Massage = Sammandragningar!!


Jo då. Barnmorskans massage har då fungerat på så vis att jag har sammandragningar nästan konstant och ett ganska så kraftigt tryck nedåt.. :)

HOPPAS DETTA FUNGERAR NU!!

Pappa ringde precis ifrån norge och velade att Benny skulle komma på  jobb. Men GLÖM DET NU!! Haha.
Barnmorskan sa ju att det kan kännas ett tag med sammandragningar och värkar och sen avta men att det kan sätta igång rejält sen.. Hoppas hoppas nu på att det händer något.
Det hon gjorde har i alla fall fungerat. Så här mycket sammandragningar har jag inte haft förut i alla fall.


Håll tummarna nu..


Kramar!! <3


Förhoppningsvis det sista..


Har precis kommit hem ifrån barnmorskan. Idag "masserade" hon och kände efter.
Barnets huvud är fortfarande ruckbart men hon kände att jag var mjuk och mogen så det är ju i alla fall som det ska.
Det gjorde inte ont när hon masserade men det kändes lite i alla fall. Hoppas nu att det ger effekt och retar igång det hela :)

SF måttet hade vuxit med 1 cm till 38, Hjärtljuden var fina och bebisen verkar må riktigt bra där inne. Min vikt hade ökat ytterligare 0,9 kg.
När hon skulle gissa vikten på bebisen så sa hon att hon tror inte att den ligger på 4,5 i alla fall utan strax ovanför 4 kg.

Idag skickade hon även en remiss till mora lasarett så att dom kommer att höra av sig till mig. Förhoppningsvis får vi tid på fredag redan men det kan bli på måndag också.
Så om inget har hänt innan vi ska dit så ska vi dit för ett extra ultraljud, lite provtagningar osv för att se att allt är som det ska och en tid till igångsättning.
Nu hoppas vi ju självklart att bebisen vill titta ut innan det... Men är det så att man ska gå över så jäkla länge så är det väl så då.. Men en sak är då säker, att inom den närmsta tiden så har vi i alla fall våran lilla bebis här hos oss och njuter för fullt :)


Förhoppningsvis så var det de sista bm besöket nu...
Om jag inte får tid fören nästa vecka så ska jag till barnmorskan igen på torsdag för att försöka en andra gång med att massera.


Idag säger jag GRATTIS till HELENA!! "Svägerskan" Som fyller år idag.
Trots tjat så verkar hon inte få sin vilja igenom att bebisen skulle komma idag :)
Igår fyllde även lilla Enya år!! <3
Mitt kusinbarn. Hade bebisen kommit igår så hade det ju varit lite tufft med tanke på att jag och min kusin fyller år samma dag och då hade ju våra barn fyllt samma dag också :) Men så blev det ju inte..


Tro vad man ska göra nu då? Bara vänta på att få besked om tid till mora..

Hoppas ni får en bra dag!!
Kramar!! <3





Att vara höggravid...


En ny morgon.
Ingen bebis.
Stor som ett hus.
Vaggar fram som en anka eller så ser det ut som om jag skitit på mig ibland.
Att vända sig i sängen tar ca 1 min kan det kännas som.
Det värker till så att man knappt kan stå emmelanåt.
Bebisens rörelser är så stora och kraftiga när dom väl är att man spänner sig som en fjäder, rätar ut ryggen och inte kan röra sig speciellt.
Har man sammandragning när man sitter i soffan tex så är det bara att sitta kvar, helt lönlöst att försöka ta sig upp.
Inga kläder passar som dom ska.
Jag tappar allt eller välter omkull saker.
Står jag i vårat lilla kök sammtidigt som någon annan så får typ den andra gå ut för att jag ska kunna komma förbi och fram.
Att torka bordet är ett dilemma, jag måste flytta stolarna eftersom att stolsryggarna tar i magen och så måste jag springa runt bordet överallt eftersom att jag inte kan "lägga mig" över det..
Snart ska jag duscha men att tvåla fötterna kan jag se i månen efter haha.
Trött.
Tung.
Andfådd.
Kan börja gråta när som helst över vad som helst.
Att sätta sig och att ta sig ut ur bilen är något som kräver energi.
Och varför ska allt vara i fisknivå?? böja böja böja, direkt man får lov att böja sig så tappar man andan för en stund.
Att inte göra nr 2 på 1 vecka är inget ovanligt... Inte undra på att man går upp i vikt haha.
Telefonen ringer endast när den befinner sig så långt ifrån en som möjligt och när man precis har satt sig ner, ja så missade samtal är inte heller ovanligt.


Men visst är det väl underbart att vara gravid ändå? :)


Imorgon är det dags för ett bm besök igen om det inte hänt något innan. Hoppas att hon kan "snabba på" det hela lite :)


Nu blir det duschen..
Kramar <3




1:a advent!!


Idag har det varit första advent så dagen började såklart med en god frukost till det första tända ljuset :)
*mysigt*
Det har varit en riktig hemmadag idag. Vi var endast ner på butiken en sväng för att köpa florsocker till kristyren som skulle vara på pepparkakshuset. Hade ju lovat Saga att vi skulle göra ett pepparkakshus :)



Hon var så duktig att hjälpa och det blev så fiiiint såå :) Brände mig ju såklart på det smälta sockret som man sätter ihop delarna med. Men det är väl traditionellt  haha. Det blev en blåsa på tummen.

När vi var och handlade så kunde jag ju inte låta bli att handla marsipan till att göra lite goda marsipanfigurer doppade i choklad och så köpte jag grädde och mandel för att göra lite knäck. Lussebullar ska det också bakas nåhon dag. Så på bakfronten är det fullt upp men det är ju så himla roligt och GOTT haha :)
Kul när familjen bakar tillsammans också :) Men knäck, marsipangodis och lussebullarna blir någon annan dag.


Har fortfarande inga tecken på att förlossningen är på g... Jobbigt...
I morse vaknade jag verkligen besviken av att det fortfarande inte hänt något. Tålamodet tryter och jag känner mig så less på mig själv ibland pga av att jag är så begränsad i min rörlighet.. I morse tex när Benny hjälpte mig bädda sängen så skulle jag så vackert lägga på kuddarna men lyckdes självklart spilla ut mitt fyllda vattenglas som stog på nattygsbordet så det blev vatten överallt och under sängen "självklart på det svåraste stället att torka rätt på"
Vad gjorde jag?? Jo jag började storgråta på en gång!! :)
Benny fick trösta mig medan han kravlade sig för att torka upp allt vatten.. Herregud. Vadå känslig, men så kan det vara. Jag kände mig bara så trött på mig själv och att jag inte själv kunde ta rätt på allt vatten + att bebisen inte kommit än.. Nu är jag trött på att vänta..
Men men den kommer som sagt vilken dag som helst, det är väl bara att bita ihop :)


Ikväll är det ensam mamma söker vilket MÅSTE ses!!

Hoppas att ni får en fin kväll..
Kramar <3





Fredagsmys..


Godkväll.

Har precis kikat klart på IDOL.. Kollar ni på det? Jag tycker att alla fyra är riktigt bra!
Svårt att välja men jag tror att jag tycker att Linea och Olle är snäppet bättre faktiskt. Idag blev det en tur till mora. Jag, Benny, mamma och pappa åkte in och handlade lite och så passade vi på att kika på julklappar till Saga också. :) Efter mora  så blev det mat på bykrogen :) gott gott.

Köpte en amaryllis och en julstjärna men kom hem och hittade ingen kruka vilket jag trodde att jag hade.



Så jag fick knåpa ihop en liten dekoration utav lite olika saker så slapp jag tänka på att köpa en kruka :)

Fick också upp en lyckta i hallen som jag köpte för några dagar sedan.



100:- på dollarstore. Ilbland hittar man riktiga fynd.. Lyser hur mysigt som helst :)


Jaha och ingen bebise än.. Har inte kännt det minsta tecken på att den kan vara på g. men det kände jag inte med Saga heller. Hoppas på inatt då. Har haft en känsla på att den kan komma 27e. Först kände jag 22a men efter att det datumet passerade så har jag känt 27e :)
Ja vi får la se då, den kommer när den kommer..


Nu ska jag bädda ner mig, titta på nyheterna och sen vem som åker ur IDOL...

Hoppas ni haft en fin dag!
Kramar <3





Mage mage liten..


Titta vilken liten fismage :)



Och där tyckte jag att jag hade fått en stor mage :)

Nu är den stor däremot! haha..




Bebisen trycker sig nedåt för fullt idag och ibland värker det på bra.. Det är full rulle där inne så vem vet om det sker något nu i natt??
Då kan jag också meddela att Benny just nu är på väg hem. Det var en liten mur dom skulle bygga och dom fick tag på belysning så att dom kunde göra klart jobbet redan idag.. Annars hade dom fått lov att vänta till i morgon.. Känns skönt måste jag säga, nu kan jag koppla av och bebisen får komma när den vill :)

Herregud så kallt det är ute nu!!! Jag som hade hoppats på att barra få vara hemma idag fick ändå lov att ta mig ut i kylan för att köpa mjölk eftersom att herren i huset drack upp det sista i morse tydligen innan han for iväg. Tog då också en sväng förbi mamma och var där ett tag..
Sen var det bara ut i kylan igen och åka hem och då frös jag RIKTIGT REJÄLT kan jag säga.. Fyyy. Mätaren i bilen visade på -11 ute och så blåser och snöar det.. Brrrr.. Det var skönt att komma in i värmen här hemma och tända ljus och slå sig ner i soffan :) Mys....


Nu ska jag kika på lyxfällan och ta mig en smörgås :)
Trevlig kväll <3



Nu har han åkt!


Så KNIP KNIP KNIP!! haha :)
Det är vad jag säger till mig själv att göra.. Det blev att åka iväg och jobba för Benny i alla fall bara det att det blev framskjutet en dag. Så nu i morse kl 6 for han härifrån och kommer alltså hem i morgon kväll/natt.
Saga är i skolan och just nu har jag tvättid. Ska få allt undantvättat idag vilket är skönt och så ska jag väl dammsuga och lite av varje här hemma "om jag orkar" Det får väl ta den tid det tar, jag blir ju slut i kroppen ganska fort nu.


Tack för era kommentarer och att ni tänker på mig :) Det känns skönt att veta att ni håller tummarna för att det går bra..
Nu kan det ju verkligen ske när som helst men jag hoppas att Benny kommer hem först så får bebisen kika ut när den vill sen. Jag är verkligen jättenervös över att det ska hända något nu och att han missar det hela. Jag behöver honom vid min sida. Är det så att han inte är hemma så åker jag in själv så får jag väl bara vänta på att han ska komma...


Nej nu ska jag fortsätta med mina sysslor så återkommer jag senare.

Ha det bra så länge..
Kramar <3



Idag ska bebisen komma..


Men ingen bebis än :( Inte det minsta tecken på att något är på g heller tycker jag.
Nej nu får det ta och hända något tycker jag så att jag kan börja röra mig igen. Känner mig bara stor och ivägen, Handikappad, totalt orörlig...
Jag kan ju knappt sitta riktigt utan att det är obehagligt, allt är verkligen obehagligt.



Inga kläder kan jag ha heller haha. Tröjorna sitter så där obehagligt tajt så det blir som klåda på magen. Jag satte på mig en av Bennys t-shirtar här om dagen när jag julpyntade och det var riktigt skönt :)

Idag har jag gått 40 fulla veckor och går alltså in i v 41.. Finns inte så mycket att skriva om bebisens utveckling nu längre eftersom att bebben redan är fullt klar att "levereras" :)
Det är nu bara att vänta och vänta alltså och jag vet verkligen hur jobbigt det är eftersom att jag gick över 6 dagar med Saga..

Benny är hemma än. Det blev framskjutet med jobbet i alla fall så nu vet jag inte när han åker. Kanske i morgon kanske nästa vecka.. Vem vet. Bara jag får ha han med när det är dags  känner jag..

Vaknade vid 4 i morse och låg vaken ett tag utan att kunna somna om. Men det tog inte allt för lång tid  i alla fall. Jag är glad att jag får sova och sover relativt bra om nätterna.. Det är många gravida som har svårt med sömnen sista tiden. Men ändå så är jag trött på dagarna. Fick lov att slå mig omkull igår efter maten och höll på att somna.
Men man är väl ganska slut så här på slutet av graviditeten och jag antar att man behöver vila så mycket som möjligt även om det kan vara svårt..


Jag verkligen längtar nu tills det är klart och vi har den här lilla hos oss  Hon/han? :)


Ha en bra dag!
Kramar <3



1 dag kvar till BF!! Idag BM besök.


Hallå på er.

Nu är det bara 1 dag kvar.. I morgon är det alltså beräknat att det ska  komma en liten bebis enligt ultraljudet vi gjorde i v 18.. :)
Men som sagt så hoppas jag ju nu att jag  går över tiden till på fredag eftersom att Benny åker och jobbar i morgon och kommer nog hem först på torsdag natt :S



Magen är ju sjukt stooor nu :) Vinkeln på denna bild gör ju inte det hela bättre haha :D

Idag var det dags för besök hos barnmorskan igen. Hoppas att det var det sista. Annars har jag tid dit på tisdag nästa vecka och då skulle hon se om hon kunde "massera" igång det :) och skulle det vara så illa att jag kommer dit närsta tisdag så blir det att boka tid in till mora lasarett för en koll där och tid till igångsättning men det är ju bara att hoppas på att bebisen vill kika ut innan det.
En anledning till att jag inte vill gå över så himla länge är ju också det att bebisen bara blir större och större. Barnmorskan uppskattade nämligen vikten på denna bebis nu till strax ovanför 4 kilo haha..
Saga vägde ju 4,6 kg så några små bebisar tillverkas det inte här inte :D

SF måttet låg på 37 vilket var detsamma som förra veckan. Bebisens hjärtljud låg på sina stadiga 134, därikring :) inga blodprover togs. blodtrycket låg fint och allt var bara bra..
Bebisen huvud hade inte fixerat sig än men den ligger i alla fall rätt och det är ju huvudsaken. :)
Bebisen huvud fixerar sig inte alla gånger heller tydligen. Jag och Benny vägde oss på vägen ut, han hade tappat 1 kilo medans jag hade ökat 1 kilo haha. Herregud jag som tyckte att jag klarat mig bra den här graviditeten ifrån att gå upp så mycket i vikt.. Men det är tydligen den sista månaden som jag ökar utav bara den!! Undra vad det beror på egentligen..? Någon som vet? :)


Nu är jag sååååååå himla hungrig, sitter och väntar på att potatisen ska börja koka någon gång.. Det är riktigt jobbigt att vänta på potatis när man är hungrig...
Det blir fiskpinnar idag. Mamma  kommer hit och äter lite också så hon åker på att göra spenaten haha:) Nog för att jag kan göra spenat och gör på samma sätt som henne men det är konstigt det där.. Mammas spenat blir alltid godare i alla fall och så är det med all mat tycker jag :)


Vad ska ni äta?

Kramar <3




Bäst att knipa några dagar till!!


Idag blev det bestämt att Benny åker iväg och jobbar på onsdag! Vad är det för speciell dag då då? JO Beräknad förlossningsdag! :)
Känner mig nervös och orolig men jobbet skulle väl vara ungefär 2 dagar så det är bara att hoppas HOPPAS! på att bebisen vill ligga kvar i magen några dagar extra nu då... Håll tummarna för det, snälla :)

Jaja man behöver ju pengarna nu till jul också och skulle det nu vara så att bebis vill komma ut när Benny är borta (HOPPAS INTE) så är det bara att dom sätter sig och bränner på utav bara den ifrån norge haha :D


Kramar  <3


Julmys.


Det blev en tur ner på julskyltningen i alla fall..
Saga fick sig en julklapp men det sämsta var nog tomten som delade ut godispåsar. Dom var slut redan efter att kanske 20 barn hade fått. Vi stog där när han började och när Benny gick fram med Saga så säger han precis att det är slut..

ELAKA TOMTE!!
Det var nog det snålaste,nog ser man väl till att man har så att det räcker å blir över. Saga var inte det enda barnet som fick gå gråtandes därifrån. Men hon fick sig en påse av sin faster i stället så det blev ju bra i alla fall då..


Kom hem för en liten stund sen, hem till värmen igen. Det var riktigt ruggigt ute.
Tände lite ljus och slog oss ner i soffan..




Vardagsrummet.



Till vårat fönster blev det mörkröda gardiner som jag köpte på dollarstore. Har haft panelgardiner förut till vårat och Sagas rum men nu fick dom ryka. Tycker inte om panelgardiner.



Saga fick likadana fast vita till sitt rum men då med en röd stjärna.



I köket blev det dom klassiska julgardinerna men jag valde att spara hissgardinerna bakom. Tyckte att det blev bra så... :)


Nu blir det myspys resten av kvällen. I alla fall för min del. Benny la omkull sig på soffan när vi kom hem och skulle "vila" vilket betyder att han sover nu. Saga ligger på Benny och tittar på bollibompa och jag har nyss satt på kaffe till mamma och pappa som kikar förbi snart.
Sen blir det tv, ikväll är det ensam mamma söker. Missade tybär förra avsnittet så jag ska se om jag hinner se det på datorn nu innan men det tror jag nog inte.


Trevlig kväll.
Kramar <3



Julträd.


Ja varför köpa dyra dekorationer när man kan fixa eget?



Denna söta lilla julträdsdekoration kostade mig 30 kr att sätta ihop själv och det känns ju mycket roligare när man har gjort det själv :)


Fortfarande ingen bebis......... :(
Man bara väntar och väntar nu. Allt är  jobbigt nu och tålamodet är inte det bästa kan jag säga.

Igår på kvällen så tog jag tag i julpyntadet eftersom att jag skjutit på det hela tiden av olika själ. Vi hade först varit hemma hos mina föräldrar hela dagen och gjort köttbullar på 14 kg! haha Ja 14 kg!! :D Så nu finns det mycket köttbullar i frysen :P
Var ganska trött redan när jag kom hem men jag kände verkligen att jag velade få det gjort så jag satte igång med att stryka gardiner och Benny fick i uppgift att sätta upp en gardingstång i sovrummet.

En sak kan jag säga!! Jag har aldrig ångrat mig så mycket för att ta tag i hemmet någonsin som jag gjorde igår kväll. Det tog tid, jag fick ondare och ondare i fötter, ben rygg och fogar. Men jag är ju som jag är. Står sakerna framme så kan jag inte sluta fören allt är klart.. Jag kan bara inte lämna arbetet i mitten på allt, då skulle jag bli galen..
Efter att ha sprungit runt som en yr höna i alla rum och tappat och plockat saker hela tiden och äääääntligen fått i ordning på det mesta så bestämde jag mig faktiskt för att lägga mig..
På sängen låg det lite småprylar somm jag fick lov att plocka bort och då  brast det!!
För varje steg jag hade tagit dom sista 5 minutrarna så gjorde det så J*vla ONT!! Så jag satte mig helt enkelt på sängen och grät. Hungrig var jag också.
Snälla älsklingen hjälpte mig med det sista och fixade smörgås och juice så att jag kunde lägga mig.. Det har nog aldrig varit lika skönt att lägga sig som igår.. :)

När tänker ni julpynta? Eller har ni kanske också varit tidiga i år? :)

Nu är det ju fixat. Käns helt underbart att ha allt gjort och att gå runt och bara njuta av det just nu. Jag älskar att springa runt och fixa och pyssla i min egen värld men igår blev det till en riktig plåga.


Just nu sitter jag och väntar på Pizzan som är i ugnen :P
Det kurrar i magen känner jag. Benny och Saga har varit duktiga att fixa hemlagad pizza så det ska bli riktigt gott.

Idag är det julskyltning här i orsa också. Får se om vi tar oss en sväng efter pizzan sen..
Vad har ni för planer?


Kramar <3




Väntar på karln!


Hallå där..

Kikar in och skriver ett par rader :)
Sitter ju och väntar på att karln ska duscha så att vi kan åka någon gång... Idag blir det handlingsdagg. Ska på både MAXI, dollarstore, willys och ica supermarket. Vem vet om det blir något mera :D
Dom har ju olika bra erbjudanden på affärerna och då blir det ju så..

Och sen ska man upp med julgardener och sånt.. hmmm, ja orken hoppas jag att jag hittar någonstans på vägen denna dag :D




Ha en fin dag nu.
Kramar <3



Duktiga vi :)


Idag har jag och älsklingen varit riktiigt duktiga! :)
Vi har sagt länge att frysen måste rensas och frostas av och idag så tog vi tag i det. Slängde mycket men märkte ju även hur jäkla mycket mat vi har egentligen! Sånt man inte tänker på.. Efter att ha tagit ut allt och stängt av frysen så fortsatte det... haha det ena skåpet efter det andra omorganiserades och rensades + lådorna.
Så nu har vi varit riktigt duktiga idag :)
Det blev ju såklart ett stort TACK till Benny som tog tag i det mesta och även fick göra det mesta pga att jag är lite stor och klumpig :D
Utan honom så hade ju inte jag tagit tag i det. Det är sånt som man vill ha gjort men inte orkar just nu..

Imorgon blir det kanske att ta tag i julprylarna. Börja sätta upp lite julgardiner och sånt.. Kan ju tyckas vara tidigt men vill nog helst att det är gjort innan beisen kommer än att böka med sånt efteråt..



Förra året gjorde jag kransar :)
Roligt och hur fint som helst men barrigt!! Dom torkar ju fort så man kan ju inte peta på dom försen det är dags att slänga bort dom..

I år blir det inga kransar.. Köper nog hellre färdiga som man kan använda år efter år istället. Men det är såklart snyggast med äkta tycker jag i alla fall..


Sitter just nu helt slut i soffan efter allt fixa och dona så nu blir det att ta det lugnt för min del. Kroppen behöver det känner jag och framförallt ryggen.
Magen har sjunkit riktigt rejält nu tycker jag så det är nog inte långt kvar :)
Tror inte att den kan sjunka mera nu. Den är också mer ivägen nu när den sjunkt tycker jag. Det är svårare att böja sig framåt tex eftersom att magen tar i på en gång nu och det är nästan omöjligt att sätta på sig skorna.


Vet ni vad det är på Lördag!?
Stora julköttbullerullardagen!! haha :D Då ska vi samlas hemma hos mamma och göra julköttbullar!! Världens godaste köttbullar och eftersom att jag bara äter hemmagjorda köttbullar så blir det ju såklart att ta hem och frysa in några kilo :)
Förra året har jag för mig att vi gjorde köttbullar på 10 kg haha. Det blir en del rullande... Ja så då är det ju bäst att familjen samlas och hjälps åt och så står mamma och steker allt.
TRADITION! Ja dett har blivit en tradition i våran familj :)


Ha en fin kväll!
Kramar <3



En hemmadag.. Gravidvecka 40!!


Hej på er.



Jag fick en lite annorlunda bukett idag. Haha. Saga hade plockat ihop lite dött sly och tallris i en bukett till mig så det satte jag ju såklart i en "vas" :D Vilken fantasi men det var ju faktiskt ganska snyggt ändå :)



Det har kommit upp 2 till kulor med belysning i. Jag har 2 "innefönster" 2 fönster så man ser igenom köket till hallen. Där kom det upp 1 kula i varje. Mysigt blev det.
Jag funderar lite på hur jag ska göra med julpyntningen? Jag kan ju få bebise när som helst och inte nu i helgen utan nästa helg så är det ju första advent... Ska nog ta det någon dag nu så att det är gjort när bebisen kommer, om inte bebben vill kika ut nu dom närmsta dagarna såklart.

Nu är det riktigt kallt ute, träden är så där vacker vita av kylan men idag har det varit dimma hela dagen.
Idag har varit en dag att spendera inne bara. Har dammat och gjort rent lite och Benny tog dammsugningen så det var skönt.
Har setat och limmat in lite bilder i fotoalbum också men fick lov att sluta när limmet tog slut. :)
Jag har huuuur mycket kort som helst som ska in i album och ännu mera som måste framkallas, jag litar inte så mycket på det tekniska. Tänk om alla bilder bara skulle försvinna!! Då hade jag blivit riktigt ledsen.. Men då käns det ju skönt att framkalla med jämna mellanrum så att man har riktiga kort, det är så kul att ha album att ta fram och titta i tycker jag :)

Idag är det EXAKT 1 VECKA KVAR till beräknad förlossnning.
Benny är hemma men det kan hända att han ska iväg och jobba nästa vecka en sväng så jag är riktigt nervös nu om han åker iväg och allt skulle dra igång! Men vi får se hur det blir om han åker iväg eller om han blir hemma. Får ju nästan hoppas på att bebben vill kika ut innan det då..
Jag känner ju just nu att bebisen får komma när som  helst.. 2 dagar i rad har jag vaknat upp och tänkt "nähepp inte inatt heller" haha :D
Det kan ju hända när som helst nu men med Saga gick jag 6 dagar över tiden så då kommer jag ju säker att gå över denna gång också, men det vill jag ju inte..


Jag var till barnmorskan igår. Allt var jättebra och hjärtljuden låg denna gång runt 135 :) SF måttet hade ökat hela 2 cm alltså ifrån 35 till 37 och jag hade ökat hela 2,5 kg i vikt!! Herregud tänkte jag då. Förstår inte alls hur jag kan öka 2,5 kg på 2 veckor haha men men det är väl så då. Jag har alltså gått upp 20,9 kg (19,9 sen inskrivning.)
Nästa gång jag ska dit är på tisdag och då ska även urinprov lämnas eftersom att jag åkte på urinvägsinfektion nyligen. Skönt att den är över :)

Ja nu är det bara att vänta....


Idag går jag ju in i VECKA 40!!
Snacka om att tiden har gått fort!! Jag är alltså inne på min "sista"? vecka på gravidiiteten. Nästa onsdag så är det bf-dag!


   

Tänk att bebisen är helt klar nu! Den ligger där inne och bara väntar på starskottet :)
Om man ändå visste när det kommer att ske. Det är ju verkligen så att nu är det bara vänta och vänta och så heeelt plötsligt så blir man chockad, då är det dags. Bara att rycka alla saker som ska med och ringa efter ambulans!!

Jag är fortfarande inte orolig för hur det ska gå, det känns nästan overkligt att det är så pass nära som det är.


Snart börjar bonde söker fru så då är det tv som gäller :)
Ha en trevlig kväll!
Kramar <3







Världen bästa pappa!


Idag har jag firat världens bästa pappa! <3



Vad skulle jag göra utan min älskade far?!

Det blev god mat och mycket fika så magen känns fortfarande proppfull haha :D



Kramar! <3


Fullspäckat schema. :)



Ja sen Benny kom hem så har det bara rullat på med det ena efter det andra.
Idag har vi tex vaknat, skjussat pappa för att göra lite ärenden, Hälsat på grannarna för att ge en liten present och mysa med deras nyfödda lilla Felicia :)
Känns ju helt otroligt att hålla i något sånt litet igen och snart har vi våran här också!! Längtar ännu mera nu :D
Sen åkte jag in till mora för att hämta min älskade vän Jenny som var upp och hälsade på. Det är över ett år sedan som vi träffades sist.



Jag och Jenny i smedjebacken 2008 :)

Eftersom att hon är frisör så klippte hon håret på mig vilket jag vart riktig glad över.. Hon är det bästa frisören jag haft! Nu denna gång och kanske 1 gång till får jag träffa henne innan hon åker!
Hon ska nämligen flytta till Hong Kong 1 år!

Efter att ha skjussat henne tillbaka till mora igen så var det dags för tvättid och så blev det mat! Chili con carne hemma hos mina föräldrar! Hur gott som helst.

Ja det har som sagt varit fullt upp hela tiden :)
Har precis kommit hem och tänt Sagas fina snölyckta som hon gjort..



Nu ska vi spela lite bingo med Saga sen blir det sängen.. Är huuuur trött som helst..


Trevlig kväll!
Kramar <3




Handling på g.


Sitter och väntar på att klockan ska närma sig halv tre :)
Då ska vi ta oss en tur till mora där vi ska möta upp älsklingen som är på väg hem ifrån norge! Så blir det att handla på MAXI :)
Känner mig redan hungrig men vill inte ställa mig och stressa ihop något just nu och Saga har ju ätit lunch på skolan så hon är ju inte hungrig.
Misstänker att det blir någon slaffsmat idag :P Gott, snabbt men ack så onyttigt haha.


imorse blev det att  slänga runt med snabeldraken en vända, göra rent inne på toa och byta sängkläder och strax innan 10 så fick vi besök av älskade Linda och Liam som var här i några timmar :)
Så trevligt när vi träffas men för sällan.
Det blev att fika och prata vilket vi är duktiga på :D Liam sprang runt med Sagas häst och red för fullt.. Mysigt med lite besök.

Saga kom nyss hem och nu är Emma här också så dom leker för fullt. Emma sitter på en stol framför spegeln i hallen medan Saga sminkar henne och fixar håret :) Dom är ju bara för goa..


Kramar <3


Grattis mormor!


Ja idag fyller min mormor år så det blev att besöka henne och få lite smarrig smörgåstårta :P



Såååå good!! Det blev en stor bit av den :P



Min fina mormor 72 år! :)



Ett kort på henne i 50? års åldern..



Lillebror, mormor och jag..



mormor och mamma lika som bär :D




Och såklart lilla skruttan min <3

Det är mysigt att  komma till mormor. Jag har aldrig varit in i ett finare hem än hennes kan jag säga. Allt är bara perfekt så det är som godis för ögonen att vara där.
Det är ett hem som taget ur en heminredningstidning. Så mormor kan det där med inredning och allt där till.. Hon är duktig min mormor! Alldeles för duktig nästan haha. Jag önskar att man kunde vara som henne på den biten, All den energi, inspiration, och allt jobb och slit hon lagt ner.
Hon är en stor inspiration och en människa som jag beundrar! <3
Både farmor, farfar och morfar är borta så hon är den som är kvar och jag hoppas att hon blir kvar läääänge till..

Så grattis mormor på din dag igen! :)


Har precis kollat klart på bonde söker fru och nu är det berg flyttar in :) Jag och Saga har ätit lite kvällsmat också och i morgon kommer älsklingen hem!! <3 *längtar*


Trevlig kväll!
Kramar <3


 


Ljus med julkänsla..


Köpte ljus med doft som gav riktig julkänsla!



Det luktade verkligen jul men jag kommer inte riktigt på exakt vad det är som doftar..
Så sen när det är julpyntat och fint så ska jag tända dom och bara njuta av doften :) Så ett tips: Spring in på dollarstore och köp på er lite doftannde ljus för 20:- st.
Det fanns andra dofter också som tex nybakade kakor :D

Något som mer ger lite försmak på julen är ju att sitta som mig just nu med lite pepparkakor och julmust och titta ut på den vackra snön :)




ÅÅÅÅ vet ni vad jag längtar efter?!
Jo smörgåstårta!! haha. Det blir nog dagens mat idag :D


Take care! <3



Gravidvecka 39!! Nu så!


Ser ni gravidräknaren?
Nu är det bara 14 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum!!
Det betyder ju verkligen  att nu är tiden inne när som helst. Man säger ju + - 14 dagar. Idag går jag alltså in i vecka 39 och har gått 38 fulla veckor!!








Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.


Idag är det dags för sista föräldragruppen. Eftersom att jag ska fira mormor så vet jag inte om det  blir någon föräldragrupp idag. Vi får se om jag hinner.
Nog känns det att man är höggravid nu!!
Magen är riktigt stor och jag märker att den sjunkit rejält. Ibland är det svårt att gå eftersom att trycket nedåt är så pass stort och min högra sida av svanken känns försvagad. Ibland är det bara jobbigt att stå upp så jag får lov att sätta mig och andas :) Men hållingen är bra ändå. Jag känner inte att det är så speciellt tungt det är mest att man är så otymplig och klumpig som är jobbigt.
Det känns så oerhört konstigt att vi snart är 2 barnsföräldrar! Men ändå inte. Många funderingar och tankar. Det känns så nära men ändå så långt ifrån och ibland när jag tänker efter att det verkligen kan bli av när som helst så får jag nästan lite panik..:D
Hoppas bara att förlossningen går bra, att det inte blir något krångel..



Ja och igår kväll så kom den ju!!
Den första snön!



Tog en bild efter att Saga lunkat iväg till skolan :)
Hon tyckte ju självklart att det var roligt och det blev overall ändå idag fast hon höll på att "svettas ihjäl" igår haha.
Lika bra när det är snö nu och så skulle dom på utflykt så skickde med henne varm choklad och smörgås :)


Nu är det dags för smink och föna håret efter en skön dusch..

Kramar <3



Väntar..


Sitter och väntar på att snön ska komma. Den är ju på väg men när kommer den??
Antar att det är för att det var så länge sen som man såg den som man är så ivrig :D


Efter att Saga slutat så satt jag i köket och höll utkik efter att hon skulle komma hem.. Jag var ju såå nyfiken på att se hur det hade gått för henne..
Efter att tag kände jag hur jag lyste upp som solen själv när jag såg min lilla tös komma lunkandes med overallen uppknäppt och ryggsäcken släpandes :)
Jag sprang till dörren och öppnade den fort och sa högt "hej älskling! Hur har det gått"
Allt hade ju såklart gått jättebra bara det att hon höll på att svettas ihjäl haha. Stackars liten men då vet vi ju att overallen i alla fall är varm och go :)

14:45 var jag kallad på läkarbesök. Det kostade inget?? Blev lite förvånad över det men jag fick ju i stället slänga ut pengar på tabletter såklart eftersom att jag tydligen hade urinvägsinfektion..
Usch men nu blir jag ju i alla fall botad..
Mamma ringde direkt efter och frågade om vi skulle med till min mormor. Mamma skulle hjälpa henna att slänga ihop smörgåstårtor så att dom är färdiga att kläs i morgon. Min mormor fyller 72 år i morgon så det blir det att äta smörgåstårta och inte vilken smörgåstårta som helst Världens godaste smörgåstårta!!!
Det finns ingen godare än den som mamma gör det kan jaga lova :D mmmmmm. Kommer att sitta fint i min kista haha.


Trevlig kväll..
Kramar <3


Att gå till skolan..



Ja det gjorde mig supernervös :S
haha. Idag var nämligen första dagen som jag skickade iväg Saga för att GÅ till skolan..



Här på samma område bor hennes bästaste vän Emma och hon går varje morgon med sin storebror till och från skolan och eftersom  att jag är så pass stor som jag är nu så är det väldigt jobbigt att ta sig upp på morgonen för att stressa ut i garaget och pressa mig in i bilen och springa in med Saga.
Så nu tog vi beslutet att hon skulle få börja gå till skolan, då tillsammans med dom såklart :)

Så nu sitter jag här fortfarande nervös och undrar hur långt dom har kommit osv :D
Hur man är. Men det är ju bara så. Ens barn är ju värd mest av allt och då är det klart att man blir lite orolig om hon ska gå "själv" för första gången...
Men det går säkert jättebra.


Urinvägsinfektion.....
Ja jag tror att jag har fått det!! Så typiskt och så ont..
I min barndom drabbades jag av det hela tiden i stort sett men växte ifrån det som tur var.. Nu dom senaste 4? åren verkar jag ha fått tillbaka en släng av det. Jag antar att jag är känslig för kylan eftersom att jag alltid brukar få det mot hösten/vintern.
Ringde nyss vårdcentralen så vi får väl se vad som händer. Om man lyckas att få en tid i dag. Dom ska ju ringa upp. Man vet ju aldrig med vården i dagsläget.. Känner mig bara så trött på hur värdelös den är och dyr!!
Pengar för ingen hjälp kan det kännas som ibland..
Blir ju extra känslig och mottaglig som gravid också. Ibland kan ju urinvägsinfektion försvinna av sig själv men det är lika bra att kolla upp.


Tro vad som händer och sker idag då?


Kramar! <3


Blåbärsris, snö & julnojjor.. :D


Hej på er.

Har precis kommit hem ifrån en liten tur ut i skogen och en sväng på affären med mamma, mormor och Saga. Min mormor velade ha lite blåbärsris och göra fint. Eftersom att jag är höggravid och har svårt att böja mig så var ju inte jag till sån stor hjälp haha.
Riktigt riktigt kallt var det ute så inte hade jag någon lust heller riktigt att vara ute. Jag får tvinga Benny att plocka lite åt mig också sen, kylan var alldeles för jobbig idag för att plocka ris enligt mig.



Ja och i morgon ska den komma....

Vilken?



Ja snön!! :)
Jag längtar faktiskt men ändå inte. Men visst är det väl vackert och hög mysfaktor när första snön kommit?!
Jag vet att jag kommer då att mysa inne i värmen och bara njuta :)
Det är värre när man ska ut i den.

Imorgon kväll är det sagt att snön ska komma och så ska det snöa hela onsdag.. Ja vi får väl se hur det blir..

Jag kan ju säga det att jag längtar inte till att gå ut och krångla med en liten nyfödd i kyla och snöoväder, nej fy då stannar jag hemma haha :O


Clementiner..... mmmm......
Visst är dom goda??
Jag får bara lov att skriva dett. Jag köpte en sån där "nätpåse" med clementiner på ica igår och kanske hälften har jag och Saga redan tryckt i oss :)
Dom var verkligen suuuuupergoda..

Nu kommer dom här "julfrestelserna" :) Nästan varje dag i en vecka så har jag bara fått lov att ta några pepparkakor tillsammans med julmust eller varm choklad.. Och snart är det dags att köpa gräddost, gräddleverpastej en ask med wienernougat har jag redan köpt haha. Så ska det göras julköttbullar!! MUMS och så ska det ju vara tomtegröt, ischoklad, marispangodis doppad i choklad, bullar mm mm haha..

Jag älskar att frossa av det goda!! :D

Har ni någon favorit som kommer vid jultider??
Kommentera gärna... Kan vara kul att se vad andra har för nojja :)


Kramar!! <3


Lite shopping...


Ja det blev ju en tur till Falun igår och det var mysigt.
Bara jag, mamma och Saga kom iväg en sväng. Påvägen till falun så frågade mamma om vi inte skulle åka till Sågmyra och kika på lager 157. Varken jag eller hon har varit dit tidigare men har velat flera gånger så nu passa vi på när inga karlar var med och sa neeejj.

Först verkade det ju helt öde att komma till Sågmyra men väl framme vid byggnaden så var det ju fullt med folk och bilar. Inne på lager i57 så undrade vi "hur stort är det egentligen" Det fanns ju hur mycket som helst och billigt!! Speciellt för såna som är "märkesmänniskor" vilket inte jag bryr mig så mycket om men det var ju billiga märkeskläder också med tanke på vad det hade kostat annars...






Saga fick overall, mössa och ullsockor av mormor på lager 157.
Jag hittade fars dag present till Benny där också men det kan jag ju inte lägga upp. :)
Och inne i Falun så blev jag helt kär i ett par stövlar så då kostade jag på mig ett par nya vilket behövdes..
Det blev en tur ut till rusta och sen var vi och hälsade på min kusin Malin och hennes lilla Enya som snart blir 3 år!! :) Vi kom väl ifrån Falun vid 20:00 så det blev en lång dag men en mysig dag trots busunge i magen haha.. Saga var helt underbar.. Jag klagade om ont i fötterna på slutet men Saga klagade inte ett dugg på hela resan..


Nu ska vi ta oss en tur bort till  mamma och ta  en kopp varm choklad och pepparkakor :)

Ikväll kommer älsklingen hem!! <3 *längtar*


Ha en bra dag..
Kramar!



Gravidvecka 38!!


Nu jädrar drar det ihop sig :)
Tiden är snart kommen då man ska åka ääääääända till falun för att föda.. Tänkte ju på det igår när vi var det att "ska jag verkligen stå ut hela denna väg i en bil? och vägen kommer nog att kännas dubbelt så lång då :S
Jaja men det är bara att hålla tummarna för att det ska gå bra..






Bebisen:

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas. De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet. Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form. Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Mamma:

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln. Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta. Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.



Igår var det verkligen fullt liv i magen. Sammandragningar hade jag närstan hela dagen också cå ibland var det  riktigt svårt att gå.. På väg hem ifrån falund var det sånt tryck nedåt i bäckenet samtidigt som bebisen sparkade på för fullt så jag satt som på nålar kändes det som. Spänd som en fjäder :)
Magen är verkligen stoooor nu och bara för det så tycker jag att allt jag ska titta på eller ta är nere efter golven så att det blir extra jobbigt.
Men snart är det över..! Samtidigt som jag känner att det är så himla mysigt med magen och att jag kommer verkligen att sakna den..
Men nu längtar jag ju verkligen tills det är över och bebisen är hos oss :)

Benny jobvbar ju i norge men han kanske kan vara hemma från den 20:e och fram fram till bebisen kommer om nu inte bebisen vill kika ut innan vilket jag inte hoppas på. Vill ju verkligen att Benny är hemma när det väl är dags annars kanske han missar allt ju.. Det tar ju kanske 6 timmar för honom att åka och en förlossning vet man ju aldrig hur lång den vill vara..

Jag har fortfarande inte packat åt mig och Benny :S
Känner lite smått panik över det så nu ska jag ta tag i det antingen senare idag eller i morgon.. Man vill ju inte springa runt med värkar kanske och barnet halvt ute och packa haha :D


ÅÅÅÅ vad jag längtar efter det lilla <3 inne i magen!!



Går det bra mamma??


Vilken underbar dotter jag har!!
Jag hade slängt mig i duschen och hon satt och ritade på sitt rum. Jag tappade balsamflaskan i badkaret så att det lät lite och fort efter det så öppnades dörren och Saga frågade lite nervöst "går det bra mamma?"
Ja, sa jag.. Vadå då?
Nej jag bara undrade för jag blev så himla orolig för att det lät så jag skyndade mig hit så fort jag kunde..

Hur sött är inte det? :) Gullunge som oroar sig så... Då kände jag verkligen hur det värmde i hela själen och tankarna bara sköljde över mig hur lycklig jag är över henne och hur himla underbar och vacker hon är!! <3



Tog nyss en bild på henne när hon satte sig framför mig för att sjunga lite för bebben :)
Det är fullt liv i magen, speciellt när jag håller på med saker så är det precis som att bebisen vill "störa" Sparkar på för fullt så¨allt tar lite extra lång tid. :)
Då fick Saga den briljanta idén att hon skulle sjunga för bebis så kanske den blir lugnare...


Nu ska jag fortsätta med tvätt, byte av sängkläder, dammning och lite till så återkommer jag igen.

Ha det bra så länge! <3



Nu är jag trött..


Hej på er.

Hoppas allt är bra..
Uppdatering i morgon. Ligger just nu i sängen efter en mycket trevlig dag i Falun :)
Är lite slut i kropp och knopp så nu blir det att sova.


Good Night! <3



Sömnlös natt och BM besök...


Goddagens gött fölk :)

Här sitter jag helt slut i kropp och knopp och allt man kan vara slut i... Jag har knappt sovit en blund på hela natten. Vaknade upp en timme efter att jag lyckats somna och hade en konstig känsla i bröstet, precis som att jag var på väg att få panikångest. Jag låg och vred och vände på mig men kunde aldrig somna om..
Tvn fick jag lov att ha på för att kunna koncentrera mig på något annat eftersom att jag nästan fick panik i min egen kropp och bara velade fly.. Precis så kändes det..
Jag visste inte vad jag skulle ta mig till och ett tag funderade jag nästan på att åka hem till mamma.
Efter att ha legat hela natten och tittat på tv, vridit och vänt mig och inte kunnat sova så somnade jag till slut vid 6 tiden i morse och sov någorlunda till kl 7. Då var det bara att stiga upp och hoppa in i duschen :(

Riktigt jobbigt var det och det blev nog värre för att Benny inte är hemma. Hoppas hoppas att jag kan sova nu inatt annars vet jag inte vad jag tar mig till.


Idag var det dags för ett besök till barnmorskan. Sist var för 2 veckor sen.
Bebisen ligger med huvudet fint i bäckenet sa hon men fortfarande lite rörligt. Hjärtljuden var riktigt fina och bestämda och låg på 125. Lugnt och fint och hon sa att idag var det en pojke :)
Haha det sägs ju att man ska kunna gå efter hjärtljuden på om det kan vara flicka eller pojke men hon sa att sånt där kan man ju aldrig gå efter och det tror inte jag heller :) Men den här bebisen har haft lägre hjärtljud än vad Saga hade i magen men har varit mera livlig i stället :) Ska ju bli såååå spännande att se vad det blir...
SF måttet hade ökat ifrån 34 till 35 sen sist och så tog hon stick i fingret denna gång och värdena var jättebra, det gjorde nog mycket att jag började med järntabletterna. Jag känner mig ju mycket piggare också sen jag började med dom.
Min vikt hade ökat 0,4 kg. Total viktuppgång: 18,4 kg. (17,4 sen inskrivning)

Nästa gång jag ska dit är om 2 veckor igen. Trodde att jag skulle börja gå där varje vecka från och med nu men tydligen inte..



Min svägerska hade varit på ullared och shoppat lite för ett par dagar sen och varit jättegullig och köpt saker till både bebis och Saga. :)



Filt och sängkläder, 2 pjamaser, 1 dress, 1 par jeans och 2 par strumpor till bebisen.
Hur sött som helst!

TUSEN TACK HELENA!! <3


Nu blir det att bara ta det lugnt och vila resten av dagen.. Orkar verkligen inte göra någonting idag, ja förutom att jag måste laga mat då såklart.


Kramar! <3



RSS 2.0