Nu önskar jag er en riktigt GOD JUL!


Ojojoj dagarna bara rusar iväg och bloggen har fått stå stilla medan jag har varit allt annat än still :D
Visst är det mycket nu innan jul?
Herre min skapare vad mycket som ska göras och tänkas på bara för en enda dag på året. Men visst har det sin charm även om det kan tyckas onödigt med vissa saker..

Jag antar att bloggen kommer att vara död ett par dagar till och dyker det inte upp något mer inlägg detta år så hörs vi väl nästa år då :)

Jag hoppas att ni alla mår bra och att ni inte stressat sönder..


Nu önskar jag er en riktigt god jul & ett gott nytt år om jag inte hinner med något innan årets slut :)
Ha en magisk och underbar dag imorgon nu!




Hemsk morgon!


Idag var det allt annat än en god morgon jag vaknade upp till!
Jag var supertrött när jag vaknade, klev upp och skulle sätta på kaffe. KAFFET VAR SLUT! Gubben tar ju med sig  en termos med kaffe till jobbet och snäll som han är "NOT" så hade han lämnat en skopa kvar. Jag satte på kaffe av det lilla som fanns kvar men vad hände! Jo det blev pissvatten så det gick inte att dricka..
Jag är ju van att dricka kaffe på morgonen så det var ju katastrof.
Kevin vaknade på fel sida vilket han aldrig gör annars. Han var allmänt gnällig. Mitt huvud spände lite överallt och jag kände att huvudvärken var väldigt nära så jag hällde i mig lite alvedon.

Ja detta var verkligen inte våran morgon idag.

Efter att ha duschat medan Kevin sov och fixat i ordning mig så kom vi oss äntligen ner till affären så att jag kunde handla :)
Jag fick även lov att inhandla lite marsipan och blockchoklad för marsipangodis är ju bara ett måste nu till jul.. Så det ska vi sitta och pyssla med sen tänkte jag.

Have a nice day!


Kevins första klippning!


Idag åkte klippmaskinen fram. Min lille prins har varit långhårig ett tag nu och jag har haft mina tankar på att klippa honom men det har ändå tagit emot. Det är ju så underbart härligt med det där babyhåret. Skönt att känna på, lent!

Men någon gång måste han ju klippas och nu blev det gjort.

Så här långhårig var han innan :)



Och efter...



Åååå mitt lilla babyfjun försvann.
Det kändes så anorlunda att ta på hans lilla huvud efteråt men stilig blev han och nu är det ju lite lättare att fixa till håret om man ska. Det la ju sig bara platt innan :)

En liten lock är sparad nu efter första klippningen. Med Saga har vi också sparat en lock men det tog riktigt långt tid innan hennes första hår klipptes, hennes hår velade inte börja växa fören hon var kanske 1 och ett halvt år :)

Nu är klockan sent, familjen sover och det ska väl jag också göra. Jag fastnade i Twilight som gick på tv:n vilket är väldigt svårt att somna ifrån haha...

Sov så gott!


Vårat Luciafirande...


Här hemma har vi precis fikat lite med lussebullar, pepparkakor, julmust och en vacker liten Saga som sjöng för oss :)



Jag satt redo med kameran Medan Kevin satt och ropade BULLE BULLE och sträckte sig allt han hade efter lussebullarna :)



Saga sjöng fina sånger men mest sånt som hon hittat på själv.. Hon har alltid varit en sån som ska sjunga egna låtar :)





Det blev en hel del pyssel på skolan idag bla detta ljus som hon målat. Självklart velade hon ha det tänt :)



Kevin brydde sig inte så mycket om annat än att få bulle, pepparkaka ochh pärondryck  <3


Det var en mysig fika och en gnutta med julstämning infann sig faktiskt :)
Nu är det snart dags för julkalendern!! Även om vi såg den i morse så måste vi se den igen haha.

Kramar!


Tipps! Snygga julgranskulor!


Silver som glimmar i granen är ju såååå snyggt tycker jag och jag kunde bara inte låta bli att köpa dessa julgranskulor!

 

9-pack med silvriga vackra glaskulor på RUSTA för 149:-
Verkligen värt pengarna måste jag säga!

Watt & veke säljer liknande



Men då är det 7-pack och summan 325:-


Ja så vad väljer man?

Så om du funderat på att köpa fina silverkulor så är det bara att glida in på RUSTA om du har vägarna förbi där :) Jag skulle ha behövt ännu ett pack med kulor. Köpte bara ett pack men jag har ju en bit till RUSTA så det blir tyvär inte av... Och tyvär så lyckades jag att tappa en i golvet så att den gick sönder :(
Men jag är riktigt nöjd med dom jag har i alla fall :)


Luciamorgon.


God morgon.

Idag är det lucia, en dag då jag verkligen brukar få den här julkänslan men inte i år. Jag vet inte vad det är detta år men julkänslan har inte infunnit sig än trots julpynt, julgran och nu lucia. Jakten på känslan fortsätter och jag hoppas att den smyger sig på snart :)

Saga skickades iväg på skolan, idag skulle dom kolla på lucia i kyrkan och sen skulle resten av dagen bestå av diverse pyssel. Mysigt! Jag kommer själv ihåg den dagen i skolan och det var en riktig mysdag! Först fick man ju kolla på det fina luciatåget med härlig sång och julstämningen var hög, efter det så vet jag att vi fick varm choklad, lussebulle och pepparkaka i matsalen och sen bestod resten av dagen att springa runt i olika klassrum där det var olika julpyssel i varje rum. Riktigt roligt.
Saga går ju i samma skola som jag gick när jag var liten :)
Skillnaden nu med luciafirande och avsluningar är att på min tid var det i skolans gymnastiksal men nu för tiden håller dom till i kyrkan. Julavslutningen tror jag i alla fall att dom har kvar i gymnastiksalen. Vi får se...

Jag har tagit fram lussebullar ur frysen så lite fika blir det senare när hela familjen är hemma.



Russin är ett måste i lussebullar tycker jag. Jag har russin i degen så att det blir lite överallt :)
Jag älskar lussebullar! Och nog ska det vara hembakta då är det ju godast.
Lussebullarna har gått åt här hemma så nu finns det inte många kvar. Jag tänkte att jag skulle göra dubbel sats men det skulle inte ha fått plats i frysen eftersom att vi precis hade bakat bullar också. Sen har jag en sån liten maskin så det ryms bara en sats åt gången.

Något som jag drömmer om är en sån här!!!



Kitchen aid!!
Snygg men så in i helskotta dyr!

Jag förstår inte hur dom kan ta ett sånt pris, men jag antar att det är designen. Men visst är det en fröjd för ögat att titta på den? :)

Hur har din luciamorgon varit? Tittar du på något luciatåg?
Det enda luciatåget jag har sett är på nyhetsmorgon :) Jag ska se om jag kanske kan få Saga att gå lucia för oss sen när vi ska fika :)

Ha det bra!



En härlig morgon har passerat och nu blir det pulkatur..


Har klivit upp tidigt och hunnit med en del. Duschat, gjort mig klar för dagen, tagit reda på disk och tvätt, lekt med Kevin och tagit fram korv ur frysen. Idag blir det ugnskorv och hemgjord potatismos till middag :)
Kevin har varit på riktigt myshumör denna morgon! Vi har setat och legat i soffan och kramats och så har vi lekt massa skojiga lekar.

Nu ska jag klä på både mig och Kevin så ska vi gå ut på en promenad, han ska få åka pulka såklart! :)
Men just nu så ser det lite tråkigt ut ute. Det har varit så otroligt fint ute men nu börjar det töa och all snö faller ifrån grenarna. Det skulle ju komma nedebörd också och jag hoppas inte att det blir regn för fy så tråkigt det skulle vara.

Ha det bäst så länge!




Alla sover utom jag :)


God kväll!

Familjen ligger och sover tungt här hemma vilket känns ganska så ovanligt. Inte att barnen sover men att gubben sover sedan ett tag tillbaka :)

Oftast så slocknar jag före honom och han kan sitta uppe till småtimmarna och glo på film. Men nu är det ombytta roller och varför?
Jo imorgon ska han upp tidigt, tidigt för att jobba!
Hans "plastpappa" eller vad man kallar det hörde av sig här i veckan och sa att dom behövde någon som kunde hoppa in tillfälligt och så blev det. Så nu har han jobb i åtminstonde 1 vecka eller kanske 2 vilket känns skönt.

Men sen då?
Jag hoppas verkligen och håller både tummar och tår att det löser sig snart på något vis. Att båda går hemma är ju ohållbart! Sämhället är ju ganska så sjukt uppbyggt också. Bättre var det förr som gamlingarna säger och det stämmer ju. Förr var det bara att ringa eller dyka upp och jobb fanns det nästan jämt.
Idag krävs både det ena med det tredje.
Körkort, bil, utbildning eller minst x antal års erfarenhet. Men jag menar hur svårt kan det vara. Man lär väl sig jobbet på plats? och det här med att ha erfarenhet vilket dom kräver överallt, hur i fan ska man kunna få erfarenhet om man aldrig får chansen att jobba?

Jaja. Samhället som sagt kan man diskutera många gånger om på många plan!




Nu ska jag nog försöka att sova jag också. Jag ska ju upp med barnen i morgon. Det ska göras frukost, kolla på julkalender såklart och få iväg Saga till skolan och sen blir det väl bus och lek med lillkillen som härjar för fullt här hemma!

Och orden!! Ja orden har börjat explodera ur hans mun nu. Han är så otoligt duktig men det kan jag skriva i ett annat inlägg :)


Nu önskar jag er en god natt och hoppas att ni får sova gott och vakna upp till en dag full av nya möjligheter och lycka!
Kramar!

 


Granen står så grön och grann i stugan...


Ja inte kunde då jag hålla mig med att inte ta in granen och pynta den :)
I torsdags åkte den upp. När barnen hade somnat passade jag på. Det skulle ju inte ha gått om Kevin var vaken med tanke på att den hade åkt i golvet flera gånger om haha.

Ja nu står den grön och grann i stugan och lyser mysigt! Och att vi har fått en massa snö ute gör det hela ännu bättre. :)
Granen är omringad av diverse saker för att Kevin inte ska komma åt den. Leksakskorgar och saccosäckar mm haha. Nog för att han ska lära sig men det är så att jag har glaskulor i granen och dom vill jag ju absolut inte att dom åker i golvet..





Mysigt!

Min mamma kunde tydligen inte heller hålla sig i år. Hon har alltid haft som tradition att koka skinkan och sätta upp granen dagen före julafton men inte i år haha. :)

Hur gör ni? När sätter du upp julgranen?

Kram!


God morgon!


Idag är det den 3:e advent och vi har klivit upp och ätit frukost med 3 tända ljus i staken. Idag så sov vi länge här hemma. Vi klev upp först kl 10:00!! Annars brukar vi vakna vid ca 7:00 :)
Kevin badar just nu med B och det är dags för mig att gå och plocka upp honom.


PS: Jag la till lite text i slutet på föregående inlägg.

Hoppas att ni haft en mysig söndag morgon, den 3:e advent :)

Kramar!


Min lilla 1-åring!


Hej på er.

För en vecka sedan fyllde våran lilla kille 1 helt år!



Mammas lilla prins var finklädd och smälte nog allas hjärta den dagen :)
Han fick äta tårta och kakor och fick många fina presenter. Presentpappret var väl det som var mest intressant som för dom flesta andra barn men OJ var han har lekt!

Det blev ett trevligt och lyckat kalas och Kevin njöt nog för fullt av all uppmärksamhet och att alla hans nära och kära var här :)


Tänk att det är 1 helt år sedan som han kom till världen.
Jag minns dagen som igår.

Den 3 december 2010

Vi klev upp tidigt för att åka in till mora lasarett eftersom att Bebisen inte velat komma ut och det hade gått 8 dagar över tiden.
Vi åkte in på morgonen, jag har för mig att vi skulle vara där vid 8 tiden. Jag fick ligga i ett rum med såna där pluttar på magen som känner av bebisens hjärtljud och ev sammandragningar. Samandragningarna var täta och hjärtljuden fina. Efter att kurvan tagits så skulle jag ner på ultraljud och vi fick se bebisen i ett betydligt större format än första gången haha. Jag vet att jag tyckte att det var svårt att se riktigt. Efter ultreljudet var det dags för en gynekologisk undersökning för att känna om jag var öppen någonting. Barnmorskan kände efter och sa på en gång "OJ! har du verkligen inte känt av någonting?" Jag måste ha sett ut som ett frågetecken och jag svarade "Nej vadå då?" Hon sa "Men du är ju öppen 4 cm! Nu måste ni åka in på en gång för nu kan det gå fort, det är lika bra att åka hem och packa väskan"
Jag tittade på Benny som hade ögen som golfbollar och såg minst lika chockad ut som jag :)
Vi skrattade lite nervöst och panikartat och begav oss ut till bilen samtidigt som vi funderade på hur vi skulle lösa allt.

Vi ringde min bror för att han skulle kunna skjussa oss och ta med bilen hem igen. Vi ringde min mamma som befann sig på jobb och sa att det var dags och hon blev helt över molnen.
Saga befann sig i skolan och hade ingen aning. Vart skulle hon ta vägen? Vi ringde hennes faster som kunde ta hand om henne tills min mamma slutat.

 Vi åkte raka vägen för att hämta Saga. Benny sprang in för att hämta henne och först då när jag satt i bilen så kände jag att jag började få värkar. Jag tänkte SHIT! Hur ska detta gå? Vi ska ju hinna ta oss till Falun också och det tar ju kanske 1 och en halv timme. Man vet ju aldrig hur fort det kan gå!
Saga kom ut i bilenn helt ivrig, shockad och överlycklig att nu skulle hon ju få bli storasyster :)
Hem fort för att hämta sakerna och att lämna över Saga till faster Helena. Mamma ringde! Hon hade tagit ledigt för att kunna skjussa oss, hon velade ju självklart följa med och önska oss lycka till.

Vi hämtade upp mamma men jag sa att jag velade köra så länge som jag klarade av det. Jag är så nervös att köra med henne haha.
Under resan ner blev värkarna mer och mer påtagliga men inte så att det gjorde riktigt ont!



Haha ja här ser ni en höggravid mamma på G! Spänd, livrädd och helt galen!!! Jag körde envist själv hela vägen till Falun. JAG VELADE HA KONTROLLEN! haha.
Mamma satt och oroade sig hela väg och tjatade på mig att jag inte skulle köra när jag hade värkar och att hon skulle ta  över men NEJ!

Väl framme så sa vi hejdå och mamma tog bilen tillbaka hem.
Vi gick in och tog alla trappor upp. Ja så är det när man har HISSFOBI! Gissa om jag var helt slut när jag kom upp. Vi fick oss ett rum och jag fick lite mat.



Sista måltiden som gravid blev biff ala lindström. Helt ok.

Benny behövde ju också att få något i magen så vi begav oss ner till resturangen för att han skulle få köpa sig något.. Ner för alla trappor! Benny åt och värkarna var väl i stort sett detsamma som förut, aningen starkare. Jag samlade kraft för att ta mig upp för trapporna igen men denna gång var det riktigt jobbigt, jag fick lov att stanna nästan hela tiden för att det började göra ont och jag hade inte ork att lyfta benen.

Väl uppe så kom vi in på rummet där barnmorskorna stog och väntade, Jenny och Ulliz hette dom och jag kan ju säga det att jag nog aldrig kunnat ha bättre barnmorskor!
Jag fick lägga mig neroch vila, barnmorskorna gick och jag bytte om till det otroligt vackra linnet man får, knästrumpor och kärringtrosor med en fet blöja i haha :)
Helt plötsligt kom dom!! Värkarna från helvetet !! Det blev bara mer och mer påtagligt och jag tänkte bara SHIT! Varför glömmer man så lätt bort hur det var och jag vet ju att det blir värre! Vad har jag gett mig in på!
Samtidigt så blir man så jävla förbannad på att karlarna ska ha det så jävla lätt. Det är vi som ska ha mens, det är vi som ska bära ett barn i 9 månader, det är vi som ska brottas med alla dessa hormoner, få humörsvängningar och bete sig som en idiot ibland och det är vi som ska föda barnet och inte nog med det så ska vi vara helt söndertrasade i kroppen efteråt och stå ut med amning som gör så in i norden jävla ont den första tiden...
Jaja nog om det men nog tänker man lite så när man ligger/står där och har så fruktansvärt jävla ont.

Benny trycker på signalknappen och  barnmorska kommer in. Vi förklarar att värkarna är starka och vi sitter tillsammans och kollar på klockan hur långt det är mellan varje värk. Hon lämnar oss och säger att vi ska trycka på knappen om det är något.
Efter ett tag så trycker han igen. JAG VILL HA RYGGMÄRGSBEDÖVNINGEN!
Jag hade den med Saga och den var en gudagåva så jag hade bestämt mig för att jag skulle ha den nu också. Hon ska bara känna efter hur mycket jag är öppen men då kommer orden som jag absolut inte velade höra! Tyvär så är det försent för den nu. Du är öppen 10 cm så nu ska du bara koncentrera dig på att föda..

WHAT?!
Jag skrek innuti mig, velade  bara kunna fly ifrån min kropp ett tag tills det var över men ICKE! Ingen återvändo här inte haha.
Hur fan skulle jag klara detta tänkte jag! Jag hade ju så otroligt ont.!
Vattnet gick och lite utav trycket minskade ju pga av det.

Efter några timmars nära döden upplevelse så kom det äntligen en efterlängtad bebis ut!



Ja man ser ju alltid så pigg och fräsch ut efter en förlossning haha. Världens stoltaste mamma med en alldeles färsk liten pojke som inte ens hunnit fått färgen än :)

Han skrek direkt han kom ut vilket jag blev riktigt glad för eftersom att med Saga så fick dom lov att springa iväg med henne på en gång för att få ut fostervatten som hon fått i lungorna.
Jag blev sååå lycklig! Vilken känsla, vilken upplevelse. Det var ju värt allt såklart! Tänk att vi fick en son! Nu hade vi en av varje..! :)

Det blev en liten Kevin. Längre än sin syster men vägde mindre :) Men vägt lite har då inget utav mina barn gjort herregud. Saga vägde 4630 g och Kevin 4380 g så här föds inga små barn haha.



En stolt pappa! <3



Välkommen till världen min underbara, vackra son! En helt färsk liten Kevin! OTROLIGT!
Klockan 14:00 ca så drog värkarna igång på riktigt och klockan 17:09 var våran prins kommen! :)

Om jag ska jämföra mina 2 förlossningar så är dom ju ganska så olika. Med Saga tog det 12 timmar. Jag fick ryggmärgsbedövningen och mina krystvärkar var nästan minimala så dom fick lov att ta ut henne med hälp av sugklocka. Känslen var ju också så gott som borta pga bedövningen och jag var helt väck av all lustgas så med henne så är stora delar av förlossningen ganska så suddig i mitt minne.
Med Kevin fick jag inget annat än lustgas, det gick väldigt fort. En intensiv förlossning med mycket smärta. Om jag skulle välja vilken förlossning jag skulle ha gjort om så vet jag inte vilken. Båda var ju jobbiga men ändå positiva på sitt sätt men om man skulle kunna kombinera dom 2 så skulle det ju vara jättebra.
Alltså att få en snabb och intensiv förlossning med lite smärta haha :)


Ja tänk att det nu har gått 1 år!
Jag är så stolt över min lille kille som växer och gror och blir en unik och vacker liten individ! Han är glad mest hela tiden och tycker om att busa :)

1 år och 1 vecka gammal idag!

Jag älskar dig Kevin!



Nu blev det ett långt inlägg och jag förstår om du som kikat in inte orkat läsa allt haha.
Jag skrev ju aldrig någon förlossningsberättelse efter att ha fått honom så därför skrev jag en liten sån nu istället..

Kramar!


Datorpaus!


God kväll.

Dagarna bara flyger iväg tycker jag och det har varit fullt upp med både det ena och det andra ett tag nu. Men nu börjar det lugna ner sig äntligen.

Jag har haft en datorpaus! Alltså så har jag inte ens setat vid en dator på bra många dagar! Jag har helt enkelt inte haft tid och när jag har haft tid så har annat prioriterats. Det har inte varit en frivillig datorpaus, det har helt enkelt bara blivit så :)

Bilder ska så småningom kunna dyka upp här på bloggen igen eftersom att vi nu har en ny kamera men jag kan ju säga det att jag fattar NADA! Klart att jag kan ta bilder men bilderna blir inte så som jag vill. Inställningarna har jag ändrat hit och dit för att utforska men jag måste verkligen be brorsan om hjälp när han kommer upp för han kan det där och vet nog garanterat hur den ska vara inställd och kan förklara.

Kevin har ju fyllt 1 år nu också!!!!!! :)
Inte ens har jag bloggat om det men jag tänkte slänga in ett inlägg om det i morgon.
 Och på tal om det så har jag nog huuuuuuuuur mycket blogginlägg som helst att läsa på blogglovin!! *PUH*

Jaja nu är det bara att rycka sig i kragen och ta igen det som jag missat :)

Hoppas att allt är bra med er alla som kikar in här på bloggen. Jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering!

Kram på er :)



RSS 2.0