Gravidvecka 33! :)


Godmorgon på er..


Dimman ligger just nu tät utanför...




Fyyy vad trött jag var nu på morgonen *gäsp* Jag velade bara ligga kvar i sängen kände jag. Jag höll på att somna om hela tiden men tog mig till slut upp och väkte Saga, åt frukost, skalade äpple till hennes fruktstund, chackade att hon hade allt hon behövde ha med sig, borsta tänder och hår och la fram kläder mm.. Morgonens alla små saker som ska  göras tar tid fast man inte tror det. Fick ju såklart också lov att gå ut för att  starta bilen och skrapa rutorna..

Vi har ju garage men vi kommer inte in med bilen där. Det är det som är det dåliga med våra garage att dom rymmer endast en bil och inget mera. Och förvarings utrymmena är ju inte dom bästa heller så då måste vi ju ha saker ute i garaget. Bennys syster flyttar ju upp hit på samma område den 1 november och hon skulle låna vårat garage att ställa in möbler mm tills hon får flytta in.. Så jag bara LÄNGTAR tills november på så sätt att vi kanske kan fixa i ordning så att bilen kommer in :)


Idag går jag in i vecka 33 av graviditeten!! :) och magen växer och växer..





Bebisen:

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern. När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först. Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor. Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


Mamma:

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.



På tisdag är det dags för ett besök hos barnmorskan.. Det ska bli spännande. Då är det 1 månad sen som jag var där sist men nu tror jag att det kommer att bli varannan vecka från och med nu..
Jag har inte vägt mig sen jag var där heller så det ska jag göra när jag är där.. Hahaha jag  antar att det har ökat några kilo till nu. Sist vägde jag 70,4 kg alltså en viktökning med 13,4 kg sen inskrivningen.

Med Saga gick jag ju upp 24 kg. Ifrån att väga 49kg till att väga 73 kg.. Det var en del föör min lilla kropp och att föda fram ett barn på 4,6 kg är också ganska duktigt haha.
Jag undrar ju såklart vad detta barn kommer att väga. Jag tycker att dom flesta säger att andra barnet brukar bli större men vem vet.
Med Saga åt jag väldigt mycket onyttigt vilket jag försöker att hålla mig ifrån nu men det slinker väl ner en och annan godbit ändå.. :D

Jag mår bra i övrigt förutom att jag har ont i svanken. Det trycker på ischiasnerven så jag har svårt att böja mig och att lyfta det ena benet när jag ska sätta på mig skorna.
Jag har också fått lov med att börja  palla upp mig när jag sitter så att jag inte får ont i ryggen. Att ligga på rygg börjar också att bli obehagligt så jag måste ligga på sidan och det är ju lite bökigt när man ska vända på sig :D


I helgen så är det barnprylsförsäljning på Skeer här i orsa som jag bara MÅSTE PÅ.. Det är hur bra som helst och där fiinns verkligen allt till barn och till helt otroliga priser..
Sist handlade jag en full kasse med kläder till Saga och det gick på 140:-
Jag vet bara inte vilka dagar eller tider det är. Kommer inte ihåg hur det var om det är fredag eller lördag det börjar..

Vet du?


Ha nu en bra dag!!¨
Kramar <3


PS: Den amerikanska äppelpajen blev supergooood!! Jag kan lägga ut receptet sen :) Ni bara måste göra den...


Kommentarer
Postat av: Nina

Vilken fin gravidmage :) Vilket datum har du bf? Ha det bra!

2010-09-30 @ 09:51:11
URL: http://shinysister.blogg.se/
Postat av: therese

Lördag kl 10 öppnar dem =) Tror jag!!

2010-09-30 @ 10:43:55
URL: http://theresevarld.blogspot.com
Postat av: Anna - Gravid ♥

Fina magen! Grattis till kommande nummer 2! :-)

2010-10-04 @ 04:58:11
URL: http://annacondas.blogg.se/

Lämna gärna några rader här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag som ser)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0