerad text också vilket gör att jag tycker att det känns mera lättläst och finare.

Så nu testar jag att centrera.

Kommerntera gärna om vad ni tycker.. Ser det bättre ut och är det lättare att läsa?


Kramar <3



Rulltårta..


Idag bakade jag och Saga en choklarulltårta med smörkräm! ÅÅÅÅ Nomnom vad god den blev. Jag vart väldans glad eftersom att det var första gången jag gjorde en rulltårta och hade ingen aning om hur det går till...
Egentligen så tycker jag att det borde vara en bruksanvisning till recept som tex bilder osv haha :D
Det finns så mycket konstiga  ord i recept också som tex "Stjälp upp" vad är det? Hur gör man när man stjälper upp??

      

Jag är ingen vidare receptläsare har jag märkt haha.
Jämt när jag bakar så är det alltid något som jag missar men det går ju oftast bra ändå :) En gång glömde jag smörja formen och en annan gång var det att ägget skulle vara uppvispat men men det fungerade ju i alla fall. Denna gång glömde jag dock ingenting :D


Idag har varit en ganska så händelselös dag. Har varit hemma hela dagen utan att göra någon vidare nytta. Jag har verkligen inte haft någon lust till att ta tag i någonting här hemma. I morgon däremot hoppas jag att jag har lite mer energi och ork. Jag hatar verkligen såna här dagar när allt bara käns bläää, och allt käns tråkigt.

Längtar verkligen tills Benny kommer hem :)
Imorgon ska jag på besök hos barnmorskan igen.. Tro om den lilla rackaren har fixerat sig nu??


Ikväll blir det soffan och en kopp te som vanligt och så hoppas jag att jag får kramas lite med min stora tjej :) Hon är ju så stor nu så det här med att sitta och mysa och kramas blir det inte så mycket av längre.. Hon har ju alltid en massa annat som hon ska göra eller så är det någon annan ursäkt haha Men snart får jag då mysa och gosa hur mycket jag vill igen :) *LÄNGTAR*


                                                             
                                                           Bjuder på denna haha


                                                                Ha en fin kväll...
                                                                    Kramar <3


 


Städar och tvättar...



Hej på er.

Har dragit på mig paltorna och tagit tag i tvätt och städ här hemma. Har tvättid ute i tvättstugan idag vilket inte är ofta. Brukar tvätta inne och hänga upp annars eftersom att jag har egen tvättmaskin inne :) Har dragit ur alla sängkläder och ser till att ALLT blir upptvättat idag.




Saga har varit snäll och hjälpt mig rensa två skåp i köket också. Eftersom att det var lite krångligt för mig att ta mig in i dom och böja på mig så plockade hon ur och gav mig, jag gick igenom allt och Saga ställde tillbaka det fint :)
Hon var glad att få hjälpa till och jag var ju också såklart överlycklig att hon velade hjälpa till..
Så nu ska vi åka ner på affären för att köpa oss lite lördagsgodis som en fin belöning till våra insattser här hemma :D

Idag har vi blivit bjudna på mat också :P
Svärmor ringde och sa att vi var bjudna på tacos!! Det tackar man ju inte nej till... Gud så gott det ska bli..

Bebisen rör på sig för fullt idag :)
Det är väl antagligen för att man har saker att göra, jobbigast då... Det är nog jätte trångt där inne nu, så minsta lilla rörelse käns ju.. <3


Ha en fin Lördag!!
Kramar <3



En ensam kväll..


Har tänt lite ljus och sitter och tittar på IDOL i min ensamhet.
Saknar Benny otroligt mycket... Han blir ju borta längre än vad han skulle.. Annars så hade han kommit hem nu sent ikväll/natt men istället för att komma hem och vara hemma lördag och stressa iväg söndag igen så blev det så att dom stannar till muren dom bygger är klar, vilket är nästa vecka någon gång..

Saga har haft tråkigt hela dagen och velat träffa sin faster. Hon har tjatat och tjatat och tillslut så åkte vi ner till farmor och faster  så skulle hon få följa med dom upp till torsmo en sväng. Jag valde att stanna hemma och kika på IDOL.. Hade varit mysigt att följa med också såklart men nu blev det som det blev. Det kan  vara skönt att vara ensam också men samtidigt så är det ju så himla tomt och tyst och saknaden efter mina 2 hjärtan i livet är alltid stor när dom inte är här :)



Tittar du på IDOL? Har du någon favorit i såna fall?
Jag gillar Olle. Fastnade för honom första gången han sjöng i programet och så tyckte jag att han var så jäkla lika Jaquin phoenix!!!



Helt otroligt likt är det ju.. Vad tycker du??
Har ni sett "Walk the line" En av dom bästa filmerna jag sett, och så älskar jag ju johny cash också så då är det ju inte svårt att inte älska filmen som ärr just om hans liv! :)
Så om du inte sett den så se den!!


Trevlig fortsättning på denna kväll!!
Kramar <3




Gravidvecka 35!


Börjar fundera mer och mer nu på bebisen och att det snart är dags :) Det är ju bara lite mer en 1 månad kvar nu..

På Tisdag är det dags för besök till barnmorskan igen och på onsdag är det första träffen med föräldragruppen. Jag visste inte riktigt om jag velade gå på föräldragrupp,  jag gick ju på det när jag väntade Saga och jag antar att det är i stort sett detsamma nu som då.
Men jag ska dit i alla fall, kan vara trevligt och givande samtidigt som man får se vilka fler som är gravida i byn :)







BEBISEN:

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget. Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


MAMMA:

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag. Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas. Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning



Om jag får gissa så gissar jag att bebisen fixerat sig eller att den är på väg att fixera sig :)
Igår hade jag ifrån att jag vaknade och till jag somnade ett väldans tryck nedåt och det ilade rejält så jag antar att bebisen "borrar" ner sitt lilla huvud och lägger sig till rätta. Det känns så i alla fall..
Kan fortfarande inte klaga på något särskilt. Det är fortfarande svanken som spökar och så är ju magen såklart stor och ivägen för det mesta. Idag har jag haft som hugg i svanken också när jag gått. Det är obehagligt och gör ont.
Men det är ju så mysigt med magen på samma gång som det kan vara jobbigt.. Jag kommer verkligen att sakna magen sen men då har man något så mycket bättre och finare istället!!
Jag är så nyfiken så att det pirrar i hela kroppen :) Det är det som är så roligt med att inte ta reda på vad det är för kön..


Längtar tills nästa bm besök så man får veta lite mer om bebis :) och om jag har rätt med min känsla om fixering...

Kramar <3


Vattkoppor, skolfoto och shopping!!


Hej på er.

Nu har jag precis satt mig ner i soffan med min trötta lilla plutt brevid mig som tittar på barnprogram. :)

Dagen började av att jag blev väkt av att Saga ropade "mamma mamma titta jag har fått vattkoppor, jag har flera stycken!!"
Mycket riktigt så var det. Hon var ovanligt trött igår kväll när vi var hos mamma och hon kändes varm så vi antog att det var något på g och det går ju vattkoppor så vi har bara väntat på att hon också ska få det. Så jag ringde till skolan i morse och sa att hon fick vara hemma men dom hade ju fotografering på skolan idag så det är ju så typiskt. Jag vill verkligen att hon ska vara med. Förra året så fick vi inga foton pga att hon var ledig den dagen och vi hade inte ens fått information om det och dom ringde inte heller vilket jag blev irriterad över men men.
Jag sa att vi skulle komma upp och ta fotot idag i alla fall och det gick bra.

Så vi klev upp och åt frukost eller ja, jag åt och Sag fick endast i sig juice. Vi fixade i ordning henne




Duktig var hon som orkade krångla så trots att hon var sjuk. Som tur är hade hon bara lyckats få en endaste i ansiktet.
Ja så vi åkte upp till skolan endast för att ta kort och sen åkte vi raka vägen ner till ica för att handla smör och  mjölk, men det blev kött också haha dom hade ju halva priset på grytbitar och fransyska så att man kan göra sig en god porterstek någon dag kanske :)
Blev lite tom och jerry kex åt lilla sjuklingen också.. Sen tog vi oss en tur till mamma där Saga la sig på soffan och jag och mamma drack lite te.

Vi kom att prata om vad som fattas till bebisen och då beslöt vi oss för att åka in till mora och kika lite.




Det blev lite shopping och även shopping som var helt oplanerad haha. som vanligt..
Jag hittade bland annat

* Två mössor till bebisen 39,90:- H&M
* Tre par strumpor till bebisen 39,90 :- H&M
* Ett par tjockare "strumpor/tofflor" till bebisen 49,90 Lindex
* En baby björn bärsele till bebisen 50:- Röda korset
* Ett 2-pack med tights till mig "bästa gravidplagget!!" 149:- H&M
* Ett par vinterskor till Saga som jag glömde ha med på bilden 40:- Röda korset
* 3 2-pack med stora batterier till själsängsmobilen 60:- sammanlagt Dollar store
* En sjal till mig 40:- Dollar store
* Ett våningsfat att ha frukt och dylikt på 200:- Dollar store

Det enda som var planerat att handla var strumpor och mössor till bebisen :)
Ni ser hur det kan gå....




Har länge, länge velat ha ett våningsfat och nu kunde jag inte låta bli :D


har ni haft en bra dag?
Kramar <3



Bonde söker fru :)


Kollar ni på bonde söker fru??

Det gör jag haha. Jag trodde aldrig att jag skulle börja titta på det men fastnade i det för två år sedan och är nu torsk.
Har ni sett reklamen som går för vad som ska hända i nästa avsnitt?? Haha jag skrattar varje gång, dom har verkligen lyckats klippa ihop det så att dom verkar dumma och knäppa hela bunten + att dom ser ju så roliga ut allihopa också :D




Ja nu är ju hösten här med alla program som ska ses :)  Jag har väl inte så där väldans många som jag förljer, har aldrig riktigt varit någon som följt program men det blir mer och mer tycker jag..
Det är ju lite roligt också.


Vilka program är du torsk på?


Saga har sin vän Emma här så jag har lagat lite mat och till efterrätt så fick dom glass :) Ja jag tog lite glass jag också... Har ni sett att ohoj som är märket på strössel och såser till glass har kommit ut med saltlakrits strössel och saltlakrits sås!! Jag älskar saltlakrits och på sommrarna när det är dags för mjukglass så blir jag nästan grinig om dom inte har saltlakrits strössel haha..





Ja jag fick ju självklart lov att köpa strösslet.. :D Riktigt gott var det men det är ändå godast på mjukglass..
Nu ska vi ta oss en tur bort till mamma, så blir det nog att titta på bonde söker fru där borta och en kopp te.

Trevlig kväll.
Kramar <3


"Världens bästa bilförare"


Good morning.

idag fick jag höra att jag är världens bästa bilförare :D
Jag förstår inte hur vi lyckas egentligen men vi är alltid dom sista som kommer till skolan.. Det spelar ingen roll om jag lyckas kliva upp 5 eller 10 min tidigare än vanligt. Jag står ändå och stress skalar och skär upp det där äpplet samtidigt som jag säger åt Saga att sätta på sig ytterkläderna, ner i väskan med fruktlådan, skynda ut i bilen och när jag väl lyckats lirka in min klumpiga stora kropp i bilen så kollar jag på klockan 7:58 !! Den står alltid på 7:58 !!
På med bälte och gasen i botten haha. Det är då hon klämmer ur sig "jag har världens bästa bilförrare"
Jag vaggar mig så fort jag bara kan med Saga in på förskolan och det ilar sådär småont i bäckenet så det känns som att bebisen försöker trycka sig ut.. Pussar och kramar om henne och när jag är på väg ut ur dörren så säger hon det igen "mamma glöm inte att du är den bästa bilföraren" så himla söt :)

Jaja mina mornar ser precis likadana ut fram till det att jag kommer hem igen. Tog reda på disk och torkade bänkarna i köket och så bäddade jag sängen och nu sitter jag för att samla lite kraft till dammsugningen som skulle blivit av igår :)


Jag satt och kikade ut igenom fönstret vid frukosten och tänkte på hur fort det går egentligen. Träden som var fyllda med löv i alla möjliga färger för bara en vecka sen känns det som. Dom står där ute nu alldeles kala, gråa och tråkiga. Allt ligger nu på marken.  Eller ja inte alla träd är kala men dom flesta är ju det nu..





Ha en bra dag!

Kramar <3


fönstertittare...


Ja jag var nyss en liten fönstertittare...



Jag hörde fullt med ståhej utanför så jag gick in i Sagas rum och kikade ut igenom fönstret och såg barnen hoppa för fullt i en lövhög. Dom krattade ihop den och  så stog dom på rad för att hoppa :)
Kommer själv ihåg hur kul det där var med löv....
Tog en bild på dom genom fönstret så inte blev det någon bra bild och när jag gick ut för att få en bra bild, ja då var dom ju borta..

Saga är på kalas hos en som bor här på området. Parolina heter hon men hon flyttar nu så jag vet inte om dom har som ett "avskedskalas" nu då.
Den lägenheten som dom flyttar ut ifrån ska Sagas faster flytta in i nu på söndag, så Saga kommer nog att springa där en del :)



Nu har jag en babysitter!!!
Köpte den idag. Så tack Malin :)
Nu står den och väntar till bebisen ska ligga/sitta där i.. Jag längtar så otroligt mycket! Men det står inte på nu. Nedräkningen har börjat..

Sitter i soffan och bara jäser just nu. Saga är ju ute och leker och Benny är borta och jobbar. Dammsuga skulle jag göra idag men jag tror att jag har gjort allt annat städ i stället och skitit i dammsugningen fast det är det som behövs haha.
Efter att jag åt mat så tappade jag helt stinget och orken att göra något. Istället sitter jag framför datorn och irriterar mig smått på att jag inte kan ha datorn på något bekvämt sätt. Har jag den på benen så ser jag inte tangenterna när jag skriver pga att magen är ivägen haha och lägger jag upp den på bröstet så är ju tangenterna för nära för att jag ska se vad jag skriver... Jag har en liten mini-pc så är den för långt ifrån så blir ju bilden alldeles för liten.. Haha vilka bekymmer va??
Jaja det blir väl att dammsuga i morgon i stället. "ingen brådis lixsom" :)

Men det är väl en jobbig känsla när man vill göra något men inte orkar. Hur gör man då?? Några förslag??

Kramar <3


Tack mamma, en riktig mormor ! :D



                          

Den här pläden är alldeles underbart mjuk, skön och go och den har mamma stickat åt det kommande barnbarnet nr 2 :)

Det blir nog varmt och skönt med den i vagnen! Jag bad om att få en sån jag också men då flämtade hon till på  ett sätt som jag tog som ett nej hahaha :) Undra varför? :D
Hon stickade ett par sockor åt mig för flera flera år sedan.

FAVORITSOCKORNA!!




Jag har aldrig varit så kär och beroende någonsin som i mina favvosockor haha :) Men tyvär så har dom ju gått i graven pga att dom är såååå himla utslitna.
Jag började ha dom på mig sena hösten och sen varje dag fram till våren haha. Jag kunde inte leva utan dom. Så tjatat och tjatat det har jag gjort på min mamma om ett par nya men hon säger bara att hon inte kommer ihåg hur man gör..

Dom är ju så perfekta lixom. Dom är snygga och sitter huuuur skönt som helst och så är dom gjord att man ska ha dom utanpå byxorna... därav det vida skaftet..

Förra hösten fick jag mig ett par nya sockor, i ungefär samma stuk fast via en arbetskompis till mamma så nu har jag ju ett par nya favvosockor som jag kommer att använda tills dom också är  helt utslitna! :D
Sen antar jag att jag får lov att lära mig själv att sticka för att få ett par nya för av mamma verkar det ju inte komma några nya ifrån..
Jag brukar jävlas med henne och fråga när hon ska börja sticka nya haha... Den frågan har hon ju nämnligen fått ett par gånger då :D


Jaja mamma du är duktig ändå!! :D
Och pläden vart ju alldeles underbar som sagt... Så tack ännu en gång!!

Kramar <3


Back to work.


Hej på er.

I helgen har jag haft mig en liten "bloggbreak" Det kan behövas ibland :)

Hoppas att ni har haft en fin helg. Min har varit bra i alla fall. I lördags var vi bjudna på en favoritmaträtt av mina föräldrar.. Riktig husmanskost, nämnligen Rotmot & fläsklägg :P
ÅÅÅÅ det är riktig mat det.. Det har också blivit lite kortspel, promenad och film mm.


Idag var det dags för att ta prover hos BM eftersom att läkaren tyckte att det behövdes pga mitt låga blodvärde. Jag får veta om ett par dagar men trovligtvis så händer det inte så mycket mer om jag nu inte måste ta järntabletter.
Men dom går ju efter ett annat värde angående järn och det värdet var jättebra förut så jag tror inte att det ska vara några problem.

Benny har åkt iväg på jobb idag också!! äntligen.. Nog för att det är skönt att ha honom hemma men det är skönt att han är borta också, speciellt med tanke på ekonomin.. Jag kan ju inte göra så mycket åt den nu direkt :)


Efter att Benny hade åkt så åkte jag och Saga till min vän Linda. Hennes lilla Liam fyller 2 år idag!! Stora pojken.. Så där var det kalas. Fullt med lek och stoj var det när vi kom dit :)
Det blev lite tårta och trevligt prat innan det var dags att åka hem och slänga Saga i badet..



Här sitter det några fina barn på rad :) *gullungar*


Är det något på tv ikväll då? haha.
Nu ska jag i alla fall fixa Saga och ge henne lite kvällsmat sen blir det tidigt i säng för att kliva upp till vardagen..


Trevlig kväll..
Kramar <3


Mysig morgon..


Vaknade upp av att Saga väkte mig påklädd och klar för skolan "mamma hejdå, nu ska jag och pappa gå och jag vill ha hejdåkram" :)

*mysigt*

Första morgonen som jag fick ligga kvar i sängen och bara mysa. Dom gick iväg till skolan och jag låg i sängen och kikade på nyhetsmorgon..




Nu var det ju inte direkt en sån här underbar frukost jag fick men fruksot på sängen det fick jag när han kom tillbaka <3
Vi låg kvar båda två i sängen ett bra tag sen blev det en dusch och nu sitter jag och bara njuter av tillvaron. Han har tom dragit fram dammsugaren precis och ska dammsuga :)

Kan man ha en bättre morgon??
Jag säger då bara det att såna här mornar har jag gärna flera av haha.. Hur underbart som helst!

Idag ska jag spå mig :) kl 16:00 ska jag och mamma iväg och spå oss som vi brukar göra. Det ska bli riktigt spännande och det känns att det behövs nu.. Att få veta lite om vad som kanske händer framöver..


Ha en bra dag..
Kramar <3


** Recept på Amerikansk äppelpaj **






Här kommer receptet på äppelpajen som ni bara MÅSTE prova på :P


Ingredienser:

5 st      äpplen
1 tsk    kanel
100 g   smör
3,5 dl   strösocker
150 g   vetemjöl
1 tsk    bakpulver
2 tsk    vaniljsocker
0,5 tsk  salt
1 st      ägg "uppvispat"

Tillagning:

1.
 Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dom i tunna klyftor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen öveer äppelskivorna, platta till degen och pudra den med lite kanel innan gräddning.
3. Grädda pajen i 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller glass. 


Hur god som helst!

Lycka till! <3


Gravidvecka 34!





Bebis:


Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.
Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.
Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Mamma:


Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.



Ja med en rusande fart kliver vi in i vecka 34 och närmar oss bara mer och mer slutet på denna resa :)
Samtidigt som det känns så långt bort så känns det så otroligt nära. Nära är det ju nu!!

Jag kan fortfarande inte klaaga på något särskilt. Det är väl klart att man känner sig stor och klumpig och att gå och plocka saker efter golven eller bädda Sagas säng är ju ingen höjdare direkt. Benny har fått ta över bäddningen men den sker ju inte utan att jag måste påminna varje dag haha :D
Sen är det väl min vänstra sida ifrån ländryggen och ner i benet som krånglar.  Ibland känns det som att jag inte har några muskler alls i det benet.
Hjärtklappning har jag också lyckats få nu den senaste veckan. Mest om jag anstränger mig eller spänt mig tex på väg ut till bilen när det är kallt. Men jag får det även i vilande. Inatt vaknade jag upp en sväng och då rusade pulsen på som bara den.
Det är riktigt läskigt..

Barnmorskan ringde idag också angående mitt låga blodvärde. Hon hade pratat med läkaren och han velade att jag kom ner och kompletterade med flera prover, så på måndag ska jag dit och kolla upp och se vad dom säger. Jag pratade även med barnmorskan om hjärtklappningen jag får och då sa hon att vissa kan få det och så kan det också bli värre pga blodvärdet.. Så vem vet, kanske jag måste ta någon medicin av något slag.


                                             

Idag mixtrade Benny ihop en god smoothie till lunch :D Fick en mixer förra veckan och idag kände jag mig riktigt sugen på att prova.
Det blev en blandnig av både bär och frukt och riktigt gott och uppfriskande var det :) Pigg blev jag också ifrån att vara riktigt trött..

Så ett tips om ni är trötta "gör en smoothie" :D


Snart blir det nog en promenad i solen kan jag tro.. Ha en fin dag!

Kramar <3


Graviditetslista! :)


Jag fick veta att jag var gravid:

22 mars 2010. 



Såhär fick jag reda på det:

Mensen var försenad ett par dagar så jag hade bett Benny att gå ner och köpa test dagen innan. Så på morgonen när jag vaknade så gick jag in på en gång.. Jag satt som på nålar och väntade i ett par minuter innan jag vågade titta :) Benny låg fortfarande och sov och när jag tog tag i stickan och tittade så visade den positivt. Känslan var nästan obeskrivlig!

Detta gjorde jag efter att ha fått beskedet:

Jag gick in till Benny på en gång och ruskade om honom.. Han tittade på myg alldeles yrvaken och jag vräkte ur mig att jag är gravid. Han såg inte ut att fatta någonting men efter att ha sagt va? ett par gånger så förstog han och smilet på hans läppar blev allt större.
Helt plötsligt så kramades vi hårt med tårfyllda ögon båda två :D Vilken lycka..

Såhär reagerade min omgivning när dom fick veta:

Alla reagera positivt och blev jätteglada. Många tyckte att det var på tiden att Saga fick ett syskon haha.

Jag tror att det kommer att bli:

En till liten flicka. Men samtidigt så kan jag känna att det är en pojke. Benny är helt säker på att det blir en pojk. Spännande ska det då bli!
Ibland önskar man nästan att man visste men det är det här som är själva spänningen kan jag tycka :D

Det här undviker jag att äta och dricka:

Jag äter det mesta. Men såna saker som en gravid ska undvika att äta äter jag inte i alla fall. tex lever, insjöfisk eller desertostar "mögelost" mm så det gör mig ingenting. Det jag undviker att dricka är ju självklart alkohol men det dricker jag ju aldrig i vanliga fall heller. Jag dricker vatten, mjölk, juice och te :)

Lukter som jag inte klarade av i början:

Doften av ciggarettrök och matos.

Första gången det rörde sig i magen:

Den 3 Juli i gravidvecka 20 kände jag och Benny dom första "riktiga" sparkarna. Innan det i ett par veckor hade jag väl kännt hur det rörde sig smått i magen men det var ju ingenting som kunde kännas  på utsidan.

Musik jag spelar för bebisen i magen:

Ingen speciell alls. Lyssnar mest på radio när jag kör bil.

Magen började att synas:

Ganska tidigt tycker jag. Men andra tyckte väl inte att det började att synas fören v 14-15 kanske..



Såhär kände jag vid ultraljudet:

ÅÅÅ vad vi hade längtat efter ultraljudet... Saga följde också med in men för henne var det väl intressant dom första minutrarna bara :)
Jag och Benny kunde inte slita blicken ifrån skärmen där den lille sprattlade runt för fullt och tröck ifrån sig med benen. Benny var helt överlycklig och sa flera gånger att han verkligen kunde se allt nu.. och förstå vad som var vad. Med Saga tyckte han inte att han såg någonting nästan..



Första gången jag hörde bebisens hjärtljud kändes det:

Helt otroligt såklart. Man hade ju nästan glömt bort hur det lät men när vi hörde bebisens hjärtljud och att dom dunkade på så fin så kände jag verkligen hur en lycka spred sig i kroppen. UNDERBART <3

Det första mammakläderna var:

Ett par jeans och en långärmad grå tröja ifrån H&M.

Mina favorit mammakläder:

Jag har trivts bäst i tights, leggings och långa tröjor och linnen eftersom att det setat bäst och avslappnat.


Oktober och blommor...





Vi tog oss en promenad bort till mina föräldrar och på vägen dit så plockades det blommor!! :)
Ja konstigt nog så fanns det några få stackars blommor kvar så dom plockades och blev en fin bukett ifrån Saga till mormor och morfar...




Blev alldeles förvånad över att vissa av dom fortfarande fanns kvar!! :) Men vi sa det att det säkert var dom sista vi såg för i år.

Nu är det dag för sängen.

Godnatt på er <3


BM besök och ris sättning :)


Hej på er.. :)

Idag hade vi tid hos barnmorskan.. Man längtar alltid till dom besöken eftersom att man får veta hur läget är med allt. Som tillväxt, prover, info och såklart bebisens hjärtljud :)




Sist jag var dit var 1 månad sen. Men nästa gång jag ska dit är om 2 veckor så nu blir det tätare kontroller..
SF måttet hade denna gång sträckt sig till 32! Sist var låg det på 29 :) Hon kände också på magen hur bebisen låg och nu låg den med huvudet nedåt men det var fortfarande ruckbart :)
Vi får väl hoppas på att bebisen fortsätter att ligga med huvudet nedåt och inte får för sig att vända på sig..
Proverna såg bra ut förutom blodvärdet som var lågt. Jag förstod inte riktigt vad det innebar men hon skulle höra med läkaren i morgon om vi skulle göra något åt det. Jag tror att det har med järn att göra.
Bebisens hjärtljud var fina och låg på 130 :)
Jag sa till barnmorskan att man undrar lite om hur stort barn man får denna gång. Jag är ju lite orolig att detta barn också blir stort men samtidigt inte eftersom att jag äter mycket, mycket bättre den här gången och mycket har ju med kosten att göra. Hon kände på magen och tyckte inte alls att barnet kändes "större" än vad det ska vara nu så det kändes ganska skönt men man vet ändå aldrig :)
Jag vägde mig ju såklart också eftersom att det är deras våg som är den enda jag väger mig på och går efter. Så nu är det alltså en månad sen och vikten visade på +3,2 sen sist haha. Alltså har jag hittills en total viktuppgång på 16,6 kg..

Längtar tills nästa gång jag ska dit. <3


Jag har precis kommit in genom dörren, slagit mig ner i soffan och tryckt i mig en kladdkakebit som älsklingen precis bakat. haha ja så var det det här med kosten ja :D
Nej då skojja bara. Nog måste man väl förtjäna sig en bit gott när man varit ute och "jobbat"

Jag har nämnligen varit ute och satt enris i lådor och krukor.







Lite bilder ifrån framsidan..

Det känns skönt att ha det gjort samtidigt som det blir så verkligt att vinter knackar på dörren när som helst. Det står nog inte på fören den första snön ligger som ett täcke när man kliver upp på morgonen.
Brrr men samtidigt så känner jag ändå den här myskänslan när man sitter inne i värmen och bara njuter av att titta ut på det fina vita landskapet och veta att man har det varmt och skönt, tända ljus, en kopp te eller varför inte en god måltid :)

Synd bara att vintern är så låååååång.. Man hinner ju tröttna liksom..

Ha en fortsatt bra dag.
Kramar <3

Föresten... Är det någon som vet hur man kan få så att man kan ändra textstorlek på bloggen. Som nu när jag skriver inlägg så skulle jag vilja kunna variera storlek och kanske också textstil..?
För den möjligheten finns ju inte verkar det som??

Hoppas någon av er vet :)




9 år tillsammans!


Idag säger jag GRATTIS till mig och min älskade Benny!!

Idag har vi nämnligen varit tilsammans i 9 år!!
9 år som varit givande på många olika sätt. Vi har gått igenom väldigt mycket tillsammans och det har varit en rejäl berg och dalbana ibland. Dom första åren präglades av lite allt möjligt negativ, bla drogberoende, alkoholberoende och spelberonde. Jag har varit en medberoende i alla hans problem, men efter mycket hårt slit, enorm viljestyrka och en oändlig och stark kärlek så har vi vunnit över mycket och dom senaste åren har varit dom bäästa någonsin!! :)


                                 

Idag kan jag inte tänka mig ett liv utan honom.
Vi har en helt fantastisk dotter och ännu en liten trollunge på väg och jag är lycklig, riktigt lycklig.
Familjen och kärleken övervinner allt annat verkligen..




Idag är det våran dag :)

Tiden går så himla fort. Nästa år är det 10 år!! 10 år verkligen!! :) Tro vad vi ska hitta på då då?




Benny JAG ÄLSKAR DIG!!


Babynästet :)


Slänger in en bild på vart lilla bebben ska tillbringa en del  av sina sovstunder..



Jag ska väl hitta någon filt eller liknande att dra över som "överkast" och något att sätta på väggen kanske.. Vi får se hur det slutar :)

LÄNGTAR SÅÅÅ HIMLA MYCKET! :)

Kramaar <3


Barnprylsförsäljningen!


Ja idag blev det en tur till den populära barnprylsförsäljningen.. Vi klev upp i tid och gjorde oss klara och så åkte vi bort med Saga till morfar eftersom att jag gärna skonar henne ifrån att följa med haha. Det är ju kaos oftast och hur mycket folk som helst och säkert inte det roligaste för ett barn.

klockan var 9:30 när vi lämnade av Saga och jag kände att det var skönt att vi var ute i tid. Det är som sagt en väldans kö innan dom öppnar och så ska man hitta parkering. MEN. Ja då ska det tas en kopp kaffe osv innan man ska åka så jag blev ju lite stressad i alla fall.
Jag såg framför mig hur lång kön var och att det skulle stå bilar efter hela vägen ner för skeerbacken så att vi skulle få långt att gå.. haha
Vi var där kanske 5 min innan öppning, parkering var inget problem men kön!! Ja den var definiyivt så lång som jag trodde att den skulle vara..



När jag tog bilden så hade vi gått mer än halva kön :)
Men jag tog det lugnt ändå.. Jag var inte ute efter något speciellt. Eller jag velade kika på en babysitter men dom som fanns tyckte jag såg så tråkiga ut eller gamla och rappliga så då fick det vara.
Jag stog och kikade på babykläder först och efter ett litet tag så säger Benny som stått och kikat mot Sagas avdelning att det nästan är slut på byxor åt Saga om vi ska köpa det.. Jag säger lungt "nej men du måste se fel så fort går det då inte." Men när jag kikar dit så mycket riktigt så är det nästan rensat! Benny berättade att det tydligen varit någon som bara ställt sig och slängt i högar med jeans osv i stora ikeakassar haha..

Jag hittade inte alls så mycket som jag trodde. Men jag kände samtidigt inte för att stressa och rota och stå där i timmar..

                                                 

Jag hade med mig en IKEAkasse och den blev väl halvfull ungefär.




Till Saga hittade jag 1 par jeans, 3 par huvtröjor, 1 par täckbyxoer och en jacka och till bebisen hittade jag en lurvig, skön och go tröja med öron :) Ett sett med tröja och byxa och ett par jeans..

214 :- totalt och allt var i superfint skick.
Jag är nöjd även om det inte blev så mycket.. är inte ofta som man fyndar för så bra pris :)


Jag har precis tagit ut en äppelpaj ur ugnen.. Haha Benny har tjatat varje dag sen jag gjorde äppelpaj sist att jag MÅSTE göra en till!
Den vart verkligen populär och han sa att det var den godaste han någonsin ätit! Godare är godis och något annat jag bakat haha.
Det var väl sött? Ett väldans bra betyg måste jag säga.. :)


Ha en fortsatt bra dag!
Min dag fortsätter med att äta lite äppelpaj och så är vi bjudna hem till mina föräldrar på köttfärslimpa *mums* Benny och pappa ska väl titta på antingen fotboll eller hockey. Och sen blir det nog hem och kika på en film..
Idag är det lördag :) Glöm inte det haha..

Kramar <3


Tack älskling <3


Hej på er..

Efter att ha hämtat Saga i skolan idag så åkte vi in till mora en sväng för att kika.. Jag hade inte någon som helst plan på att köpa något utan jag tänkte bara att vi skulle komma iväg en sväng och kika lite för att hitta på något. Vi gick in på H&M och det första jag såg när jag kom in var jackan som jag kikat på på H&Ms hemsida. Nu hade dom alltså fått in den så jag röck åt mig 2 stycken på en gång för att prova. En i strl S och en i strl M.  I föregående inlägg så ser du hur den ser ut..
Jag provade i den gröna färgen och provade strl S först som jag var helt säker på att jag inte skulle kunna knäppa igen MEN HERREGUD!!!
Den gick igen och jag kan tom växa i den, så jag kan ha den graviditeten ut och efter. Den är ju vid i modellen eftersom att det är en parkas som ska dras åt i midjan men nu kan jag ju ha den "ej åtdragen" och så kan jag dra åt den så att den sitter finare efter graviditeten..

Med andra ord så passade den jättebra och jag vart riktigt possitivt överaskad över att den var så fin som den var..
Då visste jag att jag kunde köpa den sen. Hade inte riktigt råd nu kände jag. Jag ska ju på barnprylsförsäljningen i morgon också.. :)

Men jag har ju en underbar pojkvän!! På måndag firar vi 9 år tillsammans så jag fick den som en present :) Men det blev den svarta i alla fall och inte den gröna..
rörd vart jag tom så att jag fick lov att gå en runda i affären för att mina små tåriga ögon skulle torka..
Jag blev verkligen superglad. Att känna att jag inte behövde att oroa mig för hur det ska gå nu i kylan utan jacka eller tjocka tröjor som passar längre.
Det var faktiskt en ren glädje och lättnad och gladare kunde jag inte bli!! :)


Så tack älskling ännu en gång!!!




Nu vilas det i soffan efter maten. Stekt korv, potatis och morotsstuvning blev det idag..


Kramar!!


RSS 2.0