I denna sjuka värld...


Sitter det barn och skriker för att dom inte får äta godis medans andra barn skriker av hunger och vilken dag som helst kommer att dö.

folk är otrogna hit och dit medans kvinnor i vissa länder blir stenade till döds pga av att dom bara tittat åt en annan man.

Några klagar över att inte kunna hitta på det dom vill, köpa just den där saken som dom verkligen vill ha medans andra lever på gatan, fryser, är hungriga och inte har någonting.

Vissa klagar över fur folk klär sig och ser ut men så finns det kvinnor som måste gå heltäckta och inte visa något annat än ögonen, Vi har i alla fall en valmöjlighet.

Det finns dom som klagar på sin man när han inte gör det han ska men så finns det dom som inte vågar klaga med rädslan för att bli misshandlad till döds.

Vissa barn firar jul och andra högtider där dom får uppmärksamhet, kärlek och gåvor tillsammans med andra nära och kära. Glädje, lycka och trygghet medans andra barn är livrädda och kanske gömmer sig under sin säng när föräldrarna är så fulla/höga att dom skriker, slåss och kanske till och med ger sig på barnen. Oro, rädsla och skuld.

Några barn går till skolan med ett leende på läpparna förr att få träffa kompisarna, räkna matte som är favoritämnet, få träffa den där snälla läraren och sen gå hem till sin underbara familj och äta mat tillsammans men så finns det dom som går till skolan med en klump i magen där det inte finns någon kompis, bara såna som retas och slåss, har svårt att förstå sig på ämnena men vågar inte be om hjälp, ingen lärare som ser en och sedan får återvända till en splittrad familj där man inte gör något rätt och där misshandeln fortsätter.

Idom flesta länder har vi preventivmedel där vi kan skydda oss från att bli oönskat gravid men i andra länder får kvinnor lov att föda fram det ena barnet efter det andra trots missär och barnet blev till under en våldtäckt.

Det våldtas, mördas, misshandlas, torteras, människor svälter, lever i krig osv
Det finns så mycket som pågår i denna sjuka värld så det är omöjligt att skriva allt men en liten glimt av detta och en påminnelse till oss att tänka på ibland att vi kanske inte borde klaga så mycket trots allt.
Nog får vi klaga men om vi skulle påminna oss ibland om hur vissa lever så kanske vi tänker på hur bra vi flesta faktiskt har det och att dom där småsakerna inte är så mycket att bry sig om.


Vi har en tendens att måla upp en bild om hur bra det vissa saker ska vara. Vi tror att andra har det bättre för att dom verkar så lyckliga, har den där bilen, det där huset och hittar på både det ena med det tredje men i den fula verkligheten så kan det vara helt annat.
På tal om detta så såg jag komikern Mia skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" Den var riktigt bra och där hade hon ett bra budskap, Nämligen detta med hur vi tror att det är/kommer vara men den fula verkligheten är en helt annan. Att vi målar upp någonting åt drömmarnas håll men blir bara besvikna när vi ser hur dröm efter dröm inte blir som den va tänkt.

Jag ska då försöka att tänka på vad jag klagar över hädanefter haha. Och kanske ta mina uppmålade bilder med en nypa salt :D 


I övrigt så har jag bara slappat hittills idag, Kevin har precis vaknat så nu blir det väl full fart med att leka och jaga honom.
Hoppas att du får en fin dag!
Kram!


Kommentarer

Lämna gärna några rader här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Endast jag som ser)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0