Blommor..


Ååå vad jag älskar blommor. Har planterat lite ute nu på kvällskvisten men ojojoj vad jag måste köpa flera. Det är såååå dyrt juh, jag tycker att dom bara blir dyrare och dyrare.
Hoppas att det är fint till veckan så att man kan ta sig en sväng till stackmora igen då. Jag vill ju helst åka dit när det är strålande sol så att man kan köpa en glass  och bara gå och kika i lugn och ro, Mmmm det är mysigt! :)

Kramar! <3


<3 Tack för era kommentarer <3


Tack så jättemycket för era underbara kommentarer!! Något som man behöver att höra just nu är ju just det att man inte är ensam... Det är ju mera vanligt än man tror..

Det är så himla gulligt att ni bryr er och jag blir rörd när jag läser dom!! Tack för era varma och underbart fina ord!!

<3 Många många kramar och tack till er!! <3

Igår kväll så somnade jag och sov hela natt riktigt bra.. Skönt som bara den. Klev upp till jobbet och jobbade så att jag var klar vid 11 tiden sen drog vi in till mora jag, mamma, Saga, Mattias (bror) och en kompis till honom. Vi letade dop present till lilla Wilma som ska döpas på torsdag <3
Vi gick i affärer, åt och gick i ännu mera affärer, åkte hem och lämnade av Mattias och hans kompis och sen var vi upp till stackmora trädgård och köpte lite blommor och jord.. *pust och flämt* Kom precis hem så vi har alltså varit borta i ca:6 timmar vilket betyder att jag nu är helt slut och har rikitgt ont i fötterna :)

Nu blir det soffan och en kopp te sen vet jag inte.

Hoppas att ni har haft en underbar dag idag!!

och åter igen Tack!..


Känsligt idag.. ;(


Kunde inte somna på 4 timmar inatt! Fick tillbaka panikångesten och halsen täpptes igen så det kändes som att jag inte fick någon luft, måste tillslut ha somnat av ren utmattning. Fyyy vad jobbigt det var.. Kände bara att jag önskade att Benny låg där bredvid mig. Jag låg och gjorde allt för att försöka tänka på annat och lugna mig själv men ibland tog paniken över så mycket så att jag var nära på  att ringa 112 men till vilken nytta. Jag är ju medveten om vad det är och att jag inte ska dö även om jag till 99% tror att jag är på väg att dö.. Det är så fruktansvärt svårt att veta hur jag ska handskas med detta, speciellt när jag inte har Benny vid mig som jag vet kan lugna ner mig något enormt <3

Det var i alla fall skönt att vakna upp i morse av att jag sovit i ett par timmar inatt i alla fall, det bar iväg upp till Saga förskola för besök i 1½ timme sen åkte jag hem och bara slog mig ner framför datorn. Jag orkade inte sätta igång med något på en gång och jag frös så jag slängde på mig både tofflor och morgonrock utanpå kläderna. Timmarna tickade iväg utan att jag kände för att göra något alls, alla jobbar ju också så att umgås med någon är ju inte heller något jag kan göra.

Jag hämtade Saga men jag kände att jag fick lov att handla på samma gång vi måste ju ha mat, inne på affären undrade jag vad vi kanske hade ätit om Benny var hemma och jag kände tårarna kom "Skärp dig, du står ju inne på en affär!" Helt utan anledning så kände jag mig stressad. Vad ska jag laga för mat idag?
INGEN ANING... TRÅKIGT.. Jag vill ha nyttig mat men vad?? ÅÅÅÅÅH jag höll på att bli tokig!!
Det slutade med att jag och Saga gick ut ifrån ica med endast ett smörpaket och en juice. *suck*
Vi satte oss i bilen och jag visste vad som väntade, Saga vill ju såklart hem för att leka med kompisarna som vanligt och jag lär väl bara sätta mig där hemma igen och känna mig allmänt ensam och orkeslös till något..
Vart är energin? vart är fantasin?
Jag körde en sväng genom orsa och kände ångesten igen (kippade efter andan) Nu får det vara nog kände jag och ska jag ringa vårdcentralen så får jag lov att ringa imorgon för att dom inte har telefontid och ringer jag i morgon efter ännu en kanske "sömnlös" natt så kanske jag får tid på eftermiddagen. Istället ringde jag sjukvårdsupplysningen..
Jag satt kvar i bilen på parkeringen hemma under tiden jag pratade med en jätte trevlig dam, massor av barn stog utanför bilen men jag vet inte varför. Jaja, damen jag pratade med fick mig lugnare i alla fall och hon sa det att känner jag av något så ska jag bara ringa till dom eftersom att dom har öppet dygnet runt.

Jag kliver ur bilen där alla barnen står och Saga säger att en kompis har något att visa mig, hon sträcker fram sina knytna händer, öppnar framför mitt ansikte och där är en stor spindel!!!! Jag hatar spindlar!! När jag kommer innanför dörren så sprutar tårarna, jag gråter och gråter. Jag saknar Benny.
Såklart så ringde jag honom på en gång och det var sååå skönt att bara höra hans röst. Tack älskling för att du är så underbar <3

Direkt efter samtalet åkte jag hem till mamma.. Varför ska jag bara sitta där hemma för? Jag känner att jag bara måste komma iväg och bara få umgås med någon jag också.. Nu är mamma snäll och bjuder på mat här <3

Det är väl xtra känsligt allt nu också eftersom att jag är med barn, det brukar ju gå så bra allt annars. Jaja i morgon ska jag upp och jobba och ag hoppas att det går bra i alla fall och att jag får sova inatt nu så att jag okar med.

Hoppas att ni slipper känna så här. Det är inge roligt.
kramar <3


vilket jobbigt väder.


Klev upp i morse och fick iväg Saga på dagis sen åkte jag hem och tog tag i fönsterputsningen som var väldigt behövlig... Jädrar vad skitiga fönster kan bli. Passade på att byta gardiner i Sagas rum och i vardagsrummet till lite mer sommriga genomskinliga gardiner som släpper in det fina ljuset i lägenheten.
efter fönsterputtsning och en lång varm dusch Emelie=fryslort! så var det dags att hämta Saga.
Vi åkte hem och såklart så skulle hon vara ute och leka, jag satt ute ett tag med henne och så kaste vi lite freesbee eller hur det stavas haha. Sen gick jag in och satte mig en stund vi datorn och det var precis som att någon tryckte på en knapp PANG så blev jag jätte trött.

Vädret har varit riktigt jobbigt idag, det har blåst och och varit vindstilla och solen har lekt kurragömma så ibland har det varit riktigt varmt så man har velat ha endast linne och sen kan det ha blivit hur kallt som helst så man vill sätta på sig både tröja och jacka. Det är ju svårt att veta hur man ska klä ett barn då också tycker jag..

Mat = beställa kycklingsallad :) haha. Jag blev som sagt riktigt trött och hade inte planerat någon mat så det blev helt enkelt en kycklingsallad som jag och Saga delade på (perfekt) vi blev proppmäta båda två :)

Jag saknar Benny riktigt mycket...





<3 <3 <3 <3 <3 <3 Min fina älskling som alltid finns där och förstår mig på alla sätt. Min själsfrände, min andra hälft, min bästa vän! 8½ år tillsammans och för varje år som går så blir det bara finare och finare, bättre och bättre! Nu ska vi ju ha vårat 2:a barn, ett till underbart kärleksbarn!
Benny jag älskar dig av hela mitt hjärta! <3 <3 <3 <3 <3 <3





Helgen som varit. Nu är man ensam igen.


Hej på er allihopa :)

Hur har eran helg varit?

Jag har haft en underbar helg! Benny kom hem på fredagen vid 19:30 och det var underbart väder Saga gungade på sin nya gunga och Helena "svägerska" var här och hälsade på och vi åt glass och hade det bra ute i värmen. :)
Benny hade ju såklart köpt hem lite gott eftersom att jag lagt en beställning som vanligt haha. Det är ju ett tag sen som dom jobbade så nu har jag saknat en del ifrån norge, bla bröd, sylt, chokladpålägg och lite godis :D
Inte helt nyttiga saker men det händer ju inte allt för ofta att saker kommer hem ifrån norge.. Benny hoppade in i duschen och såklart så dukades det fram kvällsmat på baksidan *mys*



Sagas nya gunga :)



Som blev riktigt populär..



Kvällsmat med norskt bröd sylt och chokladpålägg :P



Saga skulle självklart ha med ost och sylt som är hennes favorit :)



Vattenspridaren åkte fram och Saga sprang fram och tillbaka..



Mitt lilla ogräsland :)



Ja det fanns ju lite annat också såklart haha. Så skönt varje gång man rensat rabatten tycker jag men den ser lite tråkig ut nu när det inte blommar och så ska det väl stickas ner lite mera och piffas till.

På lördag åkte vi in till mora för att handla lite skor till Benny och Saga vi åt en liten lunch och jag fick mig äntligen en icurl, en icurl är en plattång som man även kan göra lockar med i ett enda drag.. Min plattång är nog en av dom första som kom haha så den är riktigt gammal och sliten och dom 2 locktänger som jag äger är riktigt gammla dom också och håret blir aldrig som jag vill ha det så nu när jag fick icurl så kan jag alltså göra mig av med 3 stycken som är gammla och tar plats och den här är liten och smidig och fungerade jättebra :) *nöjd*
Sen blev det grillning och vi bjöd hem Helena på grillat. Riktigt trevligt var det.
Söndagen blev en slappdag och idag så har dagen gått åt på att städa, packa och rulla köttbullar :)

vid 16:00 så åkte Benny och pappa iväg mot norge igen. Så nu känns det jobbigt. Den här gången var jobbigast att säga hejdå, det brukar alltid gå bra annars men jag skyller på att jag är gravid och extra känslig för tårar i ögonen fick jag och sen när Saga var ute och lekte och jag satt helt ensam här hemma så kom tårarna ;( Men men vissa gånger är ju jobbigare än andra.
Nu väntar en ny vecka och jag hoppas att det blir fint väder så att man får vara ute och njuta lite, lösa korsord, äta glass och bara vara.. Det känns att det behövs nu :)

Trevlig kväll ´<3 kramar!!


kärlek <3


<3 Magen växer <3

återkommer i morgon..
Ha en trevlig kväll. Kramar till er!!


Rensa rabatt.


God morgon.

Nu bär det iväg ut sålänge solen är framme :)
Man vet aldrig vad det blir för väder. Saga är halvvägs ut så jag får skynda mig lite så ska jag rensa rabatten medans hon leker och säkert vill hjälpa mamma lite också.. Mysigt.



Kramar <3

spegelbyrån..


Jag satt nyss och gick igenom en massa bilder på datorn och fick syn på en bild på min spegelbyrå hur den såg ut innan jag målade den. Det kändes ju så konstigt att se den så som den var, nu när man är van att se den vit :)







Spegelbyrån fraktades hit ifrån norge våren/sommaren förra året av Benny och pappa. Dom skulle riva ett gammalt hus där dom jobbade och det stog en massa möbler kvar och lite andra saker som dom passade på attt få med sig hem :)
Gissa om jag vart glad.. Mamma blev lite avis och velade också ha en så fin spegelbyrå och nästa gång dom kom hem så hade dom en exakt likadan med sig haha.. Vilken tur hon hade, det fanns en exakt likadan i huset och hur stor är den chansen egentligen.

Den var ju väldigt sliten och nött, fin som den var men den behövde verkligen fräschas upp och jag bestämde mig för att den skulle bli vit såklart :) mamma har behållit den sin som den är..
Så nu står den i våran  långa smala hall här hemma.
När  vi flyttade in för 5½ år sedan så var det mörkblåa väggar och en jätteful mönstrad korkmatta som gick i blått, rosa och vitt har jag för mig. Det stog tre stora garderober mot den väggen som spegelbyrån står emot. Trång hall - JA!!
Garderoberna åkte bort fort och in i skrubben men efter att ha tagit bort garderoberna så såg vi att golvmattan var skuren runt dom *suck* men då var det bara att köpa ny matta och lägga nytt golv och väggarna blev vita och jag ångrar inte mitt val en sekund haha. iofs så känns det ju lite trist att kosta på en hyreslägehet en snygg golvmatta men jag vi har ju ändå bott här så länge och man vill ju trivas såklart :)


Idag ska jag se om jag orkar ta tag i skrubben och rensa den lite.. vi får se.
Igår blev det paj :P Det blev en paj på bacon och vitlöksfrästa färska championer. det vart jätte gott så nu blir det paj idag också då haha..

kramar <3

förskoleklass & första magbilderna v 14


God förmiddag!!

Idag skulle Saga få besöka förskoleklassen 1 timme och jag följde med :) Vi gick i tåg ifrån dagis till förskoleklassen så nu vet jag vart det ligger. Där fick hon träffa dom barnen som ska gå i samma klass som henne och vi visades runt i deras olika rum och barnen fick leka av sig.
Riktigt trevligt kommer dom att få det där och allt kändes bra. Jag tror inte att jag har varit in i skolan på ca 8 år kanske och herr min skapare vad dom har gjort om där. Det kändes inte alls som när en annan gick där. Trångt och rörigt kändes det men nu har jag ju bara sett en liten del av skolan.

Jag kan också känna mig lite utanför som förälder pga att jag är en ung mamma. Dom flesta mammor är ju mellan ca 30-40 år och här kommer jag 24 :)
Oftast så känner dom varandra sen innan och har större barn som går i samma klass osv men jag pratade med några i alla fall.

Tänka va tiden går fort. Min lilla prinsessa börjar förskoleklass och har redan börjat tänka på killar!! GGGAAAAAH det går ju i en rasande fart...

Idag går jag in i v 14 på graviditeten. Känner ju att det är ett måste att lägga ut bilder på den växande magen (det gör väl typ alla idag) så då ska väl inte jag vara sämre menar jag :)






Men va svårt det var att ta bild på sig själv i en spegel!! jaja dags att träna nu då :) bilderna blev tyvär ganska suddiga men eftersom att batteriet höll på att ta slut så fick dom duga nu.
Jag har ju fått en liten buktande kula i alla fall och tro mig jag känner mig större än så där! hur ska jag då känna mig sen då haha :D

bebisen är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt. Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).
Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.
De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Tro vad man ska göra för mat idag då?
Det är ju såååå tråkigt att bara laga mat för mig och Saga. Känner mig sugen på paj :P Men då måste jag prova på något nytt eftersom att Saga inte tycker om bacon och broccoli paj. Det är ju även bra att slänga ihop en paj för då har vi mat i 2 dagar :)
Har ni något recept på en god paj ni kan dela med er kanske??! skulle vara kul.

Ha en bra dag nu <3
Kramar

Sockerbelastning avklarad..


Hallå där.

Kom hem för ca en timme sen och pressade i mig frukost :)
Idag hade jag tid hos barnmorskan för att göra sockerbelasningen för att se så att jag inte ligger i riskzon för graviditetsdiabetes. Jag var där kl 8 men fick komma in först 8:30, vi pratade lite allmänt om hur det går med allt och så skulle jag dricka ett stort glas av den här blandningen med något slags pulver och vatten.
Riktigt sött var det och det tog emot att dricka men i skulle det och fort också helst. Jag skulle komma dit på fastande mage och fyyy vad jag tycker sånt är jobbigt. Jag är verkligen en fruksot människa och är  i stort sätt hungrig direkt jag vaknar men det värsta var ju att efter jag druckit det där så skulle jag ju sitta kvar där 2 timmar!
Nu gick tiden som tur var ganska fort eftersom att jag satt och läste hela tiden och efter ett till taget blodprov så såg det bra ut *Puh* det var ju skönt att höra i alla fall :)

Eftersom att jag satt där i 2 timmar så han jag se 2 stora gravidmagar passera och gissa om jag längtar tills det syns mer på mig :) Just nu känner man ju sig i stället lite tjock och uppblåst men jag vet ju i alla fall varför magen putar :)

Idag åkte Benny iväg till vårat kära grannland där hälften av mig kommer ifrån och som också hade nationaldag igår GRATTIS NORSKAR I EFTERSKOTT PÅ ERAN DAG!! :D
Kontigt egentligen, man städar för att han kommer hem och det är ännu mera att städa när han åkt haha "Karlar är inte rumsrena" inte all i alla fall..



Full fart på Saga var det i lördags när vi var upp till lintjärn för lite fiske och korvgrillning :) Det är så himla mysigt att komma ut i skogen och grilla korv tycker jag :)



Hon skulle minsann inte ha något korvbröd, här äts det korv på pinne :D



Storfiskarn och jag :D
Det blev dessvärre ingen fisk men bättre lycka nästa gång!.

Vi har haft en trevlig och mysig helg i alla fall. Igår var det också fint väder så då blev det att vara ute hela dagen, promenerat ner och handlat, ätit glass, fixat lite på baksidan och bara njutit :)

Ha en trevlig dag gott folk <3

Äntligen sommar!


Hej på er.

 Vilken underbar dag det var igår! Jag hade planerat att grilla men ingen trodde mig om att det skulle bli fint väder eftersom att det regnade så på morgonen :) Men ack så rätt jag hade haha.
Soligt och riktigt riktigt varmt blev det ju. När det kom vindar så var dom också riktigt varma och jag kunde inte vara innomhus igår!
Jag satt ute och blundade, satt i gräset och bara njöt av värmen som har varit mer efterlängtad än någonsin! :D

Vi åkte ner och köpte oss en glass såklart, det är ju ett måste en sån dag. :P

Det blev grillning hemma hos mina päron och så spelades det badminton med Saga. Riktigt trevligt.



Det var så varmt så Saga fick gå i kjol och t-shirt och ändå så var hon dyngsur i håret av svett.. :)



Mmmmm :P
Det grillades grönsaksspett, fläskfilé, korv & pappas underbart goda köttfärsbiffar! Så blev det potatis i ugnen och lite olika kalla såser till det... GRILLAT ÄR GODAST :)
Igår kände jag verkligen lycka och ett lugn i mig! Helt undervbart var det att bara känna så efter allt som har varit. Det var längesen nu som jag kände mig så avlappnad och lugn men det måste ju ha haft med vädret att göra och att jag bara kunde sätta mig ner ochh koppla av, andas och bara njuta av tillvaron som jag har längtat så efter!..

Idag är det dessvärre sämre väder igen, det regnar lite när som. Så idag drar vi upp till lintjärn i skattungbyn för lite fiske och korvgrillning eller Benny och Stefan ska upp och fiska men jag och Saga ska  skjutsa dom och grilla korv :)

Många kramar tiill er <3



Trötter..


Idag har jag jobbat hela dagen och typiskt så åkte jag på huvudvärk på förmiddagen. Det gick förvånansvärt bra att börja jobba igen men tro mig nu är jag riktigt riktigt trött....
Huvudvärken blev som värst efter att jag hade slutat. Jag hämtade Saga hos hennes farmor som också var snäll och bjöd på mat och sen blev det en sväng till mamma. Efter det blev det raka vägen hem i sängen så nu ligger jag här med dunkande huvud och ögon som rinner av trötthet så nu blir det att sova tidigt :)

Hoppas ni haft en bra dag.. Fast det regnat hela dagen..
NattiNatti <3
 

Frisörtid = PANIK !!


Hej på er.

Ringde runt till lite olika frisörer idag för att se om det var någon som hade en "akuttid" :) Men dom flesta stänger ju tidigt idag eftersom att det är röd dag i morgon och alla vill ju vara lediga såklart.
Men på hårteamet här i orsa så fanns det tid på fredag så då tog jag ju den såklart. Eftersom att jag har "frisörfobi" efter att ha blivit missnöjd dom flesta gånger jag varit till frisörer så frågade jag om jag skulle få en som var färdigutbildad men nej då. Jag skulle få en ELEV!! Frågade lite snällt om jag inte kunde få en färdigutbildad istället men den frisören var ju så fullbokad så det gick inte *suck* Jag förklarade att det var pga av att jag har "frisörfobi" och blir lite orolig när det är elev som ska fixa i håret men jag kände mig riktigt taskig när jag sa så. Varför egentligen? Det var väl inte taskigt? Jag kan ju inte rå för hur jag känner, dom är säkert jätteduktiga men en av anledningarna till att jag blev extra orolig var att en bekant hade just varit till den salongen och fått en elev som hade klippt så kort på vissa ställen och ojämt så att hon fick lov att spraya håret jättemycket för att det inte skulle spreta...

Jag känner ju också det att man betalar ju jättemycket pengar så då är dét ju klart att man vill bli nöjd..

Jag gick ut på facebook nyss och såg att jag hade blivit tagad av brorsan i en massa bilder. Fastnade verkligen för en bild!!



Från vänster: lillebror Tobbe, störstabror Mattias, mellanbror Daniel, Jag & Saga...

Naturlig och härlig bild på oss syskon, det kan jag ju säga att det inte finns många av :)

Idag går jag in i v 13 på graviditet och nu kan jag säga att det märks på magen! Idag satte jag på mig ett par jeans som jag senast hade förra veckan men NEJ knappen velade absolut inte nå knapphålet så det fick ju bli den här traditionella "sätta gummisnodd färlängningen" haha :D Det fungerar ju i alla fall.
bebisen är ca 10 cm nu och jag har gått in i andra tredjedelen av graviditeten. Illamåendet verkar vara över nu vilket känns väldigt skönt och jag känner mig piggare och gladare.

Imorgon ska jag jobba hela långa dagen, hoppas att det går bra. Saknar Benny väldigt väldigt mycket. Nu har vi ju haft honom hemma så länge så det känns jätte konstigt att han är borta samtidigt som det är skönt och behövligt.

om en timme ska jag hämta Saga sen blir det lite korvstrawganoff och ris *mums* det var länge sen vi åt det. Nu fram tills dess blir det dammsugning och äta chokladboll haha :D

Ha en bra dag allihopa! <3


Fallit för frestelse :P




Jag satt och kikade runt lite på nätet och fick syn på en bild med chokladbollar!!! Jag har inte känt mig sugen på något "gott" alls dom senaste veckorna men nu blev jag riktigt sugen :)

Nu står det alltså ett fat med chokladbollar i mitt kylskåp :D haha.. Dom bara väntar på att få ätas och min mage kurrar endast efter dom :)

Undrar om någon av er också kommer att smittas nu och baka chokladbollar???

Idag blev det en del gjort. Jag var in till mora som sagt på arbetsförmedlingen och då hörde kära Therese av sig och jag fick åka till färnäs och ta mig en titt på huset som dom har köpt :)
Riktigt trevligt var det och det kommer att bli riktigt fint för dom där. Just nu håller dom på och ska göra nytt kök. Det ska bli spännande att få åka dit och se hur allt artar sig i huset. En spännande resa :)
Sen fick jag bara lov att åka förbi mc donalds och ta mig en lite  15 kronorsburgare innan jag åkte tillbaka till byn för att hämta Saga. Det blev en sväng till banken och sen hem hit. Mat lagades och så fick vi besök, först av Linda, David och liam och sen kikade också mamma och mormor förbi en snabbis. Saga gick ut och lekte och jag har tvättat och såklart gjoort chokladbollar :)

Hoppas att ni har haft en bra dag också!
Kramar <3

Hårtrassel!


God morgon på er.

Vet ni om frisörer har akuttider? haha. I flera veckor nu så har jag haft så slitet och jobbigt hår att jag inte kan kamma ur det hur mycket jag än vill. Utväxten känns som flera cm mer än vad det får vara och jag blir galen!
Har inte velat kosta på mig någon klippning och färga håret ska man jú helst undvika när man är gravid och helst dom första 3 månaderna men nu när jag stog framför spegeln så kände jag bara GGGAAAAAAAAHHH!!! Jag slet med borsten i mitt hår, kollade hur illa det var med utväxten och velade lyfta på luren på en gång för att få en AKUTTID. Men vet ju inte ens om dom har sånna :)

Jag har lämnat Saga  på dagis och sa till fröken att jag ska jobba på torsdag och att hon då måste vara där hela dagen men dum som jag är så har jag ju inte tänkt på att det är röd dag då och dagis har ju stängt *suck* Vad gör jag nu då tänkte jag?! PANIK.. Mamma jobbar ju och benny och pappa är i norge men frågade min kära svägerska och såklart var hon gullig och kunde ställa upp.Tack snälla Helena för det <3
Det ska bli spännande att se hur det går att jobba en hel dag helt plötsligt..

Nu ska jag sätta mig i bilen för att åka in till mora och ångestfyllda arbetsförmedlingen för att lämna in ett ynka papper som man egentligen skulle kunna skicka iväg själv om inte försäkringskassan hade krävt en underskrift av arbetsförmedlingen. Jag får alltså sitta och åka in till mora en gång i månaden för att arbetsförmedlingen ska göra en liten kråka på ett papper. vilket samhälle, så pratar dom om att höja bensinskatten!! Dom vill ju få folk att åka buss istället men HALLÅ det är dyrare för mig att åka buss än att ta bilen fram och tillbaka. Jaja det finns mycket att klaga på haha :)


Crazy driver! Nu kör vi "tut,tut" :D

Tro om man ska gå in och fråga på en salong om dom har en akuttid? haha...

Ha en bra dag allihopa!!
Kramar till er


Du & Jag Saga!


Hej på er!

Äntligen så har jag blivit frisk! Jag har legat i magsjuka (som om det behövdes)! Riktigt jobbigt har det varit men det är ju tur att Benny funnits hemma hela tiden. Jag kan inte riktigt minnas när jag hade det sist men efter att ha legat sängliggandes och mått dåligt redan i ca 1 månad så kändes det inte riktigt rättvist att få åka på magsjuka också när det äntligen hade börjat kännas bättre.

Jaja nu får jag  väl helt enkelt ta nya tag. Det är ju det att när man legat över en månad nu så har jag ju tappat muskler och har ingen ork alls i kroppen så nu blir det ju en del att ta igen. Det är mycket att göra hemma och direkt jag gjort något så måste jag sätta mig och vila ett tag och Saga vill jag ju också ta igen lite tid med nu.



Nu är det just jag och Saga som gäller för nu ÄNTLIGEN har Benny kommit iväg till norge för att jobba. Håller tummarna för att allt går bra :)

Har ni klarat er ifrån magsjuka?
Jag tycker nästan att alla haft magsjuka.

Kramar till er <3



Gravidvecka 12




Barnet är ungefär stort som ett lillfinger ca 6 cm ifrån huvud till stjärt. Tänk att det verkligen ligger ett litet liv i min mage, som växer och växer.
Först igår och idag så har andra reagerat på min mage, den putar ju ut lite nu haha :) Det är roligt samtidigt som det känns som att man har ätit aldeles för mycket :)
Bebisen kan nu le, suga på tummen och rynka pannan, visst är det häftigt att något som är 6 cm kan ligga och suga på tummen ? :)
illamåendet är mycket bättre det är bara när jag blir hungrig som det är påfrestande och illamåendet dyker upp. Tröttheten hänger sig kvar men inte alls lika som innan.

Saga är lycklig över att hon ska få bli storasyster och vill prata om det ganska ofta. Hon har ju sina funderingar och frågor :)

Hoppas att ni har haft en bra dag.
Kramar <3

Vilken födelsedag.


God förmiddag gott folk!

Här kliver man upp 07:30 för att äta frukost och vad möts man av? Jo det SNÖAR och ligger vitt på marken överallt.
Fyyy vad tråkigt.. Men men jag fyller ju år idag så då ska man väl inte klaga haha :)
Saga skjutsade vi upp på dagis sen vart det att komma hem och lägga sig en stund i sängen igen och titta på nyhetsmorgon. Skönt att bara ligga och kika på tv och vila lite extra ibland..

Kalas och presenter är redan avklarat så idag vet jag inte riktigt vad som händer. Jag blev lite sugen på att åka in till badhuset faktiskt men det skulle man ju kanske ha planerat in någon dag innan så hade Saga varit ledig och så hade man ju åkt in tidigt. Tänkte bara att det var bra väder att åka till badhuset :)
Men det får bli en annan dag.

Vad har ni för planer idag?




även STORT GRATTIS till min kusin Malin som fyller 30 år idag!!
Jämnt och allt! Hoppas att du får en riktigt riktigt fin dag och att det är bättre väder i falun än vad det är här! :)

Men vad dålig jag har varit att skriva här på bloggen nu! skärpning måste det bli.
Jag har helt enkelt haft annat för mig och inte haft någon ork att blogga när datorn väl har varit ledig.
Det som hänt på en den senste veckan är väl att jag fått veta att jag får jobba båda semesterperioderna på hemtjänsten i sommar och det är ju bra, pengar behövs.
Vi var in till Mora en dag och jag shoppade lite kläder eftersom att jag växer ur mina kläder nu så det blev en del längre tröjor och tights vilket är riktigt skönt att gå med och det kan ju inte vara bättre mode nu när magen skaa växa, ja inte bara magen det kommer väl att svälla lite varstans antar jag. :)
Vi var ner på brödbodens café en dag också när det var fint väder och åt lite lunch och så köpte vi ju naturligtvis bröd, surdegsbröd och tomat & chili bröd. *MUMS* Riktigt gott bröd är det!
Och igår vart det en sväng till Mora igen men då var det jag och Linda som åkte in och kikade lite, lunchade på kaffestugan och pratade skit som vi tjejkompisar gör :) Trevligt var det.

Imorgon går jag in i vecka 12. Tiden går fort men ändå sakta tycker jag. Den 18 maj ska jag ner och göra ett sockerbelastnings test vilket betyder att man kommer ner till barnmorskan på fastande mage tidig morgon och får dricka någon slags drink och efter det ska man bara sitta där i 2 timmar. Men provet är för att titta hur kroppen hanterar sockret, för att förebygga graviditetsdiabetes.
När jag väntade Saga så gjordes inte såna tester så det kan hända att jag kanske hade grav-diabetes eftersom att hon var så stor. Men vi får väl se hur det blir nu då. Hoppas inte att jag ligger i riskzonen.

Nu väntar duschen.
Hoppas att ni får en riktigt bra dag!!
Många kramar till er <3

RSS 2.0