Första advent & första snön mm mm.....


Hallå alla goa!

Här har det varit fullt upp kan jag säga.
Vi åkte ju som sagt till borlänge i fredags för att handla lite julklappar, några var redan beställda på nätet. Vi hittade en hel del men inte allt! PUH!
Det blev en lång och lite småstressande dag men det är väl som det brukar vara.

Vi har varit på kalas, varit till mora och handla dom sista julklapparna/presenterna, jo för nu är det väldigt många som fyller år också och våran lilla Kevin blir ju hela 1 år på lördag!!

Idag har det bakats lussebullar och just nu inväntar vi portersteken som puttrar i grytan MUMS!

Några bilder har jag inte att bjuda på tyvär. Ni vet mitt kameraproblem MEN! Igår var vi och hämtade ut ett paket på konsum och däri låg en ny KAMERA!!! YES!
Istället för att jag och B skulle hitta något till varandra i år så kom vi fram till att vi skulle köpa en gemensam och en kamera fick det bli... Kevin fyller ju år och det är ju jul och nyår å allt så då vill man ju INTE vara utan kort ellerhur? :)
Det blev ingen systemkamera, det får jag drömma vidare om till den dag man har råd att införskaffa sig en men den vi köpte nu duger ju helt klart :)
Så nu är jag supernöjd över våran julklapp, jag ska bara lära mig den och så måste vi beställa ett minneskort vilket vi såklart glömde. Typiiskt!
Men men snart kommer det att uppdateras med lite bilder igen och det tycker jag är kul :)

Ja den första advent har ju passerat nu och med den så kom också den första snön men den försvann ju nästan lika fort igen. Nästa vecka så verkar vintern komma. Bättre sent än aldrig. Julpyntet åkte upp för en vecka sen men jag har fortfarande inte känt det där myset och stämningen det är nästan så att jag vill slänga upp granen också för att leta känslan haha...
Har du känt någon julstämning än??


Hoppas att ni har haft det bra och får en fin kväll!
Kram!


Julklappsjakt!


God kväll!

Imorgon styr vi vovlon mot borlänge och kupolen! Vi ska på klappjakt... :)

Det står verkligen heeelt still i huvudet på vad man ska köpa. Det är ju så himlans svårt att hitta saker åt andra.
Hur tycker du att det är att hitta julklappar?
Jag är en sån som letar ihjäl mig och sen köper jag något bara men ångrar mig sen eftersom att det käns som att personen inte kommer att bli särsklit nöjd!
Varför är jag så?
Jag känner mig så himla krånlig och virrig! Men men jag hoppas att jag hittar saker i morgon som blir BRA!

Ja men så ni vet så blir jag helt frånvarande ifrån bloggen i morgon i alla fall. Hela dagen kommer ju att gå åt. Kliva upp tidigt för attt åka iväg och kommer inte komma hem fören på kvällen och då kommer man ju att vara lagomt trött och mör i både kropp ooch knopp..


Nu önskar jag er en god natt och en fin morgondag!
Kram!


En dag i skolbänken.


Ja idag så har jag spenderat en dag i skolbänken. I 1:a klass, det var ett tag sen :)
Klev upp tidigt och gjorde mig i ordning och så knatade jag och Saga upp till skolan. Hon visste inte att jag skulle följa henne men precis innan hon skulle gå så avslöjade jag mig och hon blev överlycklig! hoppade och skuttade och sa tack tack tack det här kommer att bli den bästa skoldagen någonsin :)

Det var kul och skoj att få sölja med henne och se hur det går för henne och så fick jag ju agera som en liten extrafröken då alla ungar bad mig om hjälp hela tiden :)
Jag var lite orolig över lunchen, i fall att det skulle vara typ blodpudding som jag absolut INTE äter, jag tål inte ens lukten av det.. Man vill ju kunna föregå med gott exempel för barnen och kunna äta men maten var inga problem! Jag valde tydligen heeeeelt rätt dag att föja med på, det var nämligen TACOS!!! MUMS! Så nemo problemo att föregå med gott exempel haha.

När vi var på väg hem så möttes vi av Benny och Kevin som hade varit borta hos farfar och hälsat på. Vi gick hem och huvudvärken kom som ett brev på posten så här har det inte skett mycket sen vi kom hem. Saga och Benny satt och ritade lite, Kevin sov och jag låg på Sagas golv övertäck av mjukisdjur eftersom att Saga bäddat över mig och vi lekte att jag var död haha.


Nu ska det snart ätas middag här hemma sen får vi se vad som händer..

Ha det så fint!


Award! :)


Jag har blivit tilldelad en award av fina Therese och ska göra mitt bästa på att svara på dessa frågor :)

1. När ingen ser eller hör mig:

Pratar jag med mig själv eller sjunger som en tok, ser allmänt förvirrad ut och vet inte vad jag ska göra haha :)

2. Jag går aldrig hemifrån utan:

Mobiltelefonen såklart.

3. Min blogg heter som den gör för att:

Ja du. Min tanke först var att blogga enbart om inredning, mitt hem, inspirera andra med bilder och pyssel men nu blev det ju inte alls så. Bloggen blev en vardaglig blogg om lite allt möjligt, mitt liv och mina tankar. Ett bloggnamn går ju inte att ändra så den har bara fått förbli "vitinspiration". Att byta blogg har inte varit något allternativ för mig heller bara för att namnet är som det är :)

4. Om jag vågade skulle jag:

Hoppa fallskärm, Kanske satsa lite på en skådespelarkarriär som jag velat i hela mitt liv men det är ganska så svårt om man har scenskräck :)
Nej nu står det still. Finns nog mycket jag skulle vilja göra men inte vågar :)

5. Om 10 år kommer jag att:

Bo i vårat drömhus med min underbara familj, kanske ha ett 3:e barn, vara ekonomiskt oberoende och jobba hemma med det jag brinner för (eget företag) :)
Jag kommer att vara gift och njuta av livet!


Nu skickar jag vidare denna award till Sandra, Patricia & Nina

Kram!


Tvätt-tant!


Tvätt, tvätt & mera tvätt.
Här är man uppe för att köra det tidiga passet i tvättstugan 8-12. Berget med tvätt har inte varit så högt på länge! Jag missade min tid igår så jag fick verkligen lov att sätta upp en tid idag och då var det bara det tidiga passet ledigt så JAPP JAPP det var bara att kliva upp och sätta igång. Skönt att få allt upptvättat i alla fall.

Jag bara LÄNGTAR till den dag man har råd att köpa en ny tvättmaskin. Jag har ju varit van att tvätta här hemma. Det är så skönt att kunna tvätta när man vill så slipper det där berget växa sig högt så att man får leta sig fram till toaletten (typ) :D
Dumma, dumma maskin som gav upp!

Vad händer idag då tro? Jag antar att det bara blir en dag hemma i myskläderna, det känns så nu i alla fall. Kanske man ska leta fram lite julsaker?? Men Åååå det känns ju inte som att man vill det heller, ingen känsla eller stämning alls! Jag är rädd för att jag inte kommer att kunna njuta av det lika som jag brukar om jag slänger upp sakerna nu. Det känns tidigt på något vis och ingen snö... Trisst!

Önskar dig en fin dag!
Förresten.. Har ni julpyntat något än eller när ska ni sätta igång hade ni tänkt?

En bild från förra året... Köket..




Julstämmning?


Välkommen Söndag, du gråa dystra dag...

Nej inte var det någon snö när man klev upp här inte. Regn och rusk, tråkigt och grått! Inte för att jag längtar efter snön så¨men nu ska det ju snart julpyntas eftersom att 1:a advent är nästa söndag och visst hade det väl varit mycket trevligare med snö då ka jag tycka :)
Det käns inte direkt som att man har den där stämningen och lusten till att stryka och sätta upp gardiner osv när inte ens den första snön har lagt sig på marken eller vad tycker ni?

Jag längtar faktiskt tills det är dags. Det kliar i fingrarna på mig att få sätta igång med julstöket, slå sig ner på en stol omgiven av ända ljus och den där burriiga mysiga stämningen som blir och blädra i en inspirerande tidning tillsammans med en kopp kaffe och ett par pepparkakor!! :) Mmmm.




Jag bara äääälskar den där sängen med strumpor hängandes på :)



En julgran i guld? Ja varför inte. Jag är en silver människa men konstigt nog så har jag fått upp mina ögon för guld den senaste tiden men då bara på vissa saker.. Det får inte bli för mycket! Silver dock gör det ingen skada om det blir mycket av, det är lixom en len färg för ögat :)



Vackert  eller vad?? :P



Denna julgran skulle jag vilja ha!!!
Visst är det vackert med riktiga granar men jag gillar inte allt barr så jag äger en plastgran vilket jag tycker är fint men den jag har är ju absolut inte fin om man jämför med denna!
Jag vill ha en tät gran med småljus och ett + var att det även är vitt på den :) Nu har jag hittat denna gran på en amerikansk sida men ser jag en i sverige så bara måste jag överväga att köpa en sån :)


Vad har du för julgran? :)

Kraaaam!




Snö imorgon?


Enligt väderprognosen "Igår tv4" så ska det tydligen börja snöa inatt!
Vi får väl se om det ligger snö på marken i morgon när man kliver upp på morgonen... :)
Annars så såg det ut som att snön kommer nästa helg "enligt yr.no"


Jag hänger inte riktigt med!!


Ja men så känns det.
Igår tex när Saga var i skolan så åkte vi in på MAXI för att handla. Vi svängde även in på dollarstore och lager 70 som precis öppnat men jag hittade absolut NADA. Vi åkte hem, Saga kom hem ifrån skolan och så åkte vi ner på orsa för nå småärende. Hem, lagade mat som vi även bjöd min mamma och pappa på eftersom att det blev så mycket och guuuuuud va gott det var! Fried rise med kyckling, bacon, räkor, ägg, bladspenat, tomat, lök och sallad!!! Har ni ätit frised rise någon gång??

Jaja men hur som helst så brukar vi i vanliga fall inte komma iväg på handlingsturer fören efter att Saga kommit hem och då brukar ju klockan kanske vara runt 16:00 innan vi är hemma om vi åker till Mora alltså. Så igår kändes det som att klockan var runt den tiden när vi kom hem men i själva verket var klockan 13:00 ja ni förstår säkert att dagen kändes huuur lång som helst! och så tycker jag att det är nu... Mörkret har inte bara smygit sig på utan PANG så är det mörkt hur tidigt som helst och jag känner att jag inte hänger med alls!
Jag blir så fruktansvärt trött fort och orken till att göra något känns putts väck. Det kommer nog att ta sin lilla tid att vänja sig vid detta kan jag tro, det käns som det i alla fall!..

Idag har varit en väldigt händelselös dag. Det enda av nytta i hemmet som gjorts är att damma av och ta reda på disk men jag har väl hur mycket som helst som jag vill ta tag i egentligen och FÄRGA HÅRET står högt på min att göra lista nu!! ca 2 cm utväxt är inte så schnygggt, speciellt inte om den riktiga hårfärgen är råttfärgat och då menar jag verkligen RÅTTFÄRGAT! Bläää!


Lämna gärna en uppiggande kommentar är du snäll. Skulle göra mig GLAD :)


Något av det vackraste!! :)


Ett litet klipp på Kevin när han gapskrattar :)




Det värmer i mammahjärtat att höra det där skrattet kan jag lova. När barn skrattar är det de vackraste, renaste och ärligaste skrattet på jorden.


Kaos på H&M


Haha jag sitter och försöker att komma in på H&Ms hemsida men det är helt OMÖJLIGT!
Idag släpptes ju Versace kollektionen så det är många som shoppar loss och ska vara först men jag antar att alla sitter och sliter håret av sig av ilska för att sidan inte vill fungera :)

Jag själv gick ut för att klicka hem ett eller två plagg, jag kom ut efter ett bra tag men när man väl kom ut och skulle trycka sig in på något så kom man fram till en sida där det står att det är många besökare och man får försöka igen men och så håller det på, det är som sagt omöjligt. Jag lyckades klicka i mina plagg i alla fall men nu kommer jag ju inte ut för att kunna slutföra beställningen.

Vilket kaos det blir men visst är det väl häftigt att kunna köpa versace kläder till någorlunda humana priser. Jag valde inge dyrt, tog typ dom 2 billigaste bara för att få hem och prova sen får vi väl se om det är något som jag fastnar för men samtidigt så känner jag ju som så att jag kan få flera plagg för samma summa så om jag känner mig själv så kommer det nog inte att ligga något versaceplagg i min garderob haha. Som mamma så är man snål emot sig själv i alla fall jag :)
Köper jag kläder så är det oftast på rea, man har ju ungar att tänka på också och det är ju nästan roligare att köpa till dom :)

Jag skulle inte vilja vara en av dom som står på en av dom utvalda H&M butikerna idag...! Förstå vilket kaos, vilken kö och galna brudar som roffar åt sig allt dom ser bara för att kunna glänsa och skryta med sin versace klänning eller vad det nu är haha. Jag är ingen märkesgalning så. Tycker mest att det skulle vara roligt att kunna äga något märkesplagg att kunna ha till finare tillfällen.
Men nu är det ju också som så att vem fan ser om man har ett märkesplagg? Det finns sååå många som shoppar på dyra affärer och väljer dyra plagg bara för att det ska kosta men ställer du en person i tex en dyr kläning framför dig och en person i en liknande kläning men av en billig penning så kan du inte se skillnad på vilken av dom som är dyr. Varför denna hysteri egentligen? Det är i stort sett bara den som bär plagget som vet vad det är för märke och vad den kostade om det nu inte står på plagget eller sitter ett märke där. Nu är det ju så att dom som har pengar och vill ha dyrare märkeskläder ska väl självklart få köpa och bära dom men det är inte det jag menar. Jag syftar på såna som inte har råd egentligen, dom som bara vill skina och skryta bara för att vilja vara finare än andra och ser ner på dom som går på tex cubus H&M osv.

Fasen vad det bar iväg nu då haha :)

Jaja budgetmamman här ska väl se om hon hittar något plagg för 99:- istället.... Men visst är väl H&M bra på så vis tycker jag. Många andra affärer också för den delen. Många snygga kläder för en billig peng det gillar vi.. Eller? Det beror väl på vem som läser :D

Kram på er!


Bullar & Lyx!


God kväll!

Idag skulle det bakas bullar vilket har blivit uppskjutet i flera dagar. B pratade om att han velade baka bullar och Saga blev ju såklart jätteglad men varje dag har det varit något så att det blivit för sent för att baka. Det tar ju faktiskt sin lilla tid.
 
Under tiden som maten lagades så slängde jag ihop alla ingredienser till degen så att den fick jäsa undertiden vi lagade mat men så upptäkta jag att smöret inte skulle räcka till så det fick B dra iväg och fixa och jag började med bakningen, Saga var också med men för det mesta var hon inne på rummet och lekte haha.
B kom hem och fick uppgiften att byta blöja på Kevin, ge honom mellis och få honom att sova så vem var det som bakade alla bullar? Jo jag haha. Gubben som så stort skulle baka fick min egentliga roll och Saga var mest intresserad i början. :)

Så kan det gå... Men många och goa bullar blev det :)



90 bullar blev det och nu är dom inpressade i frysen så att vi klarar oss ett tag :D Kevin fyller ju snart 1 år också!! 1år! Jag tyckte att det var nyss som jag satt här och bloggade om graviditeten....

Efter bakandet så kände jag mig lagomt mörbultad och slut i kropp och knopp och B bad mig att ta med mig barnen in på Sagas rum och leka lite. Vad hade han i kikaren egentligen? Jag blev pissnödig och ropade till honom att jag måste på toa! När jag väl fick komma ut och öppnade dörren till toaletten så stog det brinnande ljus lite överallt och det dofftade UNDERBART! Doftljus och ett upptappat bad med badsalt som doftade av laavendel!
Ååååå hur glad blev inte jag på en scala?!!





 

Jag njöt verkligen! Jag letade fram lite Kerstin florian produkter och la en ansiktsmask och så passade jag på att fila fötterna. Jag ljuger inte när jag säger att jag steg upp och kände mig 10 år yngre! len som en barrnrumpa i ansiktet haha :)

Min älskling kan han. Nog för att det inte händer så ofta men han har det ju i sig och nog upppskattar man det otroligt mycket när det händer :)
Inte nog med detta så har han skaffat barnvakt imorgon och vi ska på bio! Twilight går ju på bio och dom filmerna är ju suveränt bra tycker jag...

Sov nu så gott! Klockan är mycket och det är dags för mig att titta in i skallen.
Kramar!


Lite fippel


God kväll.

Igår fick jag ju ett litet ryck här hemma och fipplade med både det ena och det andra.

Jag köpte mig en bricka på IKEA som jag ställde på köksbordet. Men vad skulle jag ha på den var ju frågan. Tog lite gammalt krafs som jag hittade och slängde ihop något. Jag hittade en liten tekanna som  man kan ha ett ljus under inne i skrubben och så hade en julkula med belysning gått sönder så ljusslingan sparades och kom till användning som en porlande stråle av ljus ur kannan haha. Hittade en liten ängel-ljushållare också som jag helt glömt bort. Jaja men i alla fall så blev resultatet bra och nu lyser det huuuur mysigt som helst inne på bordet.





Jag skulle också upp med tre små tavlor på en vägg som jag köpte för kanske 2-3 år sedan nu men som fortfarande inte kommit upp. Men dom såg ju så himla fjuttiga ut så jag tog lös baksidan på en tavla så att bara ramen återstod, satte ramen runt dom och det blev i alla fall bättre.



Jag är inte klar ännu, det ska in bilder och så vill jag hitta något text att sätta ovanför ramen tror jag. Jaja vi får väl se hur det blir, jag känner mig inte ritigt nöjd än. Men sån är jag när jag "fipplar" Det kan ta tid och lite perfektionist är jag när jag ska göra något vilket kan vara lite småjobbigt men bra haha.


Jag var iväg till mamma och pappa och kollade till hur långt dom hunnit och hur det ser ut och det blir såååå himlans bra! Tapeten i köket började hon sätta upp nu och den blir så jävla snygg och fönsterbrädorna!!!!! Vilket jädrans lyft det blev med dom!!! Dom köpte vanliga breda plankor och sågade till, målade och satte dit. Ååå det kliar i hela mig att se slutresultatet sen när allt är klart men jag får gott vänta till Januari typ. Köket kommer  först då eftersom att dom inte vill krångla med det innan jul vilket jag förstår men det mesta andra är ju skönt att bli klar med nu så slipper det ju bli så mycket sen.


B har fortfarande inte kommit hem, Kevin sover och Saga skulle få sova hos mormor och morfar så nu sitter jag här helt ensam och gottar mig med godis :P

Har du haft en bra dag?


Trevlig kväll!


11-11-11


Hej på er denna speciella dag!
Dagens datum är den 11 november 2011 alltså 11-11-11. Det är många som gör något speciellt idag tex att gifta sig!
Vad gör du denna dag?
Vi kommer inte göra något minnesvärt på så sätt i alla fall men visst är det väl häftigt att ha en vigselring med detta datum :) Vilken hysteri det blir egentligen för ett datum kan jag tycka haha.

Här sitter jag i soffan, fortfarande bara morgonrocken på mig :) Jag skulle in och duscha men karln var väl snabb och skulle före så jag får vackert vänta på min tur. Ibland önskar jag att vi hade 2 badrum! Det är en plåga med 1 enda när vi kanske är tre stycken nödiga samtidigt och gubben är först med att göra nummer 2 haha ja ni förstår kanske. Karlar är ju inte särskilt snabba men när man själv sitter där och han ska in då jäklar ska det gå undan hahahaha.

B ska iväg för att hälsa på ett par vänner idag så då tänkte jag åka hem til föräldrarna för att kika hur långt dom har kommit! Det är ju så himla spännande att se förändringarna som blir. Deras kök framför allt har varit i behov av renovering väldigt länge så det ska  bli såååå skönt nu när allt byts ut till nytt!
Ja har man inte eget hus att fippla med och renovera så får man väl njuta med dom som har och hjälpa till där ellerhur? :) Jag bara älskar det. Jag känner hur ett lugn sänker sig över mig när jag får hålla på med sånt och jag flyger lixom iväg i en annan värld. Terapi kan man kalla det på högsta nivå och jag skulle kunna hålla på i timmar!


Nu är gubben klart ÄNTLIGEN så nu är det min tur!
Ha en fin dag..

Kram <3


Jag vet!


Förlåt. Nu har jag varit så där frånvarande igen. Men ännu en gång så har jag haft mycket att göra och jag har inte suttit vid en dator på flera dagar.

Det händer mycket nu. Hemma hos min föräldrar, det ska nämnligen renoveras för fullt och jag kan ju såklart INTE låta bli att vara där och hjälpa till och hänga med i exakt allt som händer. Det är ju mitt stora intresse och jag känner att jag verkligen brinner för att hålla på med inredning och allt som hör där till! :)

Mina senaste dagar i krorthet.

Söndag: Jag hoppade i snickarbrallorna och det gjorde Benny också. Vi hade förberett oss för att hjälpa till. Jag med målning och B med golv men det blev inget golv gjort eftersom att dom ska vänta med det tills det verkligen är dags att byta kök. Jag målade i alla fall, grundade bröstpanelen i köket. Kök och vardagsrum ska totalrenoveras. Benny gick istället hem med Kevin eftersom att det var helt omöjligt att ha honom där i all denna röra som rådde.

Måndag: På med snickarbrallorna igen, här ska målas tänkte jag! Men familjen impulsiv bestämde sig helt plötsligt för att åka till IKEA. Designa och beställa kök stog på schemat för dagen. Eftersom att det blev så hastigt och vi kom iväg så sent så var vi inte där fören kl 16:00 ca.
Hur kul som helst att vara där och känna att det bara var att planera på och beställ allt! :) Lite shopping blev det också. Det tog sin lilla tid vill jag lova och vi var sist ut trodde vi men det fanns en liten rackare kvar. Aldrig har jag varit på IKEA tills dom stänger. Ja sent blev det så efter att jag kommit hem så var jag heeelt slut. :) B blev lämnad hemma för att ta hand om barnen hela dagen så jag fick komma ut på en liten tripp för mig själv. Gissa om det kändes lite lyx!? :) 

Tisdag: Var ner till vårdcentralen med Saga och fick konstaterat att hon har barnmigrän. Stackars. Dagen innan när jag var till IKEA så hade hon fått ett anfall och hon brukar få det lite titt som tätt så nu bestämde vi oss för att besöka läkare. B var till arbetsförmedlingen och anmälde sig eftersom att han har blivit arbetslös. Ja hallelulja här går det bra.... NOT!
Vi handlade lite och kollade läget hemma hos mamma och pappa hur det gick och fick äta supergod stek där. Jag hjälpte till att måla lite till.

Onsdag: Blev en fixardag för Benny. Tro det eller ej men kommer ni ihåg garderoben som vi fick nyss? Det blev trådbackar och jag trodde att allt skulle bli jättebra Mmmmm visst! B gick in för att hämta något på näst översta hyllan, Den översta släppte helt enkelt och ramlade ner över hans hand och helt plötsligt så uppstog det en dominoeffekt pang, pang, pang!!!! Alla plan rasade och fästena gick sönder. Gissa vad som håller allt uppe... En 2 mm tjock plastbit! Åååå jag blir galen! B fick skruva ihop något eget så nu ser det ut som en tattargarderob men HEY WHAT TO DO?
Medans han var hemma och fipplade med det där så var jag hemma hos mamma för att visa upp lite tapeter som jag hittat. 2 stycken fastnade vi för men det lutade mer åt den andra men helt plötsligt så blir det bestämt ändå att väggarna ska målas så ok då får det bli så. Det blir fint det också.

Dagen idag, Torsdag: Vi har handlat och köpt present till min mormor som fyller år idag. Jag pratade med mamma och nu hade hon beställt den där tapeten i alla fall haha. Hon hade legat och funderat igår kväll och blivit mer och mer såld på att tapetsera den :)
Vi åkte och firade mormor och åt en massa onyttigt gott! :P Sen åkte vi hem och jag har sprungit runt och småfipplat med både det ena och det andra och jag kände att det va så roligt! Jag har inte haft någon som helst inspiration eller lust att göra något på länge men NU idag så kliade det i fingrarna så nu vill jag bara fortsätta haha :)

Inga bilder har jag att bjuda på heller. Bara tråkig text och allt kortfattat men nu vet ni hur jag har haft det på ett ungefär. I allt detta så får man ju lov att turas om att ha hand om Kevin också. Har jag fullt upp så får B ta hand om honom eller tvärt om så en tid över för att sitta still finns INTE vill jag lova haha. På kvällen så sitter man helt slut i soffan och dunkar huvudet i väggen typ haha nej då så illa är det inte men tröttheten infinner sig fort!

Nu önskar jag er en trevlig kväll.
Kramar!


Godmorgon.


Söndag morgon. Det är grått och trisst ute men kylan har fortfarande inte infunnit sig och idag är det 6:e november.
Det är bara att njuta av plusgraderna så länge det går :)
Jag var ut på yr.no och kollade in långtidsprognosen och det ser inte ut som att kylan är på väg än på ett tag. Det som är skönt när snön kommer är ju att det blir så mycket ljusare ute, det käns inte alls lika grått och trisst och det är ju faktiskt vackert med snön.
Eller vad tycker du?

Jag brukar säga det att huvudsaken är att det är snö på jul och nyårsafton sen så bryr jag mig inte så mycket.Vi har ju haft några jular och nyår där det har varit minimalt med snö. Det är ju inte alls samma känsla när man står där på julafton och det är grönt ute och regnar?!

Förra året så föll den första snön den 9:e november och då såg det ut så här utanför dörren



Ja vi får väl se när snön har lust att komma i år.


Idag finns det inga planer för dagen så det blir vad det blir. Söndagar brukar ju inte vara så händelserika och roliga direkt. Man får väl göra det bästa av dagen :)

Ha nu en fin dag!




En frågelåda! Nytt på bloggen.


God kväll, seeeen kväll :)

Längre ner på min bloggsida till vänster så har jag slängt in en frågelåda..
Där kan vem som helst ställa vilken fråga som helst till mig. Du kan skriva vem du är men kan även vara anonym.

Kan bli kul men kan även bli en flopp.
Så nu vet ni att om det är något ni undrar över angående mig, bloggen, mitt liv eller vad som helst så är det bara att fråga :)


Sov så gott!


Jag har nyss avnjutit...


En underbart god middag med mina fina älsklingar!



Nu har ju jag min värdelösa mobilkamera så bilden gör sig INTE rättvis om man säger så :)

Idag provade vi i alla fall något nytt. Det blev baconinlindad fläskfile fylld med philadelphiaost med smak av vitlök & örter! Potatishalvor i ugnen, beasås och en god sallad till det!
Gissa om det var gott!?
Mmmm kan jag säga... Såå det får vi lov att göra flera gånger.


Älsklingen har gått runt i hela lägenheten och tänt en massa ljus så nu glimmar det så där magiskt fint överallt och lite senare så blir det att titta på film och äta lite sånt där onyttigt gotgott :)
Det här kommer att bli en riktig myskväll!

Vad gör ni denna fredag?

Hoppas att ni har det bra och får en fin kväll!
Kramar.


ca 50 åkta mil!


God kväll.

Det är sent och jag är trött.
Imose ringde  telefonen tidigt, det var pappa och han undrade om jag skulle kunna åka till norge för att hämta min bror. Jaha? Och det är ju lätt när man har 2 barn. Saga som kommer att ha tråkigt och fråga när vi är hemma hela tiden och Kevin som ska ha mat sina tider, det ska bytas blöja och underhållas och just efter den vägen så finns det ett enda ställe som man har möjlighet att stanna och värma mat osv...
För att barnen skulle slippa detta och att inte resan skulle ta dubbelt så lång tid så tänkte jag att fråga efter barnvakt vilket vore betydligt bättre.
Barnens faster var snäll och ställde upp och deras farmor skulle även komma när hon slutat jobbet så det uppskattades verkligen.

Jag satte mig i bilen och begav mig emot norge. Skog, skog och skog men för att underhålla sig själv lite så satt jag och poppade god musik och sjöng så där galet som man bara kan göra när man sitter ensam i bilen haha :)
Resan gick i alla fall bra, Brorsan hämtades upp och vi satt och babblade om allt möjligt hela resan hem igen. Väl hemma så möttes jag av mina underbara barn <3
Kevin hade precis fått välling och av honom fick jag ett stooort leende och vi myste så in i bomben!
Allt hade gått bra med barnen och dom hade fått mumsa i sig pannkaka. Efter att Kevin somnat så fick jag lov att slänga ihop lite äggröra och ta en smörgås för jag hade inte ätit någonting annat än en snickers och druckit kaffe...

Ja så nu har man fått i magen, barnen sover och jag är trött som tusan så nu blir det sängen.


Kollade du på kalla fakta ikväll??
Jag säger bara det att jag blir rent av förbannad och så ledsen! Där är en av anledningarna att jag vill vara hemma längre med barnen! Jag tycker att det borde vara ett fritt val och att man kan få bidrag för att vara hemma med barnen i upp till 3 år i alla fall.
Det finns många fattiga som inte har råd att vara hemma med sina barn även om dom skulle vilja det till 100% Men så finns det dom som vill börja jobba tidigt och dom som har råd att vara hemma....
Men åter till ämnet.
Det skärs in på personal hit och dit. På dagis skär dom också ner på personal, där det om någonstans verkligen behövs. Allt för att spara in pengar. Men då är ju frågan som så att är det viktiigare att spara in på pengar än att barn far illa och kanske tom dör på kuppen?!! Sug på den lite grann alla politiker!!


Nu önskar jag er en god natt!.


Halloween!


Det var en ledsen Saga och en förvirrad mamma här igår.
Det var ju så att alla barnen gick bus eller godis igår och i mitt förvirrade huvud så hade jag fått för mig att det var nu till helgen som det var halloween.
Men jag har ju hört så mycket olika tex att igår så firade dom halloween i usa men att det är halloween i sverige till helgen. Det står ju inte heller i almanackan när det är halloween utan bara alla helgons dag som är nu till helgen och så står det ju ingenstans heller om när det är halloween.
Blir så förvirrad.

Men i alla fall. Saga fick öppna dörren åt hur många barn som helst igår och hon var jätteledsen över att jag hade tagit fel och jag blev irriterad och ledsen på mig själv. Inte nog med det så tog allt hennes godis slut så då blev hon ju ledsen för det också.
Jag tänkte att jag skulle gottgöra henne till helgen på nå vis pga mitt fel jag gjorde men idag så löste allt sig i alla fall.
En kompis till Saga kom och sa att hon inte heller hade gått bus eller godis igår och undrade om inte dom skulle gå tillsammans idag i stället. ja så nu blev allt bra till slut ändå. Hon fick gå bus eller godis en dag försent men vad gör det och så fick hon ju både godis och pengar :)

Det blev ingen bild tagen idag så jag bjuder på en ifrån förra året i stället



Sötnos!


Ja idag har jag då inte gjort någonting! Jag har haft fullt upp ändå med Kevin :)
Jag bestämde mig för att bara vara hemma och gå runt i myskläder osminkad och håret slarvigt uppsatt i en toft. Man behöver såna dagar ibland. Men jag har haft sååååå tråkigt och bara för det så har dagen gått hur sakta som helst.
Hoppas att det blir en lite roligare dag i morgon och att jag har fått lite ork och energi tillbaka för det är nämnligen en bristvara i mig just nu.

Ha en trevlig kväll nu.
Kramar!


I denna sjuka värld...


Sitter det barn och skriker för att dom inte får äta godis medans andra barn skriker av hunger och vilken dag som helst kommer att dö.

folk är otrogna hit och dit medans kvinnor i vissa länder blir stenade till döds pga av att dom bara tittat åt en annan man.

Några klagar över att inte kunna hitta på det dom vill, köpa just den där saken som dom verkligen vill ha medans andra lever på gatan, fryser, är hungriga och inte har någonting.

Vissa klagar över fur folk klär sig och ser ut men så finns det kvinnor som måste gå heltäckta och inte visa något annat än ögonen, Vi har i alla fall en valmöjlighet.

Det finns dom som klagar på sin man när han inte gör det han ska men så finns det dom som inte vågar klaga med rädslan för att bli misshandlad till döds.

Vissa barn firar jul och andra högtider där dom får uppmärksamhet, kärlek och gåvor tillsammans med andra nära och kära. Glädje, lycka och trygghet medans andra barn är livrädda och kanske gömmer sig under sin säng när föräldrarna är så fulla/höga att dom skriker, slåss och kanske till och med ger sig på barnen. Oro, rädsla och skuld.

Några barn går till skolan med ett leende på läpparna förr att få träffa kompisarna, räkna matte som är favoritämnet, få träffa den där snälla läraren och sen gå hem till sin underbara familj och äta mat tillsammans men så finns det dom som går till skolan med en klump i magen där det inte finns någon kompis, bara såna som retas och slåss, har svårt att förstå sig på ämnena men vågar inte be om hjälp, ingen lärare som ser en och sedan får återvända till en splittrad familj där man inte gör något rätt och där misshandeln fortsätter.

Idom flesta länder har vi preventivmedel där vi kan skydda oss från att bli oönskat gravid men i andra länder får kvinnor lov att föda fram det ena barnet efter det andra trots missär och barnet blev till under en våldtäckt.

Det våldtas, mördas, misshandlas, torteras, människor svälter, lever i krig osv
Det finns så mycket som pågår i denna sjuka värld så det är omöjligt att skriva allt men en liten glimt av detta och en påminnelse till oss att tänka på ibland att vi kanske inte borde klaga så mycket trots allt.
Nog får vi klaga men om vi skulle påminna oss ibland om hur vissa lever så kanske vi tänker på hur bra vi flesta faktiskt har det och att dom där småsakerna inte är så mycket att bry sig om.


Vi har en tendens att måla upp en bild om hur bra det vissa saker ska vara. Vi tror att andra har det bättre för att dom verkar så lyckliga, har den där bilen, det där huset och hittar på både det ena med det tredje men i den fula verkligheten så kan det vara helt annat.
På tal om detta så såg jag komikern Mia skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" Den var riktigt bra och där hade hon ett bra budskap, Nämligen detta med hur vi tror att det är/kommer vara men den fula verkligheten är en helt annan. Att vi målar upp någonting åt drömmarnas håll men blir bara besvikna när vi ser hur dröm efter dröm inte blir som den va tänkt.

Jag ska då försöka att tänka på vad jag klagar över hädanefter haha. Och kanske ta mina uppmålade bilder med en nypa salt :D 


I övrigt så har jag bara slappat hittills idag, Kevin har precis vaknat så nu blir det väl full fart med att leka och jaga honom.
Hoppas att du får en fin dag!
Kram!


RSS 2.0