Fin jacka..


Jag känner att jag håller på att bli galen på hur jag ska klä mig nu.. Jag har ju någon stickad tröjja som jag kan ha nu när det är kallt men ingen jacka!!
Det känns ju samtidigt så onödigt att köpa en mammajacka för flera hundra när det bara är 2 månader som den kommer att användas..
Mamma håller på och försöker att få mig att  låna någon av deras jackor men jag ser ju bara ut som en uppstoppad stor björn..

Jaha så hur ska jag lösa detta då?

Jag få ju lov att sätta på mig Bennys tjocktröjor nu och jag ser ju bara för rolig ut haha. Är det så här jag ska gå och se ut den sista tiden?..


Jag såg en fin jacka på 4mom.se




549:-

Synd bara att det  är så dyrt för en jacka som ska användas så kort tid som sagt.. Men ja vem vet den är ju säkert fin att ha efteråt också..?


Hittade en jacka på H&M också men det är ju ingen mammajacka utan är säkert mer fin att kunna ha efter födsel.. Kanske fungerar om man skulle köpt den i en större storlek men då är den nog inte fullt så fin efteråt i stället..



399:-

Den går ju att dra åt i midjan så den kanske skulle fungera ändå..

Jag var in på H&M i mora men då fanns inte den jackan där så då går det ju inte att prova. Tyckte att priset var överkommligt i alla fall om den skulle fungera..


Jaja vi får väl se hur det slutar. Det är ju tack och lov inte sååå kallt än men det är nära nu och på morgonen är det ju riktigt kallt.
Snart faller första snön *brrr*


Lite skoj :)


* Kan man heta Bo om man är hemlös?
* Är det rakvatten i vattenpass?
* Om man åker fast för fortkörning, kan man kalla det gasolycka?
* I Sverige bor det svenskar, i Danmark bor det danskar. Vad bor det i Peru då? Peruker?
* Kallar samekvinnor sin dildo för fusklappen?
* Om ett par älskar ute i naturen, är de uteliggare då?
* Kan man kalla fäder som ......är hemma med
barnen, lagar mat och städar, för hushållspapper?

Gravidvecka 33! :)


Godmorgon på er..


Dimman ligger just nu tät utanför...




Fyyy vad trött jag var nu på morgonen *gäsp* Jag velade bara ligga kvar i sängen kände jag. Jag höll på att somna om hela tiden men tog mig till slut upp och väkte Saga, åt frukost, skalade äpple till hennes fruktstund, chackade att hon hade allt hon behövde ha med sig, borsta tänder och hår och la fram kläder mm.. Morgonens alla små saker som ska  göras tar tid fast man inte tror det. Fick ju såklart också lov att gå ut för att  starta bilen och skrapa rutorna..

Vi har ju garage men vi kommer inte in med bilen där. Det är det som är det dåliga med våra garage att dom rymmer endast en bil och inget mera. Och förvarings utrymmena är ju inte dom bästa heller så då måste vi ju ha saker ute i garaget. Bennys syster flyttar ju upp hit på samma område den 1 november och hon skulle låna vårat garage att ställa in möbler mm tills hon får flytta in.. Så jag bara LÄNGTAR tills november på så sätt att vi kanske kan fixa i ordning så att bilen kommer in :)


Idag går jag in i vecka 33 av graviditeten!! :) och magen växer och växer..





Bebisen:

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


Mamma:

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.



På tisdag är det dags för ett besök hos barnmorskan.. Det ska bli spännande. Då är det 1 månad sen som jag var där sist men nu tror jag att det kommer att bli varannan vecka från och med nu..
Jag har inte vägt mig sen jag var där heller så det ska jag göra när jag är där.. Hahaha jag  antar att det har ökat några kilo till nu. Sist vägde jag 70,4 kg alltså en viktökning med 13,4 kg sen inskrivningen.

Med Saga gick jag ju upp 24 kg. Ifrån att väga 49kg till att väga 73 kg.. Det var en del föör min lilla kropp och att föda fram ett barn på 4,6 kg är också ganska duktigt haha.
Jag undrar ju såklart vad detta barn kommer att väga. Jag tycker att dom flesta säger att andra barnet brukar bli större men vem vet.
Med Saga åt jag väldigt mycket onyttigt vilket jag försöker att hålla mig ifrån nu men det slinker väl ner en och annan godbit ändå.. :D

Jag mår bra i övrigt förutom att jag har ont i svanken. Det trycker på ischiasnerven så jag har svårt att böja mig och att lyfta det ena benet när jag ska sätta på mig skorna.
Jag har också fått lov med att börja  palla upp mig när jag sitter så att jag inte får ont i ryggen. Att ligga på rygg börjar också att bli obehagligt så jag måste ligga på sidan och det är ju lite bökigt när man ska vända på sig :D


I helgen så är det barnprylsförsäljning på Skeer här i orsa som jag bara MÅSTE PÅ.. Det är hur bra som helst och där fiinns verkligen allt till barn och till helt otroliga priser..
Sist handlade jag en full kasse med kläder till Saga och det gick på 140:-
Jag vet bara inte vilka dagar eller tider det är. Kommer inte ihåg hur det var om det är fredag eller lördag det börjar..

Vet du?


Ha nu en bra dag!!¨
Kramar <3


PS: Den amerikanska äppelpajen blev supergooood!! Jag kan lägga ut receptet sen :) Ni bara måste göra den...


Amerikansk äppelpaj :P


Jag har precis tagit ut en äppelpaj ur ugnen..




En amerikansk äppelpaj :)
Kan vara skoj att prova någonting nytt faktiskt.. Får se hur det smakar..

GOTT TROR JAG... NAM NAM.. Jag älskar verkligen pajer..

Har du någon favoritpaj? Eller är du bäst på en alldeles speciell paj?? SÅ DELA GÄRNA MED DIG av ett recept kanske :D *frågar snällt*


Kramar! <3



Skönt & gulligt :)


Godkväll!

Nu har jag äntligen färgat mitt hår!! Har skjutit upp det allt för länge nu "som vanligt" haha.. Jag hade sån utväxt såå det hade tom gått så långt att jag kände att jag antingen måste ha mössa eller någon sjal för att försöka dölja den :D
Men nu ÄNTLIGEN så röck jag mig i kragen trots att jag kände att jag inte alls hhade lust och färgade skatboet... Så nu känns det SÅÅÅ skönt att ha det gjort och känna att jag inte behöver att tänka på det igen på ett tag :)

Benny har setat i säkert över en timme och ritat..
Saga hittade någon kartongbit som hon skulle ha som "sköld" eller något och hon bad Benny att rita ett hjärta och så skulle han skriva Saga och Emma..
Saken är det att Benny kan sitta och rita i evigheter om han får en penna i handen :D



Så här blev hennes "sköld" :)

Riktigt gulligt av honom tycker jag... och Saga blev riktigt nöjd så nu kommer hon nog att somna gott..

Kramar <3


lite bilder..


babykläder på tork :)




Vi tog en promenad i finvädret idag :)











Vad/vem gömmer sig bakom trädet?? haha...










Det var en mysig promenad och solen värmde faktiskt men i skuggan var det kyligt. I morse var det fullt av frost ute.. Nästan så det såg ut som ett tunt lager snö.. Brr nu får vi vänta länge på värmen igen..

Benny håller på med att hacka lite grönt. Idag blir det  tacos :P Mitt på en vardag haha... Tacos käns ju mera som helgmat men det käns som helg tycker jag. Saga har ju varit ledig i 4 dagar nu.. Men i morgon blir det skola igen.


Ha en fortsatt trevlig dag!!
Kramar <3


Att göra :)


Dagen idag började mindre bra pga att jag vaknat med dåligt humör. Ingenting var planerat för den här dagen men som jag skrev i tidigare inlägg så kändes det som att det fanns hur mycket som helst att göra.

sååå...



Jag satte mig ner och gjorde en "Att göra lista" :)
Jag är ingen människa som gör listor men det händer och idag var en sån dag. Jag tänkte att det kan vara skönt för mig att få en uppsikt samtidigt som ja slipper att gå och påminna mig om vad som ska göras hela tiden..
Och så klart att Benny kunde se att det finns en del att göra och att han kunde hjälpa till med något kanske.
När han såg listan så satte han faktiskt igång med en av punkterna och det slutade med att han och jag tillsammans betat av lite mer än halva listan :)

Det kändes riktigt bra och mitt humör blev bättre ju mer vi fick gjort..
Det sista vi bockade av på listan var att åka ut i skogen och plocka ris.. Vi åkte och tog en säck med enris och sen åkte vi hem för att laga lite mat.
Efter maten så bar det iväg in till mora och dollar store en sväng innan dom han stänga och så handlade vi på både willys och MAXI.

Idag har jag köpt blöjor :) Det kan ju vara skönt att ha hemma, så slipper man tänka på det första tiden. Köpte  även babyolja och zinksalva.
Jag har även tvättat upp en maskin med baby kläder och ska tvätta en till i morgon :)
Det är så mysigt att pyssla med såna här bebis saker nu när det börjar närma sig..


Nu blir det en kopp te och så tjatar Benny och Saga om att titta på film.. "pettson och findus" :) Saga är ledig i morgon pga planeringsdag så vi får väl se. Det blir väl att kika på film då antar jag..


Trevlig kväll <3


Dåligt samvete, dåligt humör, dålig uppdatering mm. mm.


Hej på er...

Ja vad ska man säga. Dåligt samvete får jag när jag inte bloggat på ett tag men jag har haft dåligt med ork och lust så då blir det lite dåligt med uppdatering och just nu har jag också dåligt humör haha..

Mycket som är dåligt just nu men det ska bli bättre har jag gett mig f*n på :)

Jag har haft några dagar ifrån bloggen nu men ändå så har jag väl inte så mycket att berätta om. Dessa dagar har det inte hänt så mycket med andra ord. Vardagliga dagar med lite jobb, slöhet på soffan, trötthet och orkeslöshet.
Marknad var vi på en sväng i alla fall i lördags trotts det envisa regnet. Men det är som vanligt när det är orsa marknad att det regnar. Nu till helgen är det marknad i rättvik och dom brukar alltid få finväder.

Vad har ni haft för er i helgen?

Inga planer har jag idag heller. *suck* Men samtidigt  så känns det som att det finns hur mycket som helst som jag skulle kunna göra. Jag borde ju ta tag i någonting i alla fall. kanske  tvätta fönster som jag skjutit upp för länge men visst är det väl tråkigt??


Vi får väl se om dagen slutar med att jag gjort någon nytta och kanske att jag fått lite bättre humör :)

Ha en bra dag!
Kramar <3


FROST!


Ja då var den här.. Första morgonen som jag kliver upp och ser att det är frost ute. Tänkte ju självklart inte på att är det frost så får man ju lov att skrapa rutorna på bilen. Såg ju det först när jag stressade ut för att hinna upp med Saga *suck*

Jag vart inte glad när jag såg isen på rutorna och märkte att jag inte hade någon skrapa i bilen!! Letade som en galning men kom ju på att skraporna ligger inne i skrubben efter att vi bytte bil. Jaha men jag hittade någon liten plastsak att skrapa med så det tog dubbelt så lång tid att skrapa och inga vantar *brrr* så nu blev Saga sen i alla fall. Usch och fy...

Ja som sagt nu är den här. Den kyliga, frostiga, kalla och mörka hösten med både ris och ros :)


Kramar!!

Arbetsdag..


Hallå där..

Idag har jag jobbat, jobbade på en annan grupp och tillsammans med svägerskan så det gick bra.. En riktig slappdag på jobbet idag måste jag säga så jag är inte lika slut i kroppen tack och lov :)

Har hunnit hem och lagat mat..



Idag blev det en kycklingwok med jördnötssås och ris.. :P

och så har vi precis kommit hem ifrån affären där vi i stort sett handlade upp barnbidraget som kom in idag haha. Mcket som var slut här hemma.

Nu bär det iväg hem till mina föräldrar där vi ska spela lite kort..

Ha en trevlig kväll..
Kramar <3


Valet... Ja vad ska man säga..



STORT SUCK!! Att vi i ytterligare 4 år ska ha en moderat regering, det är så att man vill spy. Jag trodde att svenska folket lärt sig något på dessa 4 år..
Ja och att SD kommer in i riksdagen är ju rent förjävligt, jag tror att det är många som röstar bara för att rösta utan att tänka på vad som skulle vara bäst för befolkningen, i alla fall majoriteten av befolkningen..

Jaja nu är det som det är och vi får bita ihop i 4 år till och bara hoppas på att det blir bättre nästa val :)

Kramar!! <3


Dagens middag..




Helt underbart gott var det med fläskfilé, potatishalvor, rosépepparsås och lite grönt :)

Blev mätt och belåten och nu har Saga och Benny precis gjort klart negerbollarna som jag längtar efter haha. Lite senare avslutar vi nog med mys i soffan till en film..

Ha en trevlig kväll!!

Kramar <3


GUESS WHAT!! :)


Jo nu är den äntligen här!!



Och jag är supernöjd!!
Hur enkel som helst att köra, lätt och smidig och platt som en pannkaka när den är ihopfälld :)
Jag drömde till och med om den inatt hur smidig den var att få in i bilen hahaha men det vet jag ju inte än eftersom att jag inte provat :D

Igår när jag jobbade så ringde Benny och frågade vad jag gjorde, precis då så hadee jag en liten liten lucka som det var lugnt och jag frågade varför han undrade??
Han sa "Jo det står ett paket här så det kliar i mina fingrar och jag vill öppna det NU!!" JAG KOMMER NU!! Skrek jag rakt ut och åkte hem där jag möttes av en Benny som stod redo vid paketet med kniv i handen :D
Vi klurade lite hur allt skulle sättas ihop, kollade om alla delar var med osv sen så fick jag lov att åka vidare..

Ja nu står den äntligen här med liggdelen och bilstolen och sittdelen den är inplastad och får vänta ett tag på att få användas..

Igår var jag verkligen helt slut efter jobbet. Jag hade så ont i kroppen att jag nästan inte kunde röra mig. Jag låg i soffan och bara slappnade av resten av kvällen efter att vi ätit mat..


Tro vad som händer idag då?
Det är ju lördag och Benny och Saga ska göra lite negerbollar. Ja för så har dom ju faktiskt alltid hetat!! :)
Troligtvis blir det att se en film ikväll men vem vet..

Vad ska ni hitta på idag??


Kramar <3


Gravidvecka 31 :)


Det känns verkligen att veckorna tickar iväg och nu känns det som att nedräkningen startar på riktigt!! :)
Nu är det alltså 9 veckor kvar bara.





Jag funderar ofta på hur bebisen verkligen ligger där inne. Nog för att den fortfarande har plats att röra sig och snurra runt men sparkarna som jag fått tex idag har faktiskt gjort ont, eller inte ont heller utan dom har känts och ibland så kan jag knappt röra mig så det är nästan att jag får för mig att bebisen ligger på tvären haha :D

Det gick förvånansvärt bra att jobba idag men jag kan ju säga att när det var dags att åka ifrån jobbet så var jag riktigt öm i mina fötter och ben och hade ont i svanken. Fötterna kändes nästan dubbelt så stora.. Idag tog jag även på mig att jobba i morgon också men då är det hela dagen vilket jag nästan ångrade när jag åkte från jobbet idag med dessa krämpor haha men nu känns det bättre efter att ha vilat och så ska jag nog lägga mig i ett bad sen också så blir det nog ännu bättre :)


Jag väntar fortfarande på att barnvagnen ska komma....... Börjar nästan att bli olidligt nu och tankarna snurrar och jag får nästan för mig att vi blivit blåsta men det är jag det haha.. Leveranstiden skulle ju vara 1-3 veckor och på tisdag nästa vecka så har det gått 3 veckor. Det känns som att det är det vi väntar på nu så känns det mesta klart..
Ja förutom att Benny ska få fingrarna ur arslet och ta körkort någon gång.

Varför är de flesta karlar så här för?? Rent av TRÖGA och känner nästan ingen alls stress för att göra något. Jag sa till Benny att det var ett krav att han skulle ha körkort innan vi får barn igen eftersom att det skulle underlätta något enormt men tar ju aldrig tag i det.. Ordet SEN och JAG SKA har jag tröttnat på för länge sen. Inte fan kommer han att hinna ta körkort på 9 veckor?!
Jag låg i som sjutton med mitt körkort och lyckade på 2 eller 2 och en halv månad  men Benny har ju koncentrations och inlärningssvårigheter så för honom kommer det nog inte att gå lika fort för.. När jag påminner och talar om hur kort tid det är kvar till bebisen kommer ja DÅ , DÅ får han panik och säger att han verkligen måste ta tag i det meeeeeen det är bortblåst lika fort.. Oftast så får man höra ursäkten "jag har inte tid" eller att "jag måste få sitta ifred" men tid för tv spel finns och Saga är ju ute och leker oftast och jag stör väl inte? Det slutar väl med att jag sitter med värkar och kör till falun eller så får jag helt enkelt ringa ambulans. :D


Åter igen, karlar......... *suck* haha nog klagat om det.



Bebisen:

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern. Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud. Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Mamma:

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås. Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig. Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


Sitter just nu i soffan och känner mig frusen.. Blir nog som sagt ett bad och en kopp te lite senare.
Ikväll kommer Benny hem igen :)

Det känns skönt att jag städade ifrån mig det mesta igår så att jag nu kan ta det lugnt bara och speciellt när jag ska jobba känner jag att det är skönt att slippa komma hem till ett bombnedslag och känna att man ska fortsätta hålla på på en gång..

Igår var jag på föräldramöte :)
Herregud så roligt det var att se vad dom små har gjort för något. Dom hade fixat som en "lek" för oss föräldrar också. det var som en stor anslagstavla där det satt foton på antingen en hand eller en fot med ett nummer brevid så skulle vi hitta vårat barns och efter det så var det en bild på en leksak eller en syssla som dom tycker om att göra när dom är på förskolan, så då skulle vi gissa vilken det var och efter det så låg det lappar på ett bord drä barnen  hade skrivit "Min mamma tycker om..... Min pappa tycker om..... Jag tycker om...."
Så då skulle vi kolla vilken som stämde in på våran familj osv haha.
Det var riktigt rolligt att läsa vad barnen skrivit tex"Min mamma gillar att lata sig framför tvn" var det någon som skrivit hahaha :D
Dom är ju så roliga men samtidigt var man ju nervös och undrade (tro vad Saga skrivit om oss)

Sagas lapp löd:

* Min mamma tycker om att baka och titta på tv.
* Min pappa tycker om att spela tv-spel och leka med mig.
* Jag tycker om att leka med min kompis.

Haha så så farlig var den ju inte :)


Ett barn hade skrivit:

* Min mamma tycker om att städa.
* Min pappa tycker om att pussa mamma.

Riktigt söt tycker jag :)


Ett annat barn hade skrivit:

* Min pappa tycker om att sola.
* Min mamma har flyttat.

Det tyckte jag kändes lite ledsamt.


Tro om ni orkat läsa allt dravvel haha.
Hoppas att ni haft en bra dag..

Kramar <3


Lite piggare idag :)


Idag har jag fått en del gjort i alla fall :) äntligen...
Efter att ha lämnat Saga så satte jag igång med det ena efter det andra som jag kände behövdes göras här hemma och efter att jag tyckte att jag fått det mesta gjort så blev det en dusch och färgra brynen så var det dags att hämta henne igen.. Så hela förmiddagen gick alltså åt men herregud vad skönt det var att känna att jag gjort någon  nytta tillsut efter alla dessa dagar då man varit sjuk, trött och lat...
Solen har ju dessutom skinit ute idag så kanske fick jag lite energi därifrån :)

Jag har precis fått i mig lite mat



Idag kände jag för att få i mig  någonting nyttigare (potatis, skinka, gurka, tomat, championer, majs och sparris) *mums* men jag fick tyvär inte i mig så mycket.. Precis innan maten så kände jag hur jag började känna mig konstig helt plötsligt. Jag började frysa, blev trött och jag kunde verkligen känna hur blek jag blev. Det kändes som att jag helt plötsligt åkte på magsjuka. Jag kände mig illamående, konstig i magen och som att jag velade gå på toa. Hungern försvann också och jag kände mig inte alls sugen på mat. 
Helt plötsligt så fick jag bara lov att gå på toa och efteråt kunde jag peta i mig lite mat. Jag fatta inte alls vad som hände med mig men det blev bättre i alla fall bara det att en otrolig trötthet slog mig och nu sitter jag alltså i soffan och skulle lätt kunna somna när som helst...

Men nej, jag ska inte sova även om jag vill. Idag ska jag på föräldramöte så Saga måste jag fixa någon barnvakt till och sen blir det sängen förhoppningsvis tidigt eftersom att jag ska upp och jobba i morgon..

Det är skönt att Saga är så pass stor och vill vara ute och leka nästan hela dagarna.
Hon har ju bästisen Emma här på samma område och dom leker verkligen HELA tiden... Det är nästan så att hon inte ens har tid att äta när hon är in för att äta.



Lite suddig bild men här är dom :)
Just nu leker dom här på baksidan.. Efter att Benny höststädat uteplatsen och travat upp utemöblerna inför vintern så kan dom gunga hur högt dom vill på gungan och under bordet så leker dom kojja där dom säger att det är varmt och skönt och att dom kan leka att dom bor där i vinter haha :)
Sopar åt mig gör dom också sötnosarna...




Hoppas ni haft en fin  dag och så önskar jag er en trevlig kväll :)

Kramar <3


Vilken segdag!!


Hej på er...

Jag vet inte alls vad som hänt. Idag har det varit en riktig sån där segdag då jag varit såååå trött att jag skulle kunna somna när som helst..
Imorse skjutsade jag Saga till skolan som vanligt, vid 10 var jag inne på arbetsförmedlingfen för att göra en ny handlingsplan och Benny hade jag också lyckats lura med mig. Jag velade kika efter en jacka men Benny orkade inte så det blev att åka hem igen.
Benny somnade om på soffan och han måste ha smittat av sig på mig för jag vart helt klubbad jag också och satt/låg på soffan ända tills det var dags att hämta Saga 12:50
Sen har jag fortsatt att tillbringa min dag på soffan. Saga har haft Emma här hela dagen så dom har haft fullt upp med att leka och Benny har joinat mig på soffan förutom när han lagade mat... Jaja men jag är ju inte riktigt frisk än heller. Jag har en hemsk hosta som aldrig släpper!! Det är en sån där hosta som bara kommer och direkt man skrattar så övergår det i hosta. Snorig är jag också men annars så är det väl bra förutom tröttheten då..

Ja så det är vad som hänt idag haha.. ingenting..
All städning mm har alltså blivit uppskjuten allt för länge nu men förhoppningsvis så orkar jag att städa i morgon då jag är helt ensam. Benny åker inatt för att kika på något jobb och blir borta till på fradag och Saga går ju i skolan.

Ja insprirationen och orken är lika med 0 på kontot just nu men jag hoppas att jag hittar tillbaka snart.. På torsdag ska jag tydligen jobba också :)
Tro hur det ska gå då.. Ska bli spännande att se om jag orkar..

Nej nu blir det sängen med en kopp te framför tv_n så hoppas jag att återkomma med ett lite mer piggare och roligare inlägg haha..


God natt!
Kramar<3




Riktigt gott te!! Rekomenderas..


Jag har ju slutat dricka kaffe men nu för tiden tar jag mig gärna en kopp te i stället på kvällen.
Mitt te är snart slut här hemma och kom att tänka på att jag jättegärna hade velat fått tag på ett te som jag beställde förut via internett..
Riktigt riktiigt gott var det och tom Benny drack mycket te när vi hade det hemma. Teet hette "Hörnet av ditt hjärta" och tog slut alldeles för fort :)

Jag hade både glömt bort vad sorten hette och vilken sida jag hittat teet men efter ett tags letande så hittade jag sidan som tyvär hade lagts ner...
Jaha så bu var jag tillbaka på ruta ett i stort sett och visste inte alls hur jag skulle kunna hitta mitt te.. Men efter ett tags klurande och letande så hittade jag en sida som sålde just dessa otroligt härliga teblandningarna.


Hörnet av Ditt Hjärta Te

Det här är ett rött te som jag verkligen rekomenderar. Så nu ska jag slänga iväg en beställning och jag kommer nog att prova på ett par till tesorter haha..

Riktigt gulliga är dom med olika dekorativa saker i. Det fanns tom ett halloween te med små dekorativa pumpor och fladdermöss i hahaha.. :)


Beskrivning av teet:

Ett mycket gott smaksatt rooibos te med lite söt/syrlig smak.  Fint dekorerat med vita sockerhjärtan, rosenknoppar m.m.

Innehåller:  rooibos te, vita sockerhjärtan, rosenknoppar, blad, rabarber, jordgubbskulor, äpple, samt aromer

Blev du sugen på att också prova detta te så gå in på
http://www.aromboden.se/ 
Där har dom också olika kryddor, smaksatt kaffe & te, choklad m.m


Trevlig kväll!!
Kramar <3


Sött <3


Hittade en riktigt fin barnvagnsmobil på babyshop.se



Men det blir ju lite svårt att beställa när jag inte vet vad det är för en liten buse där inne :)
Ja om jag inte kommer på ett ord i stället såklart. Man beställer var bokstav för sig och så finns det hjäran och stjärnor, färgen blir vad den blir, det går ej att bestämma. 40:- st...
Tål att funderas på faktiskt. Det var ju väldigt sött tycker jag :)


Dagen idag hade inte kunnat börja sämre, tro hur den slutar?!


Tack för era kommentarer också!! Det är så roligt när ni lämnar en kommentar efter er och det är roligt att
det ibland dyker upp någon ny läsare också :)
När jag svarar på era kommentarer så är det lite hur som helst haha. Antingen så svarar jag inte alls eller så svarar jag på eran blogg eller så svarar jag som en kommentar tillbaka där ni lämnade kommentaren, ni får väl ha lite koll :)

Hoppas att ni får en fin dag i alla fall..

Kramar <3


Inte senare än 22:00!!!


Ja här sitter jag och väntar i soffan riktigt riktigt trött!! Har varit det i några timmar nu och karln som inte skulle bli senare än 22:00 har fortfarande inte visat sig...........

Saga somnade på soffan och jag kan ju inte i mitt ttillstånd bära in henne till sängen så jag ringde och sa att jag behövde hans hjälp med det så att jag kunde lägga mig men nej då.. Allt ska ta extra lång tid som vanligt. Vad är det för fel egentligen??
Varför ska han alltid dra över några timmar extra??
Varför inte bara komma hem i tid och göra mig lycklig istället för att jag bara ska vänta och vänta och vänta.. Känner mig så trött på detta väntande och efter att ha ringt 2 gånger redan så tycker jag att det inte ska behövas ringa mera, han ska väl förstå.. eller??

Jaja nu är det väl dags att ringa igen, känner att jag blir galen snart!!


God natt <3


Impulsköp! :)


Idag blev det ett impulsköp till köket tack vare mamma och pappa. Telefonen ringde och det var mamma som var på en affär inne i mora och hade hittat ett bord med 6 stolar som hon tyckte att jag skulle ha..
Nog har jag behövt ett nytt köksbord och stolar länge men jag har ändå tyckt att det vi har duger så länge tills man väl har råd eller hittar något kap..
Jag sa att jag skulle prata med Benny om det och ringa upp och när jag väl ringde upp så sa hon att hon redan köpt det, hon hade sagt att dom skulle sätta en lapp med texten såld på och så skulle hon bara hämta ut pengar och lägga ut åt mig. Hon tyckte att jag var dum om jag sa nej till det där.

Bordet och stolarna hade tydligen kostat 12000:- på em möbler för 2 år sedan och nu såldes det för 3000:-
Inte långt efteråt så stod mamma och pappa utanför med släpvagn och hämtade upp oss för att hämta det :)

Snabba ryck minsann.. haha.

En bild på hur det såg ut innan. ( bild tagen i våras )



och med det nya bordet och stolarna..




Så idag blev det en liten uppdattering i vårat kök och jag är jättenöjd såklart :) Nu får man ju plats 6 personer vid bordet vilket vi inte fick innan då vi hade ett bord för 4 personer men 6 stolar vilket var väldigt trångt..
Vårat kök är ju inte så stort så nog är det lite trångt i alla fall men nu blev det ändå bättre och större kök är det ju inte så lätt att få om man ska bo i lägenhet.. Det är bara att hoppas på att man får flytta till hus någon gång.. Kanske inom 5 år i alla fall "hoppas på det"

ha en trevlig kväll..
Kramar

 

Gravidvecka 30 av 40!!


Ja och det betyder ju att tre fjärdedelar av graviditeten är avklarad!! 280 dagar räknar dom sammanlagt att man går och nu är det 76 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum..




Bebis:

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg. Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Mamma:

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka. Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänka på att bebehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.



Nu har bebisen verkligen fått power i sina sparkar!! Vissa gånger kommer dom så fort och hårt att hela jag hoppar till haha och ibland kan det nästan göra lite ont till och med..
Bebisen lever loppan där inne verkar det som och speciellt när jag äter så ska den sparka :)
Det börjar bli riktigt jobbigt att vända på sig i sängen nu och värre ska det bli :D

Idag känner jag mig mycket piggare men definitivt inte frisk ännu.. Jag hostar och slemmar, nyser och snorar.. Usch vad jobbigt det är. Det värsta av allt tycker jag är att vara täppt i näsan. Jag får nästan panik av att inte kunna andas riktigt.

Bebis sängen är ihop monterad och på plats och jag har piffat till lite med det fattas fortfarande  lite piff så jag väntar med att lägga upp bild på den..



Vi skruvade ihop den inne i vardagsrummet och så här ser den ut i alla fall :)
Lägger upp en bild på den sen när jag fixat klart...
Vi väntar fortfarande spännt på att vagnen ska levereras också sen är det mesta klart till bebisen :)


Ha en fortsatt fin dag
kramar <3


Nu är det illa.


Hallå där. Har ni lyckats hålla er friska?

Det har då inte jag... :(
Fyy vilken natt jag har haft. Jag har vridit och vänt mig och knappt sovit alls pga av täppt näsa och jätte ont i halsen..



Ja så hittills har jag spenderat min dag så här.. Först kröp jag ner och somnade om 2 timmar efter att jag skjutsat Saga sen var jag upp och gjorde ett litet ryck som att bädda sängen, sätta på en tvättmaskin och plocka ur diskmaskinen sen har jag bara legat tills Saga skulle hämtas igen..

Mina fel just nu:

* Täppt och snorig näsa
* Ont i halsen och hostar
* Spricka i överläppen
* Fryser som en galning "feber"
* Ont som bara den i ländryggen "foglossningar"
* Lite ont i ena örat så jag är livrädd att det är någon öroninflammation på g.
* Och hungrig haha ska nog ta mig lite frukt :)

Så nu tycker jag lite synd om mig själv och lever på vatten och halstabletter.



Dom goooodaste halstabletterna ( fishermans friend Salmiak ) :)

Ska väl försöka att få i mig lite soppa idag.. Känner inte något speciellt sug efter något annat. Ja så nu vet ni hur det är med mig och vad jag troligtvis kommer att ha för mig de närmsta dagarna.

Hoppas att ni slipper sjukdommar och besvär..

Kramar <3


Besök hos barnmorskan..


Hallå på er. Hoppas att ni har det bra..

Idag har jag varit på besök till barnmorskan. Allt var bra med både mig och bebis :) SF måttet var nu 29 mot förra gången (9 aug) så var det 24. Hjärtljuden lät jättebra och bebis låg troligen med huvudet uppåt haha.. Men jag tror att den lilla där inne snurrar runt lite som den vill för jag märker av sparkar lite här och där..
Första graviditeten så brukar bebisen fixera sig ganska tidigt. Undrar när denna lilla arvel ska fixera sig? :)
Jag vägde mig också och enligt deras våg så har jag gått upp 13,4kg sen inskrivningen.. Med Saga så gick jag upp sammanlagt 24 kg haha. En hel del och hon vägde ju hela 4630g :D Den här gången ska jag försöka att undvika att gå upp så mycket men gör jag det så är det ju helt enkelt så. Jag har väl kanske en kropp som går upp mycket under graviditeten även om jag inte tycker att det märks så jättemycket..
Nästa gång till barnmorskan är om en månad och efter det kommer det att bli tätare besök. Tiden rusar på tycker jag..

Idag ska det ätas tjärlknöl och potatisgratäng! MUMS :P

 

Vad ska ni äta för mat?? Nyfiken :)

Kramar <3


Hemska natt!!


Sent igår kväll ringde telefonen... Pappa var på väg in på akuten!! Han hade tydligen känningar i bröstet... ;(



Det är inte första gången och det var som tur var inte sista heller!! Det är bra nu men tiden har aldrig gått så sakta som den gick inatt när jag väntade på att mamma skulle ringa och meddela hur allt gick..
Jag velade bara in dit på en gång men Saga låg ju och sov och man vill ju inte väcka henne och göra henne ledsen och orolig heller. Vi hade i alla fall en reservplan i fall att... Benny syster skulle komma hit och vakta Saga om vi skulle in men då ringde ÄNTLIGEN telefonen och mamma meddelade att allt var bra och att jag inte behövde oroa mig!!

TACK!!

Vad vore livet utan min underbara och galne far!! Nej han ska leva länge till, så är det bara!!

Pappa jag älskar dig <3


Konstiga drömmar!


Den senaste tiden har jag drömt flera gånger att bebisen kommer ut på det allra märkligaste viset till och med att jag kan plocka ut den själv och sen stoppa tillbaka den haha :D

I en av drömmarna så sparkade och tröck bebisen så mycket där inne så helt plötsligt så kom en hand ut ur magen och sen en fot och vipps så var hela bebisen ute i min famn, supersöööt, pytteliten med mörkt hår och ett leende och bebisen tittade på mig med stora fina ögon. Jag blev helt paff och tänkte att så här ska det ju inte vara, bebisen är ju inte klar än! Så jag pussade på den och stoppade tillbaka den :D
Visst är drömmar konstiga? Om man ändå kunde tyda drömmar...




Kanske har jag en oro över att barnet ska komma för tidigt? att det ska vara något som inte stämmer? Men det har nog alla blivande mammor.. Jag vet att jag var ännu mera rädd när jag väntade Saga och med henne så hade jag också konstiga drömmar och mycket mardrömmar när hon var född tex att jag tappade bort henne och sprang panikartat runt och letade mitt i natten överallt..
Det har nog mycket med våran liggande rädsla och oro att göra..

Den här graviditeten känns mycket lugnare än med Saga men jag antar att det är för att man har gått igenom det en gång och vet vad man har att vänta och så njuter jag och tar vara mer på denna graviditet. :)


Idag blir det nog att vi tar en tur till Torsmo där Bennys mamma har hus/stuga. Vi får se vad denna dag har att erbjuda. Det är Lördag så då får man äta lite godis haha :D

Ha en fin dag..
Kramar <3


Piffa bloggen..


Ja jag skulle vilja piffa upp bloggen lite..
Tråkigt att jag är så himla off på sånna här saker. Jag önskar att jag kunde lite mera men jag antar att jag får lov att plåga min käre bror igen sen.. Så Daniel om du läser detta så vet du vad du kanske får förbereda dig på nästa gång du kommer upp :D

Lite bilder och text skulle göra susen :)


Hugzz <3


Dagen blev absolut inte som planerat!!


Ja nu har dagen gått helt plötsligt och vad har jag gjort av det jag skulle?? haha nej ingenting.. Jag skulle duscha i morse men jag la mig i stället i ett skönt bad. Jag blev så avslappnad att jag höll på att somna, riktigt trött blev jag.
Benny kom  in och sa att han skulle ner och ta prover efter lunginflammationen så jag fick vackert kliva upp och klä på mig, snabbtorka håret och skjutsa ner honom. Jag hämtade även min far som skulle ha skjuts att göra lite ärenden och när vi kom hem igen så han jag bara sminka mig och fixa håret så var det dags att hämta Saga.

Benny fick något ryck så han tog tag i dammsugningen, disken och kläderna som skulle in i garderoberna "kors i taket" haha :)
Men glad och tacksam blev jag.
När jag kom hem med Saga så skulle ju hon såklart vara ute och leka och Benny satt vid tv-spelet så vad skulle jag göra? Jag kände mig fortfarande trött efter badet och jag lade mig på soffan och somnade!!
Jag som aldrig sover dagtid.. Men jag måste ha varit riktigt trött för jag sov 2 timmar till Benny sa att det var mat. Nu känner jag mycket piggare men fortfarande seg i kroppen så jag vet inte om jag kommer att göra så mycket mera idag.
Jag behövde nog en riktig  vilodag kan jag tänka mig. Jag har känt av trötthet hela veckan men man trotsar ju och håller på med allt som ska göras i alla fall.
Kanske jag är superpigg nu i helgen i stället? :)

Som sagt så blev dagen absolut inte som jag hade planerat. Jag som hade tänkt utöva en hel del här hemma.. Men nu hjälpte ju Benny till en del så det var ju riktigt skönt, vilket bidrar till att man kan slapna av lite mera också..


Nu är det helg så nu får jag sova igen haha.. Det är ju så när man har barn, även om man inte jobbar själv så måste man ju upp för att hon ska till skolan. Ingen vila ingen ro nu längre haha.
Det var ju skillnad när hon gick på dagis, då kunde man ju ringa och tala om att hon fick vara ledig om man inte orkade upp. Nu är det slut på dom tiderna vilket kan vara både skönt och jobbigt speciellt när man är morgon trött som jag är.
Men samtidigt så är det ju skönt att vakna tidigt och få saker och ting gjorda så har man ändå hela dagen kvar till annat sen :)


Har ni haft en bra dag??



Kramar <3


Höst!


God morgon..

Igår blev det en riktigt trevlig kväll. Först så hade vi bjudit hem mamma, pappa och lillebror på tacos och en kladdkaka som dessert och efter det så åkte jag och hämtade upp min väl Linda för att åka in till mora till Therese och hälsa på..
Både jag och Linda åkte dit utan barn så vi fick en lugn och härlig kväll vi 3 brudar med fika och prat om allt mellan himmel och jord :)
Det behövdes verkligen en sån kväll kände jag och jag känner mig lycklig över att ha så fina människor i mitt liv! Tack för en trevlig kväll brudar <3


Tänk att sommaren är slut!! Jag vill verkligen inte att det ska vara så men nu är det ju så det är.. Nu på morgonen så velade saga ha mössa och fingervantar på sig och i skogen brevid håller dom på med maskin och rensar sly som dom gör varje höst!



Vacker bild!! Det är det här som är sååå fint med hösten. Jag skulle lägga upp en bild som min bror tagit egentligen men på något konstigt vis så gick det inte.

Hösten brukar vara fin på många sätt. Jag gillar hösten, dock inte frosten och kylan på morgonen *brrr* Men fina höstpromenader i skogen är härligt :)

Tro vad man ska hitta på idag då?`Det kliar i fingrarna att sätta ihop spjälsängen.. är det för tidigt? Det känns för tidigt men det skulle vara skönt att ha det gjort också :) Ligga och stirra, drömma och längta efter den lille :) Men det är svårt att organisera där inne innan vi har varit iväg till IKEA en sväng igen för att köpa byrå.
jaja vi får de när spjälsängen kommer upp.

Nu ska jag slänga in mig i duschen sen blir det väl att plocka och städa lite innan Saga ska hämtas.


Ha en bra dag! <3


Gravid vecka 29!


Idag går jag in i v 29 av graviditeten och allt känns jättebra än så länge :)
Jag känner av bebisens rörelser väldigt väldigt ofta och jag njuter av dom.. I morse när jag vaknade så sparkade den på för fullt <3 Jag är SÅÅ NYFIKEN på vem det är som ligger där inne.

Varje morgon när jag lämnar Saga på dagis så pussar hon hejdåpuss på magen också haha så himla söt.










Bebisen:


Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare. Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen. Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.


Mamma:


Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter födeln, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.



Det pirrar i kroppen när jag tänker på hur fort tiden går och att det ganska snärt är dags. Nu har jag klarat av 70% av graviditeten :)

Just nu längtar jag enormt efter att vagnen ska levereras :) Det är så spännande att få se hur den känns och ser ut!!
Idag blir det tacos här hemma :P
Det var ju sist förra veckan vi åt tacos men dom hade bra erbjudande på ica nu och vi har nästan allt hemma så då får det bli tacos en gång till. Det tröttnar man ju aldrig på och nyttigt är det ju..


Ha en fin dag!
Kramar <3


1:a September <3


Hej på er!

Ja idag är det första september och det kunde väl inte bli en bättre början på denna månad med detta underbart fina väder som vi fick! :)

Jag kände verkligen att jag velade ut och ta en promenad så jag sa till Benny att vi kunde ta oss en promenix upp och hämta Saga när hon slutat skolan.
Vi tog med oss kameran också i fall att vi skulle känna för att ta några fina bilder. Vi knäpper alldeles för liite kort tycker jag. Det var mer förr.

När det var dags att hämta Saga så satte vi på oss skorna och begav oss upp för den stora backen som leder upp till skolan.
Ja så är det. Vi bor perfekt och väldigt nära skolan. Det är bara en plågsam uppförsbacke, över en väg där dom har satt upp blinkande skyltar när man går över och så är man där :)
Konditionen är absolut inte på topp nu kan jag säga haha. Både jag och Benny flåsade oss upp för backen, den som vi nästan sprang upp för med Saga sittandes i barnvagnen när hon var mindre :)

När vi kom upp till skolan så möttes vi av denna syn



Haha ja dom två bästaste vännerna låg och solade :D Visst är dom söta?


Efter att ha hämtat Saga så gick vi en promenad över "gula bron" och hem igen och det blev en hel del bilder tagna. Promenaden som man kan gå på ca 5-10 min beroende på hur fort man går tog ca 1 timme tror jag :)


Här kommer lite bilder ifrån våran "korta, långa" promenix



























Det vart många fina bilder och det var helt rätt att ta en promenad idag. Helt underbart skönt och strålande väder med mina 2 älsklingar och den 3:e på väg <3


Hoppas att eran 1:a September också varit riktigt fin!
Kramar :)


RSS 2.0