Gravid vecka 29!


Idag går jag in i v 29 av graviditeten och allt känns jättebra än så länge :)
Jag känner av bebisens rörelser väldigt väldigt ofta och jag njuter av dom.. I morse när jag vaknade så sparkade den på för fullt <3 Jag är SÅÅ NYFIKEN på vem det är som ligger där inne.

Varje morgon när jag lämnar Saga på dagis så pussar hon hejdåpuss på magen också haha så himla söt.










Bebisen:


Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare. Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen. Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.


Mamma:


Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter födeln, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.



Det pirrar i kroppen när jag tänker på hur fort tiden går och att det ganska snärt är dags. Nu har jag klarat av 70% av graviditeten :)

Just nu längtar jag enormt efter att vagnen ska levereras :) Det är så spännande att få se hur den känns och ser ut!!
Idag blir det tacos här hemma :P
Det var ju sist förra veckan vi åt tacos men dom hade bra erbjudande på ica nu och vi har nästan allt hemma så då får det bli tacos en gång till. Det tröttnar man ju aldrig på och nyttigt är det ju..


Ha en fin dag!
Kramar <3


Kommentarer
Postat av: Classy - ung blivande mamma!

Nej vad roligt, grattis! :) Hur känns det?

Ville ni inte ta reda på kön eller ville h*n inte visa? :)



Tack för tipset! :)

Föresten snygging så har jag en tävling just nu där du kan vinna ett nattlinne med matchande t-stringtrosa. Det ända du behöver göra är att lämna en kommentar, om det skulle vara något för dig :)

http://classys.blogg.se/2010/september/wanna-feel-sexy.html



Kramar!

2010-09-02 @ 13:07:01
URL: http://classys.blogg.se/
Postat av: Elina - DALKULLA

Åh, vad mysigt :)

2010-09-02 @ 18:17:11
URL: http://eliiinas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ha en trevlig kväll sötnos! =)

2010-09-02 @ 19:22:23
URL: http://musicrecord.blogg.se/
Postat av: Classy - ung blivande mamma!

Ja visst va dom söta, blev helt kär i den med aporna :P



Ja visst går det fort! Känns som om man ska ha all tid i världen tills bebis kommer, men sen märker man att man inte alls har det!

Okej vad roligt, vi va för nyfikna här hemma :P haha



Det känns jätte bra faktiskt, längtar så efter honm :)



Kramar

2010-09-03 @ 01:48:39
URL: http://classys.blogg.se/

Lämna gärna några rader här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag som ser)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0